Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 18 nisan 2005 Yer: Turkiye Gönderilenler: 214
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Yazı, yazan tarafından editlenmiştir!
Sebep: Özel nedenlerden dolayı! :(
Bunlar: Meal ve mealcilikten vazgeçilmiştir, sadece Kuran ile sadece Kuran incelenmektedir/inceleniyor, dışarıdan herhangi bir bilgiye başvurulmuyor, yerleşmiş akaidler Kuran'a değil - Kuran'daki akaidler kalblere yerleştiriliyor, tüm ayetler birbiriyle bağlantı kurulmak suretiyle yine kuran dahilinde çevirilmeye çalışılıyor! Önceden çalakalem yazılmış yazılarımızdaki küçük hatalardan dolayı okuyuculardan (kendi adıma) özür dilerim. Ama en azından yazılarımızın, Kuran'ın duvardan indirilmesine (bir nevi) vesile olduğunu düşünüyor bununla avunuyorum! Rabbim gerçeği görmeyi (hepimize) nasip eylesin!
Geri döneceğiz inşallah ...
Selametle!!!
__________________ 16/4 İnsanı küçük bir damladan yarattı, fakat buna rağmen o, apaçık bir düşman kesildi.
Bunlar: Meal ve mealcilikten vazgeçilmiştir, sadece Kuran ile sadece Kuran incelenmektedir/inceleniyor, dışarıdan herhangi bir bilgiye başvurulmuyor, yerleşmiş akaidler Kuran'a değil - Kuran'daki akaidler kalblere yerleştiriliyor, tüm ayetler birbiriyle bağlantı kurulmak suretiyle yine kuran dahilinde çevirilmeye çalışılıyor! Önceden çalakalem yazılmış yazılarımızdaki küçük hatalardan dolayı okuyuculardan (kendi adıma) özür dilerim. Ama en azından yazılarımızın, Kuran'ın duvardan indirilmesine (bir nevi) vesile olduğunu düşünüyor bununla avunuyorum! Rabbim gerçeği görmeyi (hepimize) nasip eylesin!
Selametle!!!
__________________ 16/4 İnsanı küçük bir damladan yarattı, fakat buna rağmen o, apaçık bir düşman kesildi.
Katılma Tarihi: 31 mart 2005 Yer: Germany Gönderilenler: 380
Allah, Adem'e (dolayısıyle her insana) kendi ruhundan (1 parça) üflemişti
2. Hz.İsa, tamamıyle insan değildi!
_ (Doğal) Anne + Baba birleşiminden dünyaya gelmedi. Hiç kimse Hz.İsa'nın tamamen insan yada tamamen melek olduğunu iddia edemez. Hz.İsa kutsal ruhla desteklendi, bu da onun (ruhunun) ölümsüz olması için yeterli bir nedendir. Allah, Adem'e (dolayısıyle her insana) kendi ruhundan (1 parça) üflemişti (38/71-72) ve İsa'ya (extra) + kutsal ruh desteği verildi (2/253).
Sen ruhun ölümlü olduğuna mı inanıyorsun? Açıkla
İsa'nın kutsal ruh ile desteklendiğini kavrayamadılar. O, kutsal Ruh ile destekliydi, bunun için (ruhu/nefsi/özü) ölmedi!
3. Allah'ın kendine/katına yükselttiği ne idi?
_ Hz.İsa'nın bedeni mi? Peygamberler birer insandı, doğdu-büyüdü ve öldü (21/34). Allah, bedeni ile yaşattığı bir zalim -ki ismi Firavun'dur, sadece bundan bahseder (10/92). O halde Hz.İsa'nın ruhu Allah'a yükseldi. Bak bu Olabilir! Lakin her insan öldüğünde bedeni bu dünyada kalır fakat ruh dediğimiz, var olduğunu bildiğimiz ama göremediğimiz benliğimiz/nefsimiz (asıl biz), hesap günü için bekletilir. Bu, dünya dışında başka bir boyutta olabilir! (23/100)
81/7 gerçeği zuhur edeceği zaman, dünyadaki bedeni ile bekleme yerinde hesap gününü bekleyen (hayatın kodlandığı ruhu) ile eşleşme gerçekleşecek! (32/10) (ilahi bilgi )
Bu buram buram şirk koşan yazılarını her yerde asacam. Bunlar bende kayıtlı
Selametle!!!
Katılma Tarihi: 24 eylul 2005 Yer: Almanya Gönderilenler: 333
Selam.
Sevgili Admin,
ben I.Bilgi kardesimin ve Hanif agabeyin bu Forumdan bir müddet uzaklastirilmasini talep ediyorum.
Yanilmiyorsam en son Akik Dost, özelden sorunlarimizi hâl edelim diye tavsiyede bulunmustu ama... aralarinda ki sorunu hâl etmediler, Admin olarak bu gidisata el atmani talep ediyorum.
Daha güzel önerisi olan buyursun, ama mutlaka bir cözüm bulalim.
Selametle!!!
Katılma Tarihi: 24 eylul 2005 Yer: Almanya Gönderilenler: 333
Selam kardesim.
I.Bilgi Yazdı:
Benim hanif'e yönelttiğim herhangi olumsuz bir durumda ne diye ortaya atlıyorsun? Avukatı mısın? Hanif bana "sorun sadece sen ve benle, adminin eteğine niye sığınıyorsun" derken, senin HANİF AĞABEYCİĞİNİ kollaman yakışık alıyor mu? Ayıp sizin yaptığınız! Ayıp!
Öncelikle, eger senin dedigin dogru olsa idi, her didismenizde beni mutlaka aranizda görürdün. Sen böyle bir sonuc cikartmissan, bu senin sorunun. Sana bundan önce dogrudan birsey söylemissem ya konu hakkinda görüsümü belirtmisim yada bu yine senin yazi icinde söylediklerine dayali idi, Hanif'i savunmak gibi bir derdim oldugundan degil. Koskoca adam kendini savunmaktan aciz mi?
Ikincisi, bak bakalim assagida ki linke, senden hemen sonra kim yazmis, benden sonra kim yazmis, ondan sonra bu söylediklerini tekrar düsün bakalim:
Eger bu söylediginde dogru olsa idi, senden hemen sonra Hanif, Hanif'den sonra benim atilmam(?) gerekirdi. Tamam mi kardesim? Yok hâlâ ön yargilarin konusuyorsa, bu yine senin sorunun.
Ücüncüsü, ben bu baslik altinda da, duyuru kisminda da ikinize birden atif da bulundum, ama tabi ki bu seni enterese etmiyor.
Sonuc: Siz degil bu Forum, Iktibas Forumda da bir birinize düsmansiniz, bilmiyorum daha nerelerde didisiyorsunuz, eger benim Hanifi kayirmak gibi bir derdim olsa orada da araniza girerdim. Varmi öyle birsey? Yok.
Hanif'e AGABEYIM demem zoruna mi gitti? Kac yasinda ki adama, birakta zaman zaman agabey diyeyim. Yaptigi yanlislara binaen "Ulan" mi diyeyim? Yoksa sen, 25 yasinda olan yasitimada mi hürmet edip Agabey diyecektim?
I.Bilgi Yazdı:
Ben isterim ki uzaklaştırmak yerine üyeliğim silinsin! Hanif yazmaya devam etsin! Çünkü o adamınız! Admini bilmem ama senin adamın olduğu belli!
Bak kardesim, giden adam "ben gidiyorum" demez. Diyorsa bile bir kere söyler ceker gider, habire lafini etmez. Burada kimse senin Annen veya Baban degil, kimse nazini cekmez.
I.Bilgi Yazdı:
Alın forumunuz sizin olsun! Birileri bana gönderme yapacak, beni aşağılayacak ben de sessiz kalacağım ve bırak onu verdiğimiz cevaplar da silinecek! Kibarca kovmak denir buna! Ama ben dikkat ederseniz bundan çok daha önce bu foruma katılmama kararı almıştım! ama sizin ağabeyinizin dengesiz tavırları yüzünden hep cevap yazmak zorunda kalıyorum! Bu saatten sonra herkes birbirini rahat bıraksın! Siz yolunuza ben yoluma!
Ister Hanif olsun ister sen ol, kim gitmek istiyorsa yolu acik. Buraya kimse kimseyi zorla getirmiyor.
Ben bugüne kadar ne senin nede hanifin yazisini hic silmedim, tasimadim da. Diger Mod. arkadaslar veya Admin bunu gerekli görmüstür, zaten ne zamandan beri yetkiler Moderatörlerden, yani bizlerden alindi.
Sen sadece hakkimda zan ediyorsun, zan üzere konusanada ben laf anlatamam.
Benim seninle zaten bir derdim yoktu ve yok, benim rahatsizligim iki insanin burada didismesi. Kendi hayriniza ya bir birinizle muhatap olmayin yada gelmeyin buraya. Baska yerde tartisin ama burada sahsi didismeye bir son verin artik.
Selametle!!!
Katılma Tarihi: 22 ocak 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 1
İNSAN VE DİN
DİNİ KONUŞMADAN ÖNCE İNSANI İYİ TANIMLAMAK LAZIMDIR İNSAN KİMDİR? NEFSİNİ TANRI EDİNMİŞ ÖLÜMSÜZLÜGÜ ELE GECİRMİŞ DÜNYALARI KAZANMAYA ÇALIŞAN BİR YARATIKTIR.
MEZARLIKLAR BAŞKALARI İÇİN YAPILMIŞ SON DURAKTIR.
O HİÇ BİR ZAMAN ÖLMEYECEKTİR ÖYLEYSE DÜNYA İÇİN YAPACAGI HERŞEY MÜBAHTIR O İNSAN BİLMEDİGİ ŞEYLERİ BİLİYORMUŞ GİBİ TARTIŞAN HER KONUDA SANKİ DOGRUYMUŞ GİBİ FİKRİ OLAN UYDURDUGU YALANA BİR SÜRE SONRA KENDİ DE İNAN KAYPAK BİR YARATIKTIR O İNSANKİ YARATILMADAN ÖNCE ZALİMLİGİ TASTİK EDİLMİŞ BİR YARATILANDIR.
DİNSEL BAGLAMDA İNSANIN NE OLDUGU İYİ CE ANLAMAK İÇİN HAZRETİ MUSA NIN ÜMMETİ ÇOK GÜZEL BİR ÖRNEKTİR.
FRAVUNUN BASKISI ALTINDA EZİLMİŞ İNSAN OLARAK HİÇ MUAMELE GÖREMEMİŞ SÜREKLİ ÖLÜMÜN EŞİGİNDE İŞKENCE VE ZULUM GÖRMÜŞ TOPLULUK İDİLER.
YÜCE YARATTANIN LÜTFUYLA İÇLERİNDEN ALLAHIN İZNİYLE GELEN PEYGAMBER BU ZÜLÜM VE ACIYA SON VERMİŞTİR.
İŞTE İNSAN DEDİGİMİZ YARATIK NE OLDUGUNU BU OLAYLARLA ORTAYA KOYMAYA BAŞLAMIŞTIR.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma