Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
selam güneş
Ben halifeliği insana dünyada hüküm sürme ,dünadaki kaynakları dilediği gibi şekillendirp kullanma yetisi olarak anlıyorum.
Bu dünyada yaşadığı sürece iradesiyle yaratıcıya iman etme yada etmeme konusundaki özgürlüğüde bu halifeliğin payesi olarak değerlendiriyorum.
Cinlerinde halife olabileceği konusu yoruma açık çünkü onların nasıl yaşadıkları,hangi boyutta yaşadıkları ,kültürleri,görünüşlerini biz bilmiyoruz.
Yeryüzünde hüküm sürme yetkileri bizim görüp algılayabildiğimiz boyutta varmı? Bence yok.
Cinler tarafından inşaa edilmiş gökdelen,köprü yada yapılmış uçak gemi araba vs göremiyoruz.
Yani anlatmak istediğim bu dünyada yaşıyorlar ama bu dünyanın kaynaklarını kullanıp bişeyler meydana getirmiyorlar ya da getiriyorlarsa biz görmüyoruz.
İnsan ve diğer canlı türleri arasındada kıyaslamaya gittiğimizde yine aynı sonuca varıyoruz.
Örneğin ineklerde bu dünyada yaşıyorlar dimi?
Peki ineklerin sahibi olduğu et kombinesi varmı?
Yada maymunların kurduğu nükleer santraller?
Bu dünyada tasarım ve yaratıcılık gücünü kullanarak bişeyler meydana getirme yetkisi insanda.
Kıyamet koptuğunda artık insanın dünyadaki hükümdarlığıda son bulacak bu dünyada insana verilmiş emanet iade olacak diye düşünüyorum.
__________________ O, yaratıp şekillendiren, âhenk veren ve düzene koyandır
|