Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Ugursuz olan KADINA boyle bir bolum acilmasi caiz olmamamasi gerek. Ugursuz da sayilsak bu bolumde hayirli olsun. Bu yuzden, Basortusu mucahidleri ugursuzlukdan dolayi cilbabi uzatip kafamiza gecirmeye calisiyorlar. Buhari soylemis hemde Sehl B. Saad ve Abdullah B. Omerden nakletmis, dogru olmaz olurmu ?
isin garibi bu hadise iman eden basortusu mucahidleri, bu ugursuz kadinlardan dogmadilar mi ?. Hadi Buhari ve Muslim bunu yazarken dusunmedi sizdemi dusunmuyorsunuz.
21. Sehl b. Sa'd es-Sâidî (r.a.)'dan:
Resûlullah (s.a.v.): «Uğursuzluk varsa atta, kadında ve evde olur» buyurdu.
22. Abdullah b. Ömer (r.a.)'dan:
Resûlullah (s.a.v.): «Uğursuzluk evde, kadında ve attadır»
aslinda gordugunzu gibi bu sahislarin isimlerinin sonuna boyle sacma bir hadisi yazdiklari icin (RA) Allah razi olsun diyoruz. Aslinda boyle Kurana aykiri bir sacmaligi hadis diye yazanlarin isimlerinin sonuna (ARE) demek lazim. ALLLAHIN REZIL ETTIKLERI.
Kaynak Hadis Ansiklopedisi, Muvatta izin isteme kitabi Madde 8
__________________ Okuyoruruz ve izliyoruz Ama hic bir zaman uyumuyoruz
Katılma Tarihi: 21 nisan 2005 Yer: ABD Gönderilenler: 311
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Kumru Yazdı:
...........................
aslinda gordugunzu gibi bu sahislarin isimlerinin sonuna boyle sacma bir hadisi yazdiklari icin (RA) Allah razi olsun diyoruz. Aslinda boyle Kurana aykiri bir sacmaligi hadis diye yazanlarin isimlerinin sonuna (ARE) demek lazim. ALLLAHIN REZIL ETTIKLERI.
Kumru Baci super bir terim ARE (ALLLAHIN REZIL ETTIKLERI)
Ebu Hureyre (ARE) nin rivayetine gore........
Hasan Bin Suayip (ARE).......................
Allah resulunu 6 yasindaki cocukla evlendiren, kendilerini doguran analari AT ile ayni kategoriye koyup UGURSUZ diyenlere, dense dense ARE (ALLLAHIN REZIL ETTIKLERI) denir.
Bunlar olsa olsa benim anami AT ile ayni kategoriye koymaya calisan ESSEKLER olabilir. Bunu her kim yazdiysa diyeyim.
Bunu demekle gunahami giriyorum. Hayir Allah bana beni Kuran ile hesab cekecegini soylemistir, ve Allah mutlaka beni Kurandan hesaba cekecekdir.
Yoksa ARE (ALLLAHIN REZIL ETTIKLERI)nin kitablarindan degil. ve bizden sadece Alllah hesap sorabilir. Yoksa bu ARE (ALLLAHIN REZIL ETTIKLERI) degil.
__________________ A'raf 194 Allah dışındaki yakardıklarınız sizin gibi KULLARDIR , eğer iddianızda haklıysanız , hadi çağırın onlarıda size cevap versinler
Bu Allahin rezil ettiklerinden bir kac ornek daha. Allah Resulu Kuran ahlakindan baskasini yasamadi. Bu iftiralari Alllah Resulu soylememistir. Bu rezillikleri bu uydurmlarin tefsirini yaparak ortemeyiz.
Kutubu Sitte
6529 - Hz. Aişe radıyallahu anha anlatıyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Eğer bir kimsenin bir başkasına secde etmesini emretseydim, kadına, kocasına secde etmesini emrederdim ve eğer bir erkek karısına kırmızı bir dağdan siyah bir dağa ve siyah bir dağdan kırmızı bir dağa taş taşımayı emretseydi, uygun olan, kadının bu emri yerine getirmesidir."
6530 - Abdullah İbnu Ebi Evfa radıyallahu anh anlatıyor: "Hz. Muaz Şam'dan dönünce Resulullah aleyhissalatu vesselam'a secde etmişti. Aleyhissalatu vesselam hayretle : "Ey Muaz! Bu da ne?" dedi. O açıkladı: "Şam'a gitmiştim, onların reislerine ve patriklerine secde ettiklerine rastladım. İçimden, aynı şeyi size yapmak arzusu geçti." Aleyhissalatu vesselam, bunun üzerine: "Bunu yapmayın! Zira, şayet ben, bir kimseye, Allah'tan başkasına secde etmeyi emretseydim, kadına kocasına secde etmesini emrederdim. Muhammed'in nefsi elinde olan Zat-ı Zülcelal'e yemin ederim ki, bir kadın, kocasının hakkını eda etmedikçe Rabbinin hakkını da eda edemez. Kadın (deve sırtındaki) semere binmiş iken kocası nefsini talep edecek olsa, kadın bu isteğe mani olamaz."
__________________ Okuyoruruz ve izliyoruz Ama hic bir zaman uyumuyoruz
Ugursuz olan KADINA boyle bir bolum acilmasi caiz olmamamasi gerek. Ugursuz da sayilsak bu bolumde hayirli olsun. Bu yuzden, Basortusu mucahidleri ugursuzlukdan dolayi cilbabi uzatip kafamiza gecirmeye calisiyorlar. Buhari soylemis hemde Sehl B. Saad ve Abdullah B. Omerden nakletmis, dogru olmaz olurmu ?
isin garibi bu hadise iman eden basortusu mucahidleri, bu ugursuz kadinlardan dogmadilar mi ?. Hadi Buhari ve Muslim bunu yazarken dusunmedi sizdemi dusunmuyorsunuz.
21. Sehl b. Sa'd es-Sâidî (r.a.)'dan:
Resûlullah (s.a.v.): «Uğursuzluk varsa atta, kadında ve evde olur» buyurdu.
22. Abdullah b. Ömer (r.a.)'dan:
Resûlullah (s.a.v.): «Uğursuzluk evde, kadında ve attadır»
Erkegin Allah adina Hadisler ile Kadinlar uzerine kurdugu zulmun faturasini erkekler kadar kadinlarda odemeli. Neden mi, Allah adina hadisler ile kurulan bu duzeni kimse sorgulamamis ki ? Kocanin rizasi olmadan cennete gidemezsin denmis sesini cikarmamsi kadin.
kadin ugursuzdur denmis sesini cikarmamis kadin. kendi zevklerini tatmin icin Uyduruk hadisler ile desteklemisler kadin sesini cikarmamis. Kafasina Allahin emri diye carcaf, burka, ortu ellerien ne gectiyse ortmusler. Ama cariyeler konusunda mevzuati gevsetip keyiflerine bakmislar. Kimsenin sesi cikmamis.
"Kadınların maruz kaldıkları tüm sıkıntıların tek çözümü de yine Kuran'dadır. Allah'ın insanlar için bir hidayet rehberi olarak indirdiği İslam dini kadına büyük değer verir. Allah Kuran'ın pek çok ayeti ile kadını ve kadın haklarını koruma altına almış, cahiliye toplumlarında kadınlara yönelik olarak hakim olan yanlış bakış açısını ortadan kaldırmış, kadına toplum içerisinde saygın bir yer kazandırmıştır. Rabbimiz Kuran ayetleriyle insanlara Allah Katında üstünlük ölçüsünün cinsiyet değil, Allah korkusu, iman, güzel ahlak, ihlas ve takva olduğunu bildirmiştir." (Kuranda KADIN)
"Şundan ki: Allah, münafık erkekleri ve münafık kadınları, müşrik erkekleri ve müşrik kadınları azablandıracak; mü'min erkeklerin ve mü'min kadınların tevbesini kabul edecektir. Allah çok bağışlayandır, çok esirgeyendir. (Ahzab Suresi, 73)
__________________ Bayanlar UYANIN ARTIK, Basörtüsü ve ÇARÇAFLARINIZDAN baska kaybedecek bir şeyiniz YOK. SIRF KURANA inanmanin özgürlügünü TADIN
Katılma Tarihi: 05 ekim 2005 Yer: Turkiye Gönderilenler: 29
Selam arkadaşlar
Bendeki ,feza gazetecilik tarafından basılmış KÜTÜB-İ SİTTEProf.Dr.İbrahim Canantarafından çevrimi yapılmış.
Kitabın 17.cilt/165.sahife/ORUÇ BÖLÜMÜ/
ŞEVVALDEN ALTI GÜN
542.(1715) (6529)- Sevban Mevla Resuullah’ın: “Ramazan bayramından sonra altı gün oruç tutan,yıl orucu tutmuş gibi olur.Zira (ayeti kerimede )”Kim bir hayır amelde bulunursa ona yaptığının on misli ecir verilir.”(buyrulmuştur)” dediğini işitmiştir.”
TEŞRİK GÜNLERİ ORUÇ TUTULMAZ
543.(1719) (6530)- Hz.Ebu Hureyre anlatıyor:”Resulullah buyurdular ki:”(Hacc sırasında) Mina’da geçirilen günler yeme içme günleridir.”
Bunlarda ilginç yani böyle farklı Kütübi site olduğuna da ilk kez burada şahit oldum bu konudaki cahilliğim, google de arama yaptığımda dahada bir gün yüzüne çıktı http://www.kuranikerim.com/kutubi-sitte/kutubi_index1.htmSitesine göz attığımda acı gerçekle karşılaştım benim elimdeki cildin tamamen farklı. olduğunu gördüm. Üzüntüm bir kat daha arttı öyle ya benim elimdeki oynanmışın oynanmışımıy dı...?
Papatya yazdı
Bildigim kadariyla Ibrahim Canan .bazi hadisleri Turk Kulturune uymuyor diye cevirmemis. Ama bendeki sitenin birinden indirdigim Kutubu Sittede var.
Yani şimdi iyimi yapmış kötümü yapmış birde bu yönü ile bakmakta fayda var sanırım.Yani mönüyü biraz daha zenginleştirmiş olduk
Katılma Tarihi: 05 ekim 2005 Yer: Turkiye Gönderilenler: 29
selam ebru kardeşim
tabiki erkeklerin olduğu kadar, bayanların da bu işte büyük sorumluluğu olduğu doğrudur.
çünkü bırakın bayanları, erkeklerinin okumadığı,okuduğunu da sorgulayamadıkları bir Türkiye'de kadın okuyacak anlayacak ve bunu yaşadığı topluma anlatabilmesi ,Afganistanın Uzay teknolojisine sahip olması gibi bir şey olmalı.ben Annemin namaz ve din konusunda bildiklerini buraya yazsam sabaha kadar güleriz.ne yapsın anacığım önüne ne koymuşlarsa tamam doğru demiş ve o doğru ile yaşamış.
Hatta sizlere bir anımı da anlatmak istiyorum.
Bundan yaklaşık 3-4 yıl önce kayınvalidem bizde namaz kılıyordu namaz dan ne anladığını, ettiği duaların ne anlama geldiğini bilip bilmediğini sordum.Bana dilinin döndüğünce anlatmaya çalışırken "Semi Allahu limen hamideh"lafzını anlattı ben gülmekten yerlere yattım.
o na göre Peygamber efendimizin fatma adında bir kızı varmış ve bu fatma birgün başka bir bayana (İSMİ SEMİHA) saçıyla ilgili kötü bir söz söylemiş.daha sonrada babasının (peygamberimiz)yanına geldiği vakit bu yaşadığı olayı anlatmış.peygamberimizde"git ve o insandan helallik al yoksa seni ben bile kurtaramam"demiş.
fatma gitmiş ve kendisini affetmesini istediği semiha da demiş ki"seni anca bir şekilde affederim kıldığın namazlarda benim adımı anarsan bende seni affederim"yeminle söylüyorum bunlar geerçek. tabi ben yerlerde yatıyorum gülmekten geberecem peki dedim o zaman bu semihayla senin ne işin var..?benim ne işim var yani kabahati işleyen fatma onun ayıbını sen ben mi kapatacaz dedim de anca böylelikle inandığını doğru olmadığını anlamış oldu.
durumun vehameti bu boyutlarda ama gün geçtikçe biraz daha aydınlanıyor bir şeyler ..
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma