Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 18 nisan 2005 Yer: Turkiye Gönderilenler: 214
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Yazı, yazan tarafından editlenmiştir!
Sebep: Özel nedenlerden dolayı! :(
Bunlar: Meal ve mealcilikten vazgeçilmiştir, sadece Kuran ile sadece Kuran incelenmektedir/inceleniyor, dışarıdan herhangi bir bilgiye başvurulmuyor, yerleşmiş akaidler Kuran'a değil - Kuran'daki akaidler kalblere yerleştiriliyor, tüm ayetler birbiriyle bağlantı kurulmak suretiyle yine kuran dahilinde çevirilmeye çalışılıyor! Önceden çalakalem yazılmış yazılarımızdaki küçük hatalardan dolayı okuyuculardan (kendi adıma) özür dilerim. Ama en azından yazılarımızın, Kuran'ın duvardan indirilmesine (bir nevi) vesile olduğunu düşünüyor bununla avunuyorum! Rabbim gerçeği görmeyi (hepimize) nasip eylesin!
Geri döneceğiz inşallah ...
Selametle!!!
__________________ 16/4 İnsanı küçük bir damladan yarattı, fakat buna rağmen o, apaçık bir düşman kesildi.
Katılma Tarihi: 29 nisan 2005 Yer: Antarctica Gönderilenler: 357
SELAM DOST
ALINTI YAPTIĞINIZ ADRESİ DE BELİRTSE İDİNİZ İYİ OLURDU. MUTLAK OLMAYAN ŞEYLERİ DE SAYMIŞ OLMANIZ AYRI BİR KONU!. ASLINDA ÇOK EKSİKLERİ OLAN BİR DENEME YAZISI OLARAK GÖRÜNMEKLE BİRLİKTE, YİNE DE TEBRİKLER
Katılma Tarihi: 18 nisan 2005 Yer: Turkiye Gönderilenler: 214
Yazı, yazan tarafından editlenmiştir!
Sebep: Özel nedenlerden dolayı! :(
Bunlar: Meal ve mealcilikten vazgeçilmiştir, sadece Kuran ile sadece Kuran incelenmektedir/inceleniyor, dışarıdan herhangi bir bilgiye başvurulmuyor, yerleşmiş akaidler Kuran'a değil - Kuran'daki akaidler kalblere yerleştiriliyor, tüm ayetler birbiriyle bağlantı kurulmak suretiyle yine kuran dahilinde çevirilmeye çalışılıyor! Önceden çalakalem yazılmış yazılarımızdaki küçük hatalardan dolayı okuyuculardan (kendi adıma) özür dilerim. Ama en azından yazılarımızın, Kuran'ın duvardan indirilmesine (bir nevi) vesile olduğunu düşünüyor bununla avunuyorum! Rabbim gerçeği görmeyi (hepimize) nasip eylesin!
Geri döneceğiz inşallah ...
Selametle!!!
__________________ 16/4 İnsanı küçük bir damladan yarattı, fakat buna rağmen o, apaçık bir düşman kesildi.
Katılma Tarihi: 25 nisan 2005 Yer: Turkiye Gönderilenler: 450
musa21 Yazdı:
merhaba kardes eger bir bilginiz varsa adem melekler ve seytan hakkinda bana yazarsaniz sevinirim simdiden tesekkurler
Selam Musa21 Kardeş Hoş Geldin. Şu vereceğim linke bir göz at. Extra sorun olursa Melek-Adem-şeytan hakkında, sorabilirsin. BEn ve buradaki dostlar bilgileri ölçüsünde yanıt verirler.
Katılma Tarihi: 24 mart 2005 Yer: Germany Gönderilenler: 95
Selam Arkadaslar.
Bence yeni bir baslik altinda bu üclü konu ele alinsa daha hayirli olur.
Melekler Insanlarin bozgunculuk yapip kan dökeceklerini nereden
biliyorlardi, gaybi bilemediklerine göre bir takim seylere sahit olmus
olmalari gerekir. Akik'in verdigi linkte ise, Dünyada daha önce
Cinler vardi ve bu cinler madde özellikli olabildigi icin Melekler bir
takim seylere sahit olduklarindan bu kaniya varmislar deniyor. Acikcasi
bu görüs benim fikrime uymuyor.
(Cinlerin daha önce yaratilmis olduklarini kabul etmiyor degilim! yanlis anlasilmasin!)
Konuyla ilgili, Neden?
Cünkü henüz Hz. Ademe secde ermi sözkonusu iken söylesin devaminda
Seytanda aynen Melekler gibi ileriye yönelik bir acikalamada bulunuyor!
Henüz Insanlar yeryüzünde yaratilmamisken! Nedir bu aciklama:
15:36 Dedi: "Rabbim, onların dirilteceği güne kadar bana süre ver."
15:37 Buyurdu: "Hadi, süre verilenlerdensin."
15:38 "Bilinen vaktin gününe kadar..."
15:39 Dedi: "Rabbim! Beni azdırmana yemin ederim ki,
yeryüzünde onlar için mutlaka süslemeler yapacağım ve onların tümünü
kesinlikle azdıracağım."
Seytan nereden biliyordu Insanlarin yer yüzüne inecegini? Hz. Adem daha cennete girmemis ki, henüz oradan kovulmamis ki??????
Acaba diyorum, Hz. Ademden önce Dünyada baska insanlar varmiydi? Cünkü
yer yüzünde bir Halifenin yaratilmasi yine ayni cins icin gecerli olur.
Yani birden fazla insanin mevcut olmasi gerekir.
Eger bu düsünceyi sorgularsak, Meleklerin o kaniya nasil vardiklarinida
cevaplayabiliriz, ve Hz. Adem'in cocuklari kendi aralarinda (incest)
cinsel birlesimde bulunmaksizin nasil cogaldiklarinada Dinimizce uygun
bir aciklama gelir. Cünkü sunuda sormamiz gerekir, Allah Hz. Adem'e bir
takim bilgiler veriyor, Allah'a ilk teslim olan Insan Hz. Adem. Yani
yasak ve serbest durumlarin ne oldugunuda biliyordu! Allah'in hos
görmedigi birseyi, örnegin bu incest iliskileri neden uygulamis
olsunlar???
Hani tas devri misali ilkel yasam süren, sifir bilgiye sahip insanlar
olsa idi, onlara yaptiklarindan dolayi bir günah sözkonusu olamazdi,
cünkü dogruyu yanlisi gösterecek ne bir kitap ulasmis nede bir Elci.
Bazilari diyor ki, Hz. Adem o yasak agactan yedigi icin insanlik
türedi. Hadi bu aciklamayi kabul ettik, Hz. Adem o agactan yemeseydi ne
olacakti? Mantiken insanlik var olmayacakti sonucuna düseriz. Ama
bir baska Ayette Insan ve Cinlerin ancak kulluk etmeleri icin
yaratilmis olduklarini acikca ortaya koyuyor. Hz. Adem o meyvadan yeyip
cennetten kovuldugu icin siz yaratildiniz demiyor Ayet!
Kisacasi, daha önce insanlarin yaratilip dünyada mevcut olduklarini
düsünürsek, Meleklerin neden öyle bir saptama yaptiklarinida
anlayabiliriz. Yalniz bu cevapla beraber Hz. Ademin ve Esinin bu konuda
ki yeri tam olarak benim düsümceme göre bagdasmis degil.
Benim bu konularda ki yorumum kesinlikle böyledir demiyorum, eger bu
sekilde olursa birkac soru isaretine birden tatmin edici cevaplar
bulabiliyoruz. Dogrusunu Allah bilir, yeni bir baslikta bir kac
katilimci ile bilgilerine dayanarak bu konulara egilirsek netlesecegini
umuyorum, insaAllah.
Katılma Tarihi: 25 nisan 2005 Yer: Turkiye Gönderilenler: 450
Slm Sinan kardeş! Linkini verdiğim siteme ait yazılar yaklaşık bir yıl öncesine ait. Bu yazılar siteye asıldıktan sonra senin yazında sormuş olduğun sorular ve diğer akla gelen sorulara yahoo messengerde hanifulus dostumla tartıştık belli sonuçlara vardık. Bu sonuçları yukarıda vermiş olduğum siteye eklemem gerekirdi ama çeşitli sebeplerden dolayı hala ekleyemedim. Messengerin bir iyi bir de kötü yanı var.
İyi yönü 5 saatte yazıyla anlatacaklarını mikrofonla 5 dakikada anlatabiliyorsun dostuna. Soru içinde soru sorulduğunda eş zamanlı/anında yanıt da veriyorsun ve böylece yazmaktan kaynaklanan yanlış anlamaların da önüne geçilmiş oluyor.
Kötü yönü ise: yazı tabanlı sohpet/tartışma zaman almasına rağmen kalıcılığı var. Tutulan log gözden geçirilip sadeleştirildikten sonra siteye eklenebiliyor. Her neyse bu ayrı bir konu......Senin de dediğin gibi bu konuyu da inşaAllah işleyelim.
__________________ Asaf'ın miktarını bilmez Süleyman olmayan. Bilmez insan kadrini alemde, İNSAN olmayan.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma