Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Selam Arkadaşlar
Yan çizme Ayvaz. Sana orada bir sürü soru sordum. Nereye kayboldun? Niye cevap vermedin orada? Şimdi burada 'müdahale ettik' falan tipi tavırlar. Orada neden etmedin müdahale. Sana kıyak, orada sorduğum soruları buraya aldım. Cevapla bakalım, cevapla da devam edelim, artisliği sonra yaparsın. http://63.231.71.139/forum_posts.asp?TID=92&PN=1&TPN =8 (Bu linkten ileri-geri yapın)
Giriş Sorusu: 1-Hans Makamı mahmuda Köşk diyor sen ne diyorsun? Bu köşk Firdevs cennetindeymiş bu konuda ayet biliyor musun?
2-'Hanif=haniftir. Muvahhid=muvahhidtir' yazmışsın. İyi ne güzel. Söyle bana o zaman HANİF NEDİR? Bir Türk, bir Fransız, bir japon ne anlam verecek bu kelimeye?(Alperen)
3-Ayrıca, Makamı Mahmud nerede? Övülen bir makam anlamına gelen bu Makamı Mahmud tamlaması acaba neden Firdevs Cennetindeki bir köşkü(?) çağrıştırmış? Makamı İbrahim nerede? Bunların birbirlerine göre konumları nedir? Var mı bu konuda ayetler?(Alperen)
42:52 İşte böylece sana da emrimizden bir ruh vahyettik. Sen, kitap nedir, iman nedir bilmezdin. Fakat biz onu, kullarımızdan dilediğimizi kendisiyle kılavuzladığımız bir nur yaptık. Hiç kuşkusuz sen, dosdoğru bir yola kılavuzluk etmektesin. Demekki hala alinmasi gerekn yol var.(AYVAZ)
4-Pekala, Allah Resulünün -sonuçta- bu alınması gereken yolu alamadığını mı düşünüyorsun? Buna delil olabilecek bir ayet yazar mısın?(Alperen)
5-Ayrıca ben muvahhid diyerek hadise uydurmaya çalışıyormuşum. hangi hadise uydurmaya çalışıyorum. Bilmeden sallamadın değil mi?(Alperen)
'Ve sonra Hz Ibahim gibi Hanif ol deyince onun muslumanlar arsinda bir grupa dahil olmayabilecegini gosteriyor. Yoksa arkasindan hemen musrik kelimesi geliyor diye musrikligini gostermez. Analamk istemediginiz kisim bu.'(Ayvaz)
6-Ne demek bu? Peygamberimiz hanif müslümanların grubuna dahil değil mi yani??? Pekiyi hangi gruba dahil???(Müşrik müslümanlar grubuna mı dahil)(Alperen)
7-Resul aracılığı ile bize PRENSİPLER bildiriliyor. Bu bildirilen prensiplere Allah'ın elçisi uyamayacak kadar beceriksiz miydi?(haşa) Bu kadar mı zavallı bu Allah'ın elçisi? Sizin bile becerebildiğiniz bir şeyi Allah'ın seçip peygamber yaptığı bir insan beceremiyor mu? O zaman (haşa) Allah insanlar arasından şu elçilerini ne kadar da özensiz seçiyor değil mi? 1400 yıl bekleyip de bizim hansçılardan seçseydi ya.(Alperen)
8-İbrahim de oğullarina şunu vasiyet etti, Yakub da: "Ogullarim! Allah sizin için bu dini seçmiştir. O halde ancak müslümanlar olarak can verin." (Bakara 132)
Hz. İbrahimin bu tavsiyesi hakkında ne diyorsun? (Alperen)
9- hadisçi olduğumuzu iddia ediyorsun. DELİLİN NEDİR?
Alttaki soruları da bonustan kazandın:
İsra Suresi 79. ayetle (makamı mahmudla alakalı)
-Bu ayetin Haniflikle alakası nedir? Hem haniflik İMANİ ve İTİKADİ bir konu. İBADETLE alakalı bir konu değil. Yani kişi çok namaz kılarak HANİF olamayacağı gibi az namaz kılarak da haniflikten çıkmış olamaz. ‘Resulullah gece kalkıp teheccüd kılarsa yada Kur’anla meşgul olursa ancak hanif olabilmesi UMULUR’ şeklindeki bir mantık hangi delile dayanıyor? Hz. İbrahim çok namaz kılarak mı HANİF olmuş? Hz. İbrahim’in hanifliği anlatılırken müşrik olmadığı mı vurgulanıyor yoksa çok namaz kıldığı mı yada kendisine inen sayfaları gece okuduğu mu? Ayet için: http://hanifliknedir.sitemynet.com/ovguye.html
-Hans Efendinin iddiasına göre; Hz. Muhammed'in hanifliği için Allah dua ediyormuş yetmiyor, melekler dua ediyormuş yetmiyor, bizler de dua etmeliymişiz. Sen ne dersin? Öldükten sonra hanif olmak neye yarar sence?
Saygılar
|