Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Tavafın 2:158’e göre ihtiyarî, 22:29’a göre zorunlu olması ise Yüce Allah'ın "İşletin!" buyurduğu akla yatmıyor. Her halde o Ev’i tavaf ta ihtiyarîdir.
Ama bu yalnızca beşerî görüştür. Yorumsuz ilahî gerçek ise şu:
Safa ve Merve’nin tavaf edilmesi günah değildir –lâ cünâhe (2:158); Kâben’in tavaf edilmesi farzdır: "Beyti’l-Atîk’i tavaf etsinler –yettavvafû bi’l beyti’l-atîk (22:29).
Sevgi ile,
Hasan Akçay
SAYIN MUTA
BURDA KENDINI TEKZİP ETMEK YOK,GELENEKSEL TEFSIRIN İKİ AYET ARASINDAKİ ÇELIŞKİSİNE DIKKAT ÇEKIYOR VE DİĞER AYETTEDE SAFA LLE MERVE GIBI KABENINDE IHTİYARİ OLMASI GEREKTIĞİNİ BELIRTIYOR.HAC KUTSAL TOPRAKLARDA TANIŞIP KAYNAŞMADIR,ÖNCE HACCIN NE OLDUĞUNU ÖGRENIN,ONDAN SONRA HACCIN OLMAZSA OLMAZ FARZLARINI BELIRLEYIN.
KABE BİR ÇOK KEZ YIKILDI,SULAR ALTINDA KALDI,DEPREMLER OLDU,SALDIRIYA UGRADI,İBRAHIMIN HATIRASI KABE HER SEFERINDE TEKRAR İNSA OLDU.,O YUZDEN BU TAŞ EMEVI YOZLAŞMASIYLA İNSA SIRASINDA TEKRAR KONMUŞ OLABILIR.EMINIM BU YIKILMAYI ILK KEZ DUYUYORSUNUZ,OYSA HADİS UYDURMALARINI,SAÇMALIKLARINI ÇOK İYİ BİLİYORSUNUZ,HACER TAŞINI HZ ALI VEYA PEYGAMBERMIZIN ÖPTUĞU,CENNETTEN GELDİĞİ SADECE UYDURMA HADISTIR,SAMİRİNİN BUZAGISI GIBI ARAP PUTPERESTLİĞİNİ HORTLATAN EMEVI OYUNUNA GELMEYIN,O TAŞI ÖPMEDEN,ŞEFAAT İSTEMEDEN GIDIN MUSLUMANLARLA KAYNAŞIN, KUTSAL,TARIHI TOPRAKLARI VE KABEYİ GUZELCE GEZIN,ZIYARET EDIN ,TAŞ ÖPMEK İÇİN İZDIHAMDA KATIL OLMAYIN,(TAİFE ZIYARET DEMEKTIR 7 KEZ DÖNME DEGIL,KURANDA BU KELIME DİĞER AYETLERDEDE BU ŞEKILDE KULLANILMIŞTIR).
İnsanlar içinde haccı ilan et ki, gerek yaya olarak gerekse derin vadilerden gelerek, yorgunluktan incelmiş binitler üzerinde sana ulaşsınlar.
AYRICA CILBAB KONUSUNDADA SİTEDE ÇOK EMEĞİ OLAN HASAN BEYİN SAPTIRDIĞI HİÇ BİR ŞEY YOK,BUYRUN O FORUMDA KONUŞALIM.
İnsana veya insanlara doğruyu bulmak doğru olanda birleşmek
için yazışmak fikir alış verişi yapmak "erdemdir" dürüst olmak koşulu ile. Buradan hareketle ben hasbelkader kendimden eminim çünki kasıtlı planlı çarpıtma yorum yapmam hele bilmediğim konularda hiç konuşmam birde normal olarak insanız
hata yaparsam bilmeyerek "ÖZÜR DE DİLERİM" şimdi saf bilgi
hasan akçay size bir önerim var nacizane yazdıklarınızı bir test
edin bakalım gerçek anlamda İSLAMİ bilgi sahibi dürüst objektif
"İnsana veya insanlara doğruyu bulmak doğru olanda birleşmek
için yazışmak fikir alış verişi yapmak "erdemdir" dürüst olmak koşulu ile. Buradan hareketle ben hasbelkader kendimden eminim çünki kasıtlı planlı çarpıtma yorum yapmam hele bilmediğim konularda hiç konuşmam birde normal olarak insanız."
demişsin ama maalesef bu siteye girdiğinden beri yazdıklarını anlamaya çalışıyorum ve sende gördüğüm tek şey;bol bol demogoji ve ipe sapa gelmez yorumlar.
Ben biraz da bu açıdan site yönetimine serzenişte bulunacağım:Dikkat ettiyseniz maksadı doğruyu ve güzeli aramak olmayan art niyetli kişiler yaptıkları kopyala yapıştırlarla sitenin doğru yürüyüşünü baltalamaya ve en azından sekteye uğratıp yavaşlatmaya çalışıyorlar.Dönüp dolaşıp aynı safsataları gündeme getiriyorlar.Siz linkler verseniz bile yine bildiklerini okumaya devam ediyorlar.
Maksadı üzüm yemek değil,bağcıyı dövmek olan bu kişilere özgür forum(?) adı altında her türlü hakareti yapma ve yazılan onca bilgiyi değersizleştirme anlayışlarına ne zaman ve ne şekilde dur diyeceksiniz?Burası yalnız Kuran diyenlerin sitesi (mi) olduğunu ne zaman bunlara tekrar hatırlatma çabasına gireceksiniz?..
Ben şahsen buranın yalnızca Allaha yönelenlerin sitesi olduğu noktasındaki beklentimi ve ümidimi yitrmeye başladım vesselam.
__________________ "Bir kavme olan kininiz sizi adaletten ayırmasın.."
"İnsana veya insanlara doğruyu bulmak doğru olanda birleşmek
için yazışmak fikir alış verişi yapmak "erdemdir" dürüst olmak koşulu ile. Buradan hareketle ben hasbelkader kendimden eminim çünki kasıtlı planlı çarpıtma yorum yapmam hele bilmediğim konularda hiç konuşmam birde normal olarak insanız."
demişsin ama maalesef bu siteye girdiğinden beri yazdıklarını anlamaya çalışıyorum ve sende gördüğüm tek şey;bol bol demogoji ve ipe sapa gelmez yorumlar.
Ben biraz da bu açıdan site yönetimine serzenişte bulunacağım:Dikkat ettiyseniz maksadı doğruyu ve güzeli aramak olmayan art niyetli kişiler yaptıkları kopyala yapıştırlarla sitenin doğru yürüyüşünü baltalamaya ve en azından sekteye uğratıp yavaşlatmaya çalışıyorlar.Dönüp dolaşıp aynı safsataları gündeme getiriyorlar.Siz linkler verseniz bile yine bildiklerini okumaya devam ediyorlar.
Maksadı üzüm yemek değil,bağcıyı dövmek olan bu kişilere özgür forum(?) adı altında her türlü hakareti yapma ve yazılan onca bilgiyi değersizleştirme anlayışlarına ne zaman ve ne şekilde dur diyeceksiniz?Burası yalnız Kuran diyenlerin sitesi (mi) olduğunu ne zaman bunlara tekrar hatırlatma çabasına gireceksiniz?..
Ben şahsen buranın yalnızca Allaha yönelenlerin sitesi olduğu noktasındaki beklentimi ve ümidimi yitrmeye başladım vesselam.
Haklısın "adalet" ALLAH deyip uydurma çarpıtma yapanlar sorun
olmaz ama dürüst çe bildiği doğrular üzere (karşılaştırma yapıp)
yazan tu kaka olur birde nick in adalet yaptığın şikayete yakıştımı. Kişinin belgeli delilli çarpıtması yakalanmış birde o halde iken (yakalanmış) hakaret eden "kaşarlanmış,ahmak. kalın kafa,vs yi yazan a yaptığı ından dolayı (uydurma) bir şey yok gördüğü yanlışları "hasbelkader" yazan ben nick i "ADALET"
olan tarafından güya terbiyeli bir şekilde şikayet ediliyorum ayıp
denen bir şey var eğer bildiğin bir şey varsa benim yazdıklarımda (yanlış olan) onu yazda bileyim nerede ne yanlış bilgi olarak yazı yazmışım birde "ALLAH, KUR,AN,PEYGAMBER sizin tekelinizdemi ben böyle inanırım böyle yazarım ve ben ne dersem odur mantığı iddialarınıza ters değilmi sizin gibilere cevap verilmeyecekmi eleştirel yaklaşılmayacakmı size sizin gibilere MUTLAK DOĞRU sizmisiniz. Aslında kimin ne olduğu belli
defalarca yazdım yine yazıyorum hatasız insan olmaz eğer bilmeyerek hata yapar isem özürde dilerim ama "HERKESİ İLGİLENDİREN DİNİ BİR KONUDA YAZI YAZ SONRA SANA YAZI YAZANA KARŞI KEM KÜM ET CEVABİ YAZI YERİNE ONDAN SONRA
DA ŞİKAYET ET" bana yazdığım konu hakkında yazı yaz sayın adalet bilgi alış verişi yapalım. Birde siz bana kopya yaptı diyorsunuz ve siteyi yavaşlatıyormuşum doğru ben zaten o uydurma çarpıtma yapıp üzerine yorum yapanlara zaten yazmış
idim ben alim değilim ama okuduğumu anlarım arapça bilmem fakat KUR,AN ı okurum ayıptır söylemesi kütüphanem geniştir buna rağmen kolaycılığa kaçtığım oluyor "Google ile" siz hiç yapmıyormusunuz neyse konu kapanmıştır isteyen istediği gibi düşünür yazılarım ve bana yazılanlar sitede duruyor isteyen bakar kim kime ne üzerine niçin yazmış site yöneticilerine de zaten biliyorlardır ama yazdıklarımda bir hata olursa gereği neyse yapılmasını isterim saygılar.
Benim seninle aşık atmak gibi bir niyetim yok.Ama senin insanlara saygın var ve yazdıklarının iyi anlaşılması gibi bir derdin varsa lütfen yazılarına özen göster,o kadar çok yazım hatası yapıyorsunki, bazen yazılarından hiçbirşey anlaşılmıyor.
Ayrıca buradaki insanların tek amacı Allahın kitabını doğru anlayıp ona uygun yaşamaya gayret etmek.Bundan dolayı da hiç kimse başkasının farklı anlamasına ambargo koyma lüksüne sahip değil.
Herkes kendi yaptığından sorulacağı için senin kalkıpta yazılanları demogoji yaparak küçümsemeye hakkın yok.Yani diyeceğim önce niyetini düzelt,sonra doğruya ulaşmak için seninle tartışacak çok konu buluruz.Ayarı bozuk olanın terazisine güvenilmez vesselam.
doğru söylüyorsun meramımı yazıya dökme konusunda sıkıntım var.İmla kurallarını tam uygulamıyorum ama kimse bana şunu ima
edemez yahut diyemez yalan söylüyorsun veya çarpıtma yapıyorsun kusur yazım hatası olsun yazım hatası yapmayıp ta
çarpıtma yapmaktan evladır bu adalet.
Öbür yazdıklarına cevap yazmıyacağım ALLAH, KUR,AN PEYGAMBER hakkında doğruya ulaşmak için çabalayanlara gıbta
edilir ve istifade ye çalışılır YANLIZ ŞİMDİ AŞAĞIYA ALINTILAYACAĞIM YAZIN SENİN HANGİ ZİHNİYETTE OLDUĞUNUN
BELGESİ DİR ADALET.
Herkes kendi yaptığından sorulacağı için senin kalkıpta yazılanları demogoji yaparak küçümsemeye hakkın yok.Yani diyeceğim önce niyetini düzelt,sonra doğruya ulaşmak için seninle tartışacak çok konu buluruz.Ayarı bozuk olanın terazisine güvenilmez vesselam.
BENİM NİYET İMİ OKUMAYI BIRAK KİMSEYİ DE KÜÇÜMSEMEM HAŞA AMA HAK EDENE CEVABI VERİLMEZ İSE ÜSTELİK O KİŞİ HEM ÇARPITIP HEMDE HAKARET EDİYORSA ÜSTELİK DİNİ KONUDA EVVELA SEN NİCK İN ÜZERE OL SANAL ALEMDE BAŞKASININ YERİNE DÜRÜSTLÜK TASLAMA KENDİ ÜRETTİĞİN NE VAR SA ONUN ÜZERİNE BANA YAZ BİRDE BENİMLE TARTIŞMAK KONU BULMAK ÇOK ÖNEMLİ İSE ÇARPITMALARINI HER KONUDA
MEYDANA ÇIKARDIĞIM O ŞAHSA YAZDIKLARIMA CEVAP YAZ ONDAN SONRA KONUŞ YAZKİ BAKALIM DOĞRUYUMU ARIYORSUN
YOKSA DEMOGOJİ, VE POLEMİK YAPARAK OLAYLARIMI ÇARPITIYORSUN ADALET.
KİMİN AYARI BOZUK İSE KİM KASITLI UYDURUYORSA.
"AMELLER NİYETLERE GÖREDİR."
Derdin benimle var ise başkasının yerine âhkam kesme direk sen
Benim seninle aşık atmak gibi bir niyetim yok.Ama senin insanlara saygın var ve yazdıklarının iyi anlaşılması gibi bir derdin varsa lütfen yazılarına özen göster,o kadar çok yazım hatası yapıyorsunki, bazen yazılarından hiçbirşey anlaşılmıyor.
Ayrıca buradaki insanların tek amacı Allahın kitabını doğru anlayıp ona uygun yaşamaya gayret etmek.Bundan dolayı da hiç kimse başkasının farklı anlamasına ambargo koyma lüksüne sahip değil.
Adalet bey.
Okudukça düşündükçe gerçekten zoruma gidiyor bana yalan yazdı diyebilirmisin hayır çarpıtıp çarpıtmanın üzerine yorum yaptı diyebilirmisin hayır neden kendinden menkul kişinin yerine
cevap yazıyorsun insana saygı duymuyormuşum kime uydurması yakalanan birinin üstelik dini konuda çarpıtma yapan birinin üzerinden sana söylüyorum şimdi sen kimsinki "ayarı bozuk olan
ın terazisine güvenilmez" diyorsun eğer beni kastediyorsan yazık birde kalkmış saygıdan terbiyeden bahsediyorsun üstelik
efendi, ayar, gibi laflar ile laf ebeliği yapıyorsun yazdıklarıma cevap ver başkasının yerine konuşacağına.
Ama şunu anladım kişi sevdiği ile berabermiş hayırlı olsun yakışırsınız birbirinize vesselam.
selam konuyu takip ediyorum ama af buyurun ben muta nın ne dediğini niye serzenişte bulunduğunu anlamadım yani hangi fikri savunuyor.. hasan akçay adalet ve safbilgiye sayfalardır niye saldırıyor anlamış değilim konu ne yani mutanın savunduğu şey ne muta dan veya tartıştığı arkadaşlardan öğrenmek isterim...
Selam mindar, Aslında adamın birşey savuduğu falan yok.Egosunu tatmin etmek için çala kalem yazıp duruyor.Zaten öyle kötü yazıyorki,neyi savunduğu,neyi de reddettiği bir türlü anlaşılmıyor.Bu nedenle onu muhatap alıp yazdığıma hala pişmanım desem yeridir.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma