Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 24 eylul 2005 Yer: Almanya Gönderilenler: 333
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Semazen Yazdı:
Bu sitede "çok etkili" değilim.. Bakın, onca yazıp çiziyoruz; safsatacılara karşı tepki veren üye sayısı bir elin parmakları kadar... Dolayısıyla, çok mahzunum... Keşke, düşündüğünüz kadar "etkili" olabilseydim...
Selam.
Bazi konularda hâlâ tarafsiz olmama ragmen tepkilerinizi hakli buluyorum.
Daha bircok mühim konuda aciklik varken öyle cok yönlü bir acilim var ki, sanki amac Din'i anlamak degil de kafalari karistirip Din'den uzaklastirmaktir.
Burada yazan Arkadaslarimizin öyle bir amac güttügünü düsünmüyorum tabi ki, ama bu fikirleri yayan x üretim merkezinde öyle bir amacin olabilecegi düsüncesi gücleniyor haliyle.
Iddia edilen dogrularin dogru oldugunu bilecek gerekli kapasite/birikim kac kisi de var? Her mevzu okudum anladimla bitmiyorki. Kötü ihtimalde "okudum kafama yatti ve iman ettim"le bitebilir. Ama yanlis ise? Bu sorumlulugu kim tasiyabilir.
Herkes herseyi (acik ortamlarda) konusabilir mi/konusmali mi. Fikirleri kaldiracak kadar hazir miyim, ortam buna hazir mi.. Forum'un yüzde doksani herhangi bir konuda fikirbirligi icinde olsa, geri kalanlarin genel görüsten etkilenmemesi güc. Kur'an-i arastirmaya herkesin vakti olmayabilir, bir konuda kapasitesi yetmeyebilir, baska birsey de olabilir ama etkilenecektir; kendimden biliyorum.
Semazen'in uyandirma eylemi de bir yerde buna dayaniyor, bu konuda ben de yanindayim.
Temkinli ve sindire sindire yol almak daha iyi bence.
Müzakereye yeni baslikla firsat verilmesi sevindirici, insaAllah verimli, hayirli olur.
Katılma Tarihi: 18 mart 2006 Yer: Fiji Gönderilenler: 244
selam
Sayın semazen beyin , ilmi açıdan bir şey ortaya koyabildiğini göremedim.Yalnız çok güzel mantık oyunları yapıyor.Anlıyacağınız trübünlere oynuyor.Zatı alilerini burdan tebrik ediyorum.
Ledünni ilmin sır perdesinden aldığım ilhama göre içimden bir ses , sakın kanma,diyor.Dinlemelimiyim bilmiyorum.
----
Aklımı milletin cebinden çıkaralı çok oldu...Elhamdulillah...
Bazi konularda hâlâ tarafsiz olmama ragmen tepkilerinizi hakli buluyorum.
Daha bircok mühim konuda aciklik varken öyle cok yönlü bir acilim var ki, sanki amac Din'i anlamak degil de kafalari karistirip Din'den uzaklastirmaktir.
Burada yazan Arkadaslarimizin öyle bir amac güttügünü düsünmüyorum tabi ki, ama bu fikirleri yayan x üretim merkezinde öyle bir amacin olabilecegi düsüncesi gücleniyor haliyle.
Iddia edilen dogrularin dogru oldugunu bilecek gerekli kapasite/birikim kac kisi de var? Her mevzu okudum anladimla bitmiyorki. Kötü ihtimalde "okudum kafama yatti ve iman ettim"le bitebilir. Ama yanlis ise? Bu sorumlulugu kim tasiyabilir.
Herkes herseyi (acik ortamlarda) konusabilir mi/konusmali mi. Fikirleri kaldiracak kadar hazir miyim, ortam buna hazir mi.. Forum'un yüzde doksani herhangi bir konuda fikirbirligi icinde olsa, geri kalanlarin genel görüsten etkilenmemesi güc. Kur'an-i arastirmaya herkesin vakti olmayabilir, bir konuda kapasitesi yetmeyebilir, baska birsey de olabilir ama etkilenecektir; kendimden biliyorum.
Semazen'in uyandirma eylemi de bir yerde buna dayaniyor, bu konuda ben de yanindayim.
Değerli Sinan_25,
Sağduyulu ve seçkin yaklaşımınız sebebiyle tebrikler ve bizi anladığınız için teşekkürler... :)
Sayın semazen beyin , ilmi açıdan bir şey ortaya koyabildiğini göremedim.Yalnız çok güzel mantık oyunları yapıyor.Anlıyacağınız trübünlere oynuyor.Zatı alilerini burdan tebrik ediyorum.
Doğru, haklısınız! :) "İlim" adına ben de ortaya bir şey koyabildiğimi göremedim.. :) Birgün "ilmi açıdan bir şeyler ortaya koyduğumu" benden önce görürseniz, lütfen bana da haber verin... Mahrum kalmak istemiyorum... :))
ebuzer Yazdı:
Ledünni ilmin sır perdesinden aldığım ilhama göre içimden bir ses , sakın kanma,diyor.Dinlemelimiyim bilmiyorum.
Bu konuda size yardımcı olmak isterim.. Bence, içinizden gelen "sakın kanma" uyarısını dikkate alın.. Yâni, içinizden gelen sesi dinleyin.. :) Çünkü, bendenize kanmanız sizin için çok riskli.. :))
ebuzer Yazdı:
Aklımı milletin cebinden çıkaralı çok oldu...Elhamdulillah...
Bu duruma ben de çok sevindim.. :) Eğer, aklınızın cebimde olduğunu görseydim -Allah Korusun- lüzumsuz bir şey zannedip çöpe atabilirdim..
Senden ricam kullandığın özgürlüklerin aynısını başkalarınada sağlaman Semazene hemen destek vermeden önce,açtığın Cumua namazı forumu bu konuda gayet rahat davranmış:
Sinan 25 yazdı:
Ayrica Cuma'nin hergün olduguna dair kim böyle bir aciklama yapti ki? Hadi bunu gec, seni hafta icinde din kardeslerin Cumaya cagirsa "yok benim bugün isim var" diye gitmeyecekmisin? Toplanti gününün ehemmiyetini Namaza mi indirgedik?
Kur'an-i Kur'an-a soracaksak, bence Cumua Ayetinde haftada herhangi sabit bir gün kastedilmiyor, Salata cagirildigimiz zaman alis verisi birakip gitmemizi istiyor Allah. Bu benim görüsümdür.
Olması gereken şu ki herkes aklını işletecek araştıracak, mesela sen böyle yazdın dıye hemen herkes buna mı inanmalı yada Cumuayı bırakmalı tabiki hayır,sen guzelce duşunceni açmışsın,Zaten ezbere inanılan bir din kalpten inanılmadığı ve ilimsizlik içerdiğinden sakat doğar.
Katılma Tarihi: 24 eylul 2005 Yer: Almanya Gönderilenler: 333
Selam Safbilgi.
Yaziya "Bazi konularda hâlâ tarafsiz olmama ragmen" diye baslamistim. Destek vermemin nedeni, mevcut manzara aciklayici olmaktan öte bulanik oldugundan ve kötü sonuclara yol acacak kaygisindandir.
Kendimi hedef alarak izah ediyorum:
Bir konuda düsüncelerimi acmam ayri, ayni konuda iddiali olmam ayri. Cumua basliginda benim kendime verdigim izlenim, düsüncelerimi belirtmemden cok "benim bir iddiam yok" dedigim halde huzuri hedef belirleyip yargilamakti.
Bana göre yanlisin ne oldugunu yazi bombardimanina tutatarak söyledim ama dogruyu, nasil olmasi gerektigini dayanagiyla ortaya koymus degilim.
Elbette kimse ben öyle yazdim diye benim gibi düsünecek degil, ama etkilenme olasiligili var. Belki o baslikta yok, fakat ayni görüsü ortamin geneli belirtse durum ne olur, bir "acaba" ile kalir mi.
Mesele özgürlük ve kisitlanmasi degil, böylesi agir ve hassas konulari ortamda ne sekilde deştiğimizdir. Sınırlı bilgilerimizle benimsemeye yüz tuttugumuz görüslerin ne kadar dayanikli oldugudur.
Kendinde netlesmeyen ve kesinlik arz etmeyen konuyla acik ortamlarda iddia sahibi olmak baskalarina da zarar verecektir.
Hanif'in Dinsizligi tercih ettigini bilen biliyor. Ne yazik ki sadece o degil, aralarinda baskalari da kaynadi gitti. Salât'ti Hacc'ti derken kopuverdiler. Acaba niye, ve kimlere tesekkür etmek lâzim.
Mesele özgürlük ve kisitlanmasi degil, böylesi agir ve hassas konulari ortamda ne sekilde deştiğimizdir.
2
Sinan_25 Yazdı:
Sınırlı bilgilerimizle benimsemeye yüz tuttugumuz görüslerin ne kadar dayanikli oldugudur.
3
Sinan_25 Yazdı:
Kendinde netlesmeyen ve kesinlik arz etmeyen konuyla acik ortamlarda iddia sahibi olmak baskalarina da zarar verecektir.
4
Sinan_25 Yazdı:
Hanif'in Dinsizligi tercih ettigini bilen biliyor. Ne yazik ki sadece o degil, aralarinda baskalari da kaynadi gitti. Salât'ti Hacc'ti derken kopuverdiler.
Teravih namazı ne demek? Kuranda 3 vakit dışında böyle özel bir namaz mı var? ki burda cuma namazı diye özel bir namazın olmadığı dahi tartışılmıştı ki zaten çoğumuz her cuma , cuma namazı diye bir namazın olmadığı konsunda hemfikir idik
SINAN 25IN KENDİ YAZILARI DA YANLIŞ ANLAŞILMAYA MUSAIT ONLARI NIYE ES GEÇTİN:
Sinan 25 yazdı:
Ayrica Cuma'nin hergün olduguna dair kim böyle bir aciklama yapti ki? Hadi bunu gec, seni hafta icinde din kardeslerin Cumaya cagirsa "yok benim bugün isim var" diye gitmeyecekmisin? Toplanti gününün ehemmiyetini Namaza mi indirgedik?
Kur'an-i Kur'an-a soracaksak, bence Cumua Ayetinde haftada herhangi sabit bir gün kastedilmiyor, Salata cagirildigimiz zaman alis verisi birakip gitmemizi istiyor Allah. Bu benim görüsümdür.
Olması gereken şu ki herkes aklını işletecek araştıracak, mesela sen böyle yazdın dıye hemen herkes buna mı inanmalı yada Cumuayı bırakmalı tabiki hayır,sen guzelce duşunceni açmışsın,Zaten ezbere inanılan bir din kalpten inanılmadığı ve ilimsizlik içerdiğinden sakat doğar.
SİZLERE ANLATMAK İSTEDİĞİM ŞU Kİ YUKARDA Kİ YAZILARI YAZAN BİR İNSAN DA ÇOK RAHAT YANLIŞ ANŞILABLİR ,OYUZDEN HERKES KENDİ ETEĞİNDEKİ TAŞLARI DÖKMELİDİR,DEDEKTİFLİK(BU TABİRİ KULLANIYORUM ÇUNKU YENİ KATILAN ARKADAŞLAR ESKİ SAFSATACILAR OLARAK ZAN EDILIYOR,KADİMİN AÇTIĞI FORUMDA BAŞINA GELENE VE BENFE BAKIN) GÖREVINI ÜSTLENEN SEMAZENINDE ARAŞTIRILIRSA UÇ YAZILARI BULUNABİLİR,AMACIM SINAN25 IDE ELEŞTIRMEK DEĞİL BU YAZI BENIM AKLIMDA KALMIŞTI,CUMA FORUMUNA BENDE KATILMIŞTIM,HATTA EN SON YAZI BANA AİT,ONU YANLIŞ ANLAŞILMAMASI İÇİN SAVUNDUM,SEMAZENE DEDEKTIFLIK KONUSUNDA DESTEK VERINCE ŞAŞIRDIĞIM İÇİN YAZDIM,NEYSE TARAFSIZ OLDUĞUNU ZATEN YINELEDİ.
BU MUCADELEM EN BAŞTA SITEDE YAZAN KİŞİ SAYISININ ARTMASI VE YENI ARKADAŞLARIN KORKU VE ÇEKINCEDEN UZAK OLMASI İÇİNDİR.SİTEDE BİRBİRİMİZİ DAMGALAMAK VE KAMPANYA DÜZENLEMEK YERİNE ARTIK ENERJİMİZİ ARAŞTIRMALARA YÖNELTELİM.SEMAZENE KARŞI NEGATIF ŞAHSİ BIR DUŞUNCEM YOKTUR.
SINAN 25IN KENDİ YAZILARI DA YANLIŞ ANLAŞILMAYA MUSAIT ONLARI NIYE ES GEÇTİN:
Değerli Safbilgi, :)
Faydalı sorunuz için teşekkürler..
Öncelikle, şunu söylemeliyim; bazı şeyleri "s" geçebilirim.. Çünkü, bütün mesaj zincirlerini düzenli olarak tâkip edemiyorum.. Buna bağlı olarak, sizin alıntı yaptığınız Sn. Sinan_25'e ait Cuma namazına ilişkin görüşlerden de haberim yoktu...
Fakat, öze gelirsek.. Sinan_25'de forumda yaygın inceleme-araştırma modellerine ait sağduyulu bir özeleştiri görüyoruz.. Bu çok önemli!
Dahası, Sinan_25 görüşlerini ortaya koyarken "temkinli" bir dil kullanıyor.. Bendenizin şiddetle itiraz ettiği safsatacılar gibi mangalda kül bırakmayan bir üsluptan sakınıyor.. Bunu alıntı yaptığınız satırlara dayanarak söylüyorum... Bir başka ifâdeyle, safsatacılar akıllara ziyân mantık yürütmeleri ile ahkâm kesiyor ve kendilerine tâbi olacak akılsızları arıyorlar...
Lütfen, tarafsız kalmayın ve artık Kurân'ı safsatacıların insâfına terk etmeyin.... Artık, Kurân düzleminde Kurân'a uygun olan düşüncelerle, Kurân'ı için için kemirmeyi hedef almış safsataları birbirinden ayırt edebilmeliyiz...
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma