Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Efrayim'e katılıyorum.Meseleyi doğru tartışabilmek için doğru kıstaslardan hareket edilmelidir.Deniz nimetinden faydalanabilmek için öncelikle kendi mahrem alanlarımızı oluşturmamız gerekir.Kadın-erkek ayrı yüzme alanlarını bu açıdan onaylıyorum.Bir nimetten faydalanmak istiyorsan bazı külfetlere katlanmak gerek diyorum.
__________________ "Bir kavme olan kininiz sizi adaletten ayırmasın.."
Yaz geldi ama sitede mayo, bikini,yokini tartışmaları yok. Ya bu sorunlar, hanif dostlar tarafından çözüldü ve ortak bir karar verildi ya da, bu sorunlar dinen çözümsüz olduğundan,bıkkınlık vermeye başladı.
senin sorun denizden nasıl faydalanabiliriz değilki kardeşim...sorun:ben karımı deniz kenarına götürüp ,mayo ,bikini vs. giydirebilirmiyim di...ben bu soruna karşılık bunları yazdım..
ama adaletinde dediği gibi bu nimet için müslümanların inançlarına uygun hale getirilmiş oteller var.(plajı,havuzu ayrı olan)..
selam,bazen bazi seyelri gözlerden kaciriyoruz maalesef. önemli olan seyler,rabbimizin neyi asla bagislamayacigidir. Hic bir ayetde denize kadin erkek beraber yüzmeyin deniyormu? Oralarda edep yerleri örtülü oldugu zaman,bence mesele kalmiyor. Aslinda bu konu üzerinde gecen senelerde yazip cizmisdik. ilimde ileri gelenlere danissakmi? Selametle.
__________________ Ey inananlar, Allah'tan korkarsanız O size iyi ile kötüyü ayırdedici bir anlayış verir, kötülüklerinizi örter ve sizi bağışlar. Allâh büyük lutuf sâhibidir
ama adaletinde dediği gibi bu nimet için müslümanların inançlarına uygun hale getirilmiş oteller var.(plajı,havuzu ayrı olan)..Demişsiniz. Bu cümlenizi biraz açarmısınız? 1-) Kadın erkek ayrı mı demek istediniz? 2-) Aile olarak mı dediniz? Bu sorulara ne cevap verirseniz verin hemen diğer sorular hazır: 1- a) Bir erkek bir erkeğe vucudunun nerelerini göstermesi dinen caizdir? 1- b) Bir kadın bir kadına vucudunun nerelerini göstermesi dinen caizdir? 2- a) Nikah düşmeyen erkek ve kadınların,plaj kıyafetleri bir arada olması dinen caiz mi? 2- b) Nikah düşen yakın aileler( baldız, enişte, yenge,amca kızı,dayı oğlu v.s) ,plaj kıyafetleri bir arada olması dinen caiz mi? Sevgi ile,
Efrayim Sevgili t-yasa Beni eleştirmen mutlu etti. Eleştiriden de gıda almasını bilirim. Teşekkür ederim. Kadınların erkeklerle aynı ortamda denize girmesinin imanınıza zararı var mıdır diye sormuşsunuz. Ben de bu soruya karşılık ' zinaya yaklaşmayınız' ayetinde Allah, neyi murat etmiş ve bizden nasıl davranmamızı beklemektedir? Sevgi ile,
Katılma Tarihi: 06 nisan 2010 Yer: Turkiye Gönderilenler: 49
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Sevgili efrayim58;
Sizin de aslında çok net anladığınız gibi zinaya yaklaşmayın demek zina yapmayın demektir, tıpkı kadınara dokunmanın kadınlarla cinsel ilişkiye girmek demek olduğu gibi. Herşeye güddüğünüz bu mantıkla yaklaşırsanız, bir kadına otobüste, merkette veya herhangi bir yerde yanlışlıkla bile dokunduğunuzda abdest almanız gereklidir ki bu pratikte çok zor bir uygulamadır. Ama bunun böyle olmadığını bildiğinizi düşünüyorum ve bu konuyu detaylarıyla neden bu kadar irdeliyorsunuz anlamıyorum. Zinaya sebep olabilecek hareketlerin sınırı olamaz, o sınırları siz veya bir başkası çizemez, kişi kendisi çizer. Evli olmayan iki insanın kucak kucağa oturması zinaya yaklaşma olabilir bunu kimse zaten tasvip etmiyor ama kadınlı erkekli bir ortamda hep birlikte yemek yemek zinaya yaklaşma olarak kabul edilemez. Münasebetsiz el şakaları tacizdir ama tokalaşmak taciz değildir, bu işler niyet işidir ama kalkıp siz bir kadına çok afedersiniz kardeşçe göğüslerine dokunmak istiyorum derseniz suratınızda patlayacak tokadın şiddeti ne olur bir düşünün?
Verdiğiniz örnekler kusura bakmayın ama çok saçma oluyor, lütfen bunu kişisel algılamayın, uyandırdığınız izlenim bu yönde.
Sevgili efrayim58;
Siz içinizi ferah tutunuz, siz istemedikten sonra hiçbir karşı cins sizi zinaya zorlayamaz, bunu siz isterseniz yaparsınız ancak. Kadınlardan korkmayın, kendi nefsinizden korkun. Bana göre kadının dudakları saçından daha cezbedicidir ama bakana göre bu da değişir, e ne yapacaksınız? Peçe mi taksın kadınlar, bu zihniyet gözü de güzel onu da kapatsın diye diye burkaya kadar gider.
Bu konularla ilgili sonuca ulaşamayan başlıklar açarak sadece kafa karıştırıyorusunuz.
Ey iman edenler! Namaz kılmaya kalktığınız zaman, yüzlerinizi ve dirseklere kadar ellerinizi yıkayın. Başlarınızı meshedin, iki topuğa kadar da ayaklarınızı yıkayın. Eğer cünüp iseniz temizlenin. Hasta iseniz, yahut yolculukta iseniz, yahut biriniz abdest bozmaktan gelmişse yahut kadınlara dokunmuşsanız, su da bulamamışsanız, temiz bir toprağa teyemmüm edin. Bunun için de yüzlerinizi ve ellerinizi o toprakla meshedin. Allah size bir güçlük çıkarmak istemiyor, fakat sizi temizlemek ve şükredesiniz diye de üzerinizdeki nimetini tamamlamak istiyor.
Bu ayetin meali ve orjinalini okursanız oradaki dokunmanın cinsel ilişki olduğunu anlarsınız.Sizin verdiğiniz zina örneğine uymuyor.
Yine onlar ki, Allah ile beraber başka bir tanrıya yalvarmazlar, Allah'ın haram kıldığı cana haksız yere kıymazlar ve zina etmezler. Bunları yapan günahı(nın cezasını) bulur
Ey Peygamber! İnanmış kadınlar sana gelip Allah'a hiçbir şeyi ortak koşmamaları, hırsızlık etmemeleri, zina etmemeleri, çocuklarını öldürmemeleri, elleri ile ayakları arasında bir iftira uydurup getirmemeleri, iyi bir işte sana karşı gelmemeleri hususunda sana bey'at ederlerse onların bey'atlarını al ve onlar için Allah'tan mağfiret dile. Şüphesiz Allah, çok bağışlayan, çok merhamet edendir.
Bu ayetlerin meali ve orjinalleri incelendiğinde, yaklaşmayın terimi ile zina etmeyin terimi ayrı yerlerde ve ayrı anlamlarda kullanılmış. Dolayısıyla,'zinaya yaklaşmayın demek zina etmeyin demektir' söyleminize pek uygun düşmediğini düşünüyorum.
Katılma Tarihi: 06 nisan 2010 Yer: Turkiye Gönderilenler: 49
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Nedir sizin sınırlarınız?
Kuran'da sınırlar da belirtilmemiş, bu durumda bunu belirlemek kişilere kalmıyor mu? Bu konuda sürekli soru soruyorsunuz fakat cevap vermiyorsuz. Haramdan da uzak durmalısınız, kul hakkı yemektem korktuğunuz için alışveriş yapmıyor musunuz? sizin mantığınız içkiden uzak durmak için insanlar üzüm yemeyi yasaklamaktır.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma