Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Selam arkadaşlar
Öncelikle görüş bildiren arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Bu konuda yorum yazan arkadaşların görüşleri aynı kanıda birleşiyor.
Sakat yada kusurlu doğan kişi ve ailesi yaratıcı tarafından sınanmış oluyor.İnsanları sınamanın bir şekli olarak görülyor.
Ben bu konuya ilişkin görüşlere ,daha farklı bakış açısıyla katkıda bulunmak istiyorum.
(Bize göre)Kusurlu olarak yaratılmış insanların bizlere verdiği mesajlardan biride Allahın yaratıcılığının çeşitliliğinin ve sanatının daha iyi anlaşılması.
Normal insan formu olarak anlayıp bildiğimiz bedenin harici yaratılan insanlar anormal ve kusurlu olarak algılanır.
Sırtsırta yapışık doğmuş ikizler anormaldir.İnsanların %95i sırt sırta yapışık olarak doğuyor olsaydı, bu gün normal olarak algıladığımız bedenle dünyaya gelmiş biri de anormaltekiz:) olarak tanımlanacaktı.
Her doğan insan sağır veya kör olsaydı duyduğunu ya da gördüğünü söyleyen biri anormal olacaktı
Kim bilir belki de insanlar,sağır ya da kör doğmayanların ,bu duyularının yok edilmesine yönelik ameliyatlar yapıp, onları normal olarak tanımlanan insan formuna uydurmaya çalışacaklardı.
Yaratıcılığın çeşitliliği ve sınırsızlığı bizlere belkide üstü kapalı şu mesajı veriyor "ben dilesem sizlerin hepinizi O anormal olarak algıladığınız şekillerde yaratabilirdim; Ancak size seçtğim beden şuan sahip olduğunuz şekil"
__________________ O, yaratıp şekillendiren, âhenk veren ve düzene koyandır
|