Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Adem ile Havva, Efrayim,Habil ile Kabil,amin, çin çarpması,sela,Bütün bu terimler kitabımızda yer almadığı halde,kitabımızda yer alan dini terimler gibi öğretenler, her türlü yanlışlığın suçlularıdır.
Katılma Tarihi: 06 nisan 2010 Yer: Turkiye Gönderilenler: 49
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Sevgili Hasan Akçay;
Yazılarınızı severk okuyorum, kimisine katılıyorum kimisine katılmıyorum, ama konu bu değil.
e neden o zaman erkekler gözlerini harama bakmaktan sakınsın demiş Allah.
Bu cümlem için açıklama yapmışsınız, kastettiğim şey aslında sizin demek istediklerinizle önemli ölçüde örtüşüyor fakat iş yerinden yazdığım için sanırım derdimi tam anlatamadım.
Demek istediğim şu ki;
Bu zinadan sakınma meselesi sadece kadının göreviymiş gibi bir durum var toplumda. Yani kadın tacize tecavüza uğruyor, hemen soruyorlar ne giydin diye. Tacize uğrayan bir arkadaşıma gözlerimin önünde bir beyefendi böyle giyinirsen taciz ederler dedi. Kızın üzerinde ise diz altında biten bir pantolon ve tişört vardı. Benim başıma gelen olay ise daha da absürd. Üstelik bu yaşadıklarımın sadece 1 tanesi ve ben bunları mutaassıp bir anadolu şehrinde değil İstanbulun göbeğinde yaşadım. Hepsi de üniversite eğitimim sırasında başıma geldi.
İnsanlar bu mantıkta olunca ailesinin yanından okumak ayrılan her kız potansiyel fahişe oluyor. Allah rızası için ya namus denen şey bu kadar mı ucuzdur. Millet kız yurtlarının önünde pusuya yatmış, okumaya gelen kızları kesiyorlar, ayıp, utanın biraz ya.
Hem neden sadece kadınlar korunacak, erkek de korunmak sakınmak zorunda değil mi?
Hasan Bey'in verdiği Yususf peygamber örneğinde olduğu gib tacize uğrayan erkekler de tesettüre girmek zorunda o zaman. Ama bir çıkıyorsunuz dışarı, saçlar jöleli, sakallar traş edilmiş, yanınızdan bir geçiyor ki parfüme boğulmuş. Memlekette dönüp kendisine baktıracak kadar çekici erkek yok mu, yoksa tahrik olmak sadece erkeğe has bir içgüdü müdür?
Kadının herşeyini yok saydınız anladık da nefsini de mi yok saydınız?
Biz hiç mi tahrik olmuyoruz? Beğeniyoruz bir erkeği, sonra ona aşık oluyoruz, bakışından gülüşünden etkileniyoruz. E o zaman bakışmayın, gülmeyin siz de. Ben eşimle ilk tanıştığımda beni ilk etkileyen şey güldüğünde çıkan gamzeleri olmuştu ama kendisine ne cinsel tacizde bulundum ne de tecavüz ettim. Anlatabiliyor muyum?
Bir de anlamadığım konu, namuslu kadın kendisine bakılmasını engelleyen kadın olarak algılanmaya başlamış, acizane aklımla okuduklarımdan bu sonuca vardım. Eğer namuslu kadın kendisine baktırmayan ya da baktırmayacak şekilde davranan ise kusura bakmayın ama Türkiyê'de belli yaşın altındaki tüm kadınlar manussuzdur, ben dahil.
Bu nasıl mantıktır Allah aşkına ya.
Ha yanlış anlamışsam da meramını anlatmaya çalışan ama yanlış anlaşılan arkadaşlardan özür diliyorum.
namuslu olmak başka bir şey, korunmak/sakınmak/önlem almak başka bir şey...
süslenmek başka bir şey, teşhir etmek başka bir şey....
görmek başka bir şey, bakmak/dikizlemek taciz etmek başka bir şey...
normal/ortalama/vasat olarak İHTİYAÇLAR doğrultusunda aynı sosyal ortamı paylaşmak başka bir şey, karşı cinsi etkileyici, sulandırıcı, kıvırtmacı, tahrik edici olmak başka bir şey...
Sayın Hayrullahmeral;
İşte olay tam da sizin anlattığız gibidir, en azından benim düşüncem bu. Ama iletimde yazdıklarımı bana düşündüren yine bu forumda yazılmış olan yazılardır. Öyle şeyler okudum ki Allah'ın lanetini o insanlar için istemek geldi içimden.
namuslu olmak başka bir şey, korunmak/sakınmak/önlem almak başka bir şey...
süslenmek başka bir şey, teşhir etmek başka bir şey....
görmek başka bir şey, bakmak/dikizlemek taciz etmek başka bir şey...
Doğrudur, ama toplumda bu maddeler birbirini eşiti gibid görülüyor.
Biri çıktı bu forumda ''genelevdeki kadın da başını açıyor, başı açık kadın ile genelevdeki kadının arasında ne fark var'' dedi.
Allah aşkına, biri bana bunu açıklasın, ben başını örtmeyen bir kadınım ve müslümanım. Birisi eşimin yüzüne karşı bu soruyu sorsa eşim o insan geçinen zat-ı muhteremi ne yapmalıdır?
Genelevle ilgili bir anektot yazmışsınız. Ben de size bir hisse anlatayım.Genelevde iki kişi tartışmış birisi diğerine :'Ağzımın orucuyla ben sana yalan mı söyleyeceğim' demiş.
Herkes 'hem genelevine gidiyor hem de oruç tutuyor' diye eleştirirken, Hz Ali'nin bu konudaki bakış açısı şu: Nerede ve hangi şartta olursa olsun, bir insan öbür dünya için yaptığını bu dünyada kullanırsa cehennemde yerini hazırlasın' der
Allah'ın ayetlerinde olmayan terimleri, var gibi öğrenip bütün yaşantımızda kullandığımız için. Bir kaç örnek vereceğim ancak siz yine beni eleştireceksiniz, canınınız sağ olsun.
Ayetlerin hiç birinde yer almamasına rağmen
Adem ile Havva,
Efrayim,
Amin(kabul et anlamında),
Habil ile Kabil,
Cin çarpması,
Sela, v.s
Bütün bunları biz müslümanlara kim öğretti?
Eğer Allah'ın ayetlerine ilave ediyorsak -ki yukarıdakiler örnektir- o insanlar hasta kalpli insanlardır. İşin özünü bilmem anlatabildim mi?
işin özünün bundan geçtiği çok aşikar zaten ama konumuz bu kavramlar değil. Ayrıca bunları düşünen insan Kuran okuyan, hadislere inanmadığını söyleyen ve hayatını Kuran'a göre yaşadığını iddia eden bir insan.
Sevgili efrayim58;
Siz ki bu kavramlara bu kadar karşı bir insansınız, zinaya yaklaşmamanın sınırlarını Kuran'da bulamadığınız için sürekli soruşturup kendinizce hükümler çıkartıyorsunuz ve örneklemelere gidiyorsunuz. Bazen verdiğiniz örnekler son derece saçma ve uç noktalarda oluyor. Bunları okuyan bir insanın aynı iş yerinde çalışan kadın ve erkeklerin zinaya yaklaştıklarını düşünmesi çok normal. Bu düşünce tarzı - sizin yazdıklarınız değil sadece, genel anlamda - erkeği kadın fikri bile tahrik eden bir konuma sokuyor ve kadına hayatı zindan ediyor. Kadın çalışırken bile erkekleri tahrik ediyorsa evde oturmalı fikri doğuyor. Kadın çalışmayacak, okula gitse yine birileri onu görecek o zaman okula da gitmesin. Bu işin ucu ilköğretimden sonra küçücük kız çocuklarımızı eve hapsetmeye kadar gider. Yazıktır günahtır, zina olayına bu kadar fanatik yaklaşmayalım. Kendini korumak isteyen her halde korur korumak istemeyene burka bile az gelir. Hiç gerek yok. Rabbim sınır koymamış siz de koymayın, kontrollü olun. Etek giyen kadınların eteği kazara açıldığında altından görünebilecek manzaranın hayali kuran manyaklar yüzünden, pantolon giyenlerin kalça hatlarına göz dikip bakan manyaklar yüzünden kadın sorumlu tutulmasın. bu insanların sapık olduğu konusunda birçok kişi hemfikir ise fatura neden kadına kesiliyor? Amacım sizi suçlamak falan değil ama insan kendince anlamlar çıkartırken haddini bilmeli diye düşünüyorum.(Genelev örneğindeki kişi gibi). Bakın yaşadığım yerde kendisine insan denilen ama yaratılmışların en aşalığından bir kadın fuhuş yapıyor sürekli olarak ve evli, ayrıca kocasını aldattığı erkekle birlikte öz evladını öldürüp tarlaya atıyor. Sonra da malum televizyon programlarına çıkıp oğlunu arıyor feryat figan. Çocuğun cesedi günler sonra yarı çürümüş halde bulunuyor ve polis araştırınca gerçek ortaya çıkıyor. Bu kadın başını örtülü bir kadın. Ben şimdi bu kadın yüzünden bütün başı kapalı kardeşlerimin fuhuş yapan katiller olduğu ihtimalini göz önünde bulundurabilir miyim? Akıl var izan var. Yuh dersiniz değil mi? Ama genelev konusu örnek veren insana kimse yuh demedi.
Sonuçta kendini bilen hiçbir kadın sokakta bikini üstü, kısacık şort vs ile dolaşmıyor. Bakın ben denize bikini giyip giriyorum ama her yerde değil. Oturduğum yerin MarmaraDenizine kıyısı var, asla oraya gidip girmem denize. Manyak dolu plajı ama Antalya'da giriyorum. Güneyde yaptığım hiçbir tatilde giydiğim mini etek ya da askılı bluz yüzünden taciz edilmedim, onu geçiniz bakış bile görmedim üzerimde. Eşim olmadan da -işe gitmiyorsam eğer- genelde sokağa sadece ihtiyaç halinde çıkarım ve öyle sizin sandığınız gibi süslenip püslenmem. Evlenmeden önce uzun bir flört dönemimiz de oldu ve gayri meşru çocuk falan da yapmadık. Gördüğünüz gibi her kadın erkek ilişkisinden felaket doğmuyor.
Ama oturduğum yerde pantolon gömlekle bile rahat yürüyemiyorum. E hani kıyafetti kadının namusu? Tezatlık yok mu sizce?
Olaylara tek yönlü bakıyormuşsunuz gibi geldi bana. Sinema, televizyon,tiyotro sanatçıları da çalışıyorlar. Sanat için veya işinin gereği için,el ele,göz göze,dudak dudağa hatta yatağa giriyorlar.Bu insanlar zina yapmış oluyorlar mı? Hayır.
Kızlı erkekli öğrenciler aynı evde aynı tuvaleti,banyoyu ve mutfağı kullanıyorlar. Bu insanlar zina yapmış oluyorlar mı? Hayır.
Annesine,teyzesine,halasına,yengesine sarılıp yatan delikanlılar,babasına,amcasına,dayısına sarılıp yatan genç kızlar. Bu insanlar zina yapmış oluyorlar mı? Hayır.
Bütün bu örneklemeleri çoğaltabiliriz.
Yukardaki örneklerin 2 şekilde açıklaması vardır
1-)Bütün bunların hepsi normal ve çağdaş yaşamın bir gereğidir.
2-) Zinaya yaklaşıyorlardır.
Eğer siz birinci maddedenseniz söyleyecek sözüm yok. Ben ikinci maddeyi savunanlardanım.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma