Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
selam ile
umarım hepiniz iysinizdir, hoktem kardeşim çok çok teşekkürler emek çekip bizlerle vahiy savunması kitabından bölümleri paylaşmış, kitap üzerinde bir müddet inceleme yapmama rağmen bir daha bulamamıştım tadıda damağımda kalmıştı :), o yüzden çok güzel bir ikram kardeş, emeğine, sağlık, konuyu burya açtım kilitliydi çünkü, modlar o başlığa taşırlarsa bir sorun olmaz,
rüya ve vahiy konusunda ep eydir düşünmeme ve sınırları biraz olsun belirlememe rağmen, tam kanaat getiremediğim yerler var.
muıhammedin rüyası yine vahiy ile sabitleniyor, rüya vahyi değil vahiy rüyayı doğruluyor
ibrahimin rüyası ibrahimin ve oğlunun bakış açısı, evlat hasretiş çeken muttaki ibrahim evladına çok mu düştüm sorularını kendisine sormuş ve neticesinde evladını boğazlarken rüyasına girmiş,
peki yusuf ve yakubun rüyalarla olan ilgisi
yusufun yanına gelen adamların anlattıkları ile geleceğe dair bilgiler veriyor yusuf, bu durumu elçi aracılığı ile vahiy diye algılayabiliriz, gayp rüyayı görenlere açık değil, gayp rüyayı gören adamlar vasıtası ile yusufa iletiliyor ve yusuf da bu konuda vahiy alıyor, tamam.
yakubun yusufun rüyası hakkındaki sözlerini de aynı iekilde elçi yusuf aracılığı ile elçi yakuba verilen vahiy diyebiliriz, burda da ayrı bir soru var, o da yakup rüyanı anlatma diyor?
son olarak tıkandığım yer ise, yusufun kendi rüyası hakkındaki sözü, işte bu rüyamın aslıdır, tevilidir, bu yusufa rüyada vahiy geldiğini göstermez mi?
selam ve dua ile
|