Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
sayın efraim,
ters giden bir şey yok. Sadece eskiye göre insanlar biraz daha serbest.
İnsanlara anlatmanız gereken şey onların zina yapmamalarıdır. İnsanlar Allahın emrinin bu olduğunu bilmeli ve uygulamalıdır. Duygusal da etkilense, zırıl zırıl aşık ta olsa, nikahsız birleşme yapıp zina fiilini işlememelidir. OLay budur.
Hadise insanlara direkt anlatılmalıdır. İmalarla, lüzumsuz baskılarla değil.
Bu eski tip yaklaşım Tarım toplumu anlayışıdır, kadının sadece erkeğin malı olduğu anlayışıdır. Bundan dolayı baskı uygulanmış. Aynı yaklaşım Yahudilerde, Hristiyanlarda da vardı. Yahudilerde hala var.
Bırakın bu düşünceleri. Kadın erkek ilişkilerini sakatlamayın. Kadınlarımızda bizimle toplum içinde öğretmen, memur, Sağlıkçı, hukukçu, mühendis, işçi, idareci, işkadını vb. rahatlıkla çalışsınlar.
Testi örneğine gelince, çocuğa baskı yapıp strese sokup testiyi eline verirsen, inan kırılan testi sayısında daha çok artış olacaktır. Ana baba baskısından bunalıp yanlış hareketler yapan çok kız vardır toplumda.
Kuralları belirle ve insanları rahat bırak. Batının yöntemi budur ve daha sağlıklıdır.
Bu zinaya yaklaşma konusuyla ilgili şöyle bir anım var. Sene 1979. İstanbulda Üniversitede öğrenciyiz. Bir cuma günü. Cuma saatinde ders programımız da müsait arkadaşlarla kampüse yakın yerdeki semtin camisine Cuma namazına gittik. Namaz öncesi hoca, kürsüden vaaz veriyor. Hoca da Cübbeli Ahmet hocanın 20 li yaşlar versiyonu. Bizden olsun olsun bir kaç yaş ya büyüktür ya değildir.
Konu da kadınların giyim kuşamı. Hoca kaptırmış kendini gidiyor. Mayıs ayı idi. Hoca dedi ki, kadınların kısa kollu tişört giymesi günahtır. Düşündüm. Ya tişört zaten yazın giyilir ve tümü de kısa kolludur. Ben şimdiye kadar uzun kollu tişört görmedim. neyse.
Kısa kollu tişört giymiş kadına bakan da günah işlemiş olur. Kızkardeşleriniz giyse ve siz ona baksanız günah işlemiş olursunuz.
Hocaya yakın bir yerde oturuyordum. Ne diyorsun arkadaş sen gibilerinden bir yüz mimiği yaptım. Hoca bunu gördü ve ortaya cevap verdi.
Öyle kızkardeş falan diye bu kuralları hafife almayın. Allah Kur'an da Zinaya yaklaşmayın buyuruyor dedi. Tabii ben allak bullak. Tişört, Kızkardeş, Zina kavramları arasında gidip geliyorum. Tövbe estağfurullah. Nereden geldik bu camiye.
Sorun dinde mi, dini anlayışlardamı. Böyle bir dini biraz okumuş kadın veya erkek sever mi. Herkes uzak duruyor. Açıkça karşı çıkmasada aman ben almıyayım, alana da mani olmayayım anlayışında.
Zina yapma desen, en moderni , hatta ateisti bile diyecekki evet doğru. Olması gereken bu. Zaten böyle bir emir olmasa din eksik kalır. Benim de karım var, benim de kızım var. Hiçbirinin bu zina denilen fiili işlemesini istemem. Esasen büyük bir kesimin uyguladığı budur.
İşte o cuma namazından sonra ben o zinaya yaklaşma lafının zorlama yorumlarına sinir oluyorum. Hiç bir mantığı yok. Sadece aşırı yobaz bir kesim geçmişin kabile yaşantısındaki anlayışları yaşatmak istiyor. O kadar.
selamlar,
__________________ Allah Aklını kullanmayanların üzerine pislik yağdırır.
|