Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Ve ma erselnake illa rahmetel lil alemin
Biz seni alemler için yalnızca bir rahmet olarak gönderdik. (Enbiya Suresi, 107) enbiya süresi ve anlamlı bi ayet okadar enbiya varken secilen kim iyi bakın tamda bütün herşeyi anlatmak için enbiya nın sultanı oldugunu beyan etmek içinmi acaba ne dersiniz hanif arkadaşlar.
evet iptalini isteyip illada hanif olcaz İbrahim a.s tabiyiz diye deyip durun hiç bu gercekleri görmeyin ama ALLAH cc gercekleri beyinlere zorla kazacak degil akıl sahibleri ile alakalı ayetleri bilirsiniz Hz İbrahim i bukadar ısrarla savunmanızın sebebini zaten yazmıştım ümmeti oldugunuz PEYGAMBER e bi satır yer vermezken İbrahim a.s bütün sayfaları veriyorsunuz ee olcak tabi yoksa hanif demeyipte yahudi, hristiyan, dostluk arkadaşlık Din i diyecek degilsiniz..!! Zaten millet yemiyorda işte sinek ufak ama mide sorunu oluyor.Bakın ALLAH cc alemlere seni rahmet olarak gönderdim buyuruyor.Kendisi nin degeri burdan acık ve net anlaşılıyor yani İbrahim a.s sadece bi nebidir.Geldi gitti gayet halim,salim,güzel bi insandı dosttu iyiligine güzeligine laf yok hani hocalarınızda iyi yerden tutuyor. Ama tabi herkuşun eti yenmiyor.İbrahim a.s hakkinda kötü konuşanın ben insanlıgından şüpheederim o kötü anılacak bi insan asla degildir.Ama HZ MUHAMMED a.s varken onun hükmü yoktur.Hz MUHAMMED kainatin GÜNEŞ idir.O geldi bütün hükümler kalktı ALLAH cc onu secti ve ona tabi olmayı emr etti onun haricinde kime tabi olursan ol İNNEDDİNE İNDALLAHİL İSLAM dan sayılmazsın ee gerisi malum!!ne demek İbrahim a.s var önce hanif olacan sonra müslüman sonra mümin..Bakalım haklımısınız ..İNNEDDİNE İNDALLAHİL İSLAM ALLAH cc İslam dan başka dinle gelenin Din ini kabul etmiycek bu acık ve net ve İslam a girmekte hz İbrahim a.s dinlemenin ona tabi olmanın hiçbir baglantısı yok!!olmasanda olur ama Salih ve Dosdogru bi dost oldugunu ve Bir Nebi oldugunu inkar etmemek şartıyla..İslam a girmenin yolu LA İLAHE İLLALLAH İBRAHİM RASULULLAH mıdır ?yoksa LA İLAHE İLLALLAH MUHAMMEDER RASULULLAH mıdır.?şimdi alperan arkadaşım benim için size demediginiz bişeyi iddia ettigimi demişsin ve bana bikaç yerin link lerini tavsiye etmişsin aslında ben o yerleri yeni gören biri degilim ama senin yolladın link teki anlatılanlar benim bu kurulmya çalışan hanif ligin tamemen dış kaynaklı olduguna kanaat etmemi sagladı aslıda zaten ediyordum ama genede pekişme meselesi hani derlerya bi sigara ver dost lugumuz pekişsin he işte o misal yav arkadaşım seni kırmak üzmek istemiyorum ben yanılgıda oldugunu biliyorum onun için üzmek istemiyorum zaten o niyetle de burda degilim ben her siteye girer kendimce bişeyler yaparım ALLAH yoktur diyenleri bile kırmak istemedim kii senide kırayım ama dedigine bak arkadasım Haniflik, Lailahe İllallah'ı Anlamak ve Kabul Etmektir
Evet tam benim iddiam hani MUHAMMEDER RASULULLAH ?yok neden yok cünki oyunun bir parcası bu olmaması lazım yoksa musevile, iseviler ne der demi? madolyonun öbür yüzü..Haniflik, Lailahe İllallah'a Uygun Hayat Sürmek ve Bu Uğurda Mücadele Vermektir
Evet bu ugurda mücadele vermektir ne mücadelesi?ben diyimmi sana bi insan neden ısrarla ALLAH ın öve öve göklere cıkardıgı bi ve .... De ki: "Eğer siz Allah'ı seviyorsanız bana uyun; Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah bağışlayandır, esirgeyendir." (Al-i İmran Suresi, 31..
diyerek kendisine uyulmasını emr ettigi aksi takdırde ve hatta ve hattaaa (Allah ve Resûlü, bir işe hükmettiği zaman, mü'min bir erkek ve mü'min bir kadın için o işte kendi isteklerine göre seçme hakkı yoktur. Kim Allah'a ve Resûlü'ne isyan ederse, artık gerçekten o, apaçık bir sapıklıkla sapmıştır. (Ahzab Suresi, 36) onu karşı gelmeyi ve onu kabul etmemeyi sapıklık sayan ALLAH degilmidir?? neden bunlar yok sitenizde cünki olamaz neden kızar amcalar size yazamazsınız onun bütün PEYGAMBER lerin reisi oldugunu ve artık hiçbir PEYGAMBER in bi vasfının bi hükmünün olmadıgını diyemezsiniz amcalar kızarlar...Eger ciddi iseniz eger bu bir oyun bi aldatmaca degilse neden kendi PEYGAMBER inize tabi olmayı hanif olmadan önce kabul etmiyorsunuz??ALLAH bana ve ona itaat edin karşı gelmeyin ne emr ettiyse yapın ne yasakladıysa sakının buyurmadımı şimdi siz KURAN KURAN diyorsunuz peki bu ayeti buyuran ALLAH neden herşeyin hükmünü koymadıda onada pay bıraktı??niye o biseyi yasaklarsa o yasaga uyun emrini verdi??aklı yetmezmiydi hanif lik yeter İbrahim e uyan kurtuldu demiyorda RASUL um sana ve sana uyanlara ALLAH yeter buyurdu sözleriniz ALLAH ın ayetleri ile çekişmiyormu?? eger siz haklıysanız eger bütün iş onda başlıyorsa onun hanifligi kabul edilmeden mümin olunmuyorsa neden
Ey iman edenler, Allah'tan nasıl korkup-sakınmak gerekiyorsa öylece korkup-sakının ve siz, ancak müslüman olmaktan başka (bir din ve tutum üzerinde) ölmeyin. (Al-i İmran Suresi, 102
Neden bu ayette müslüman lıgın önünde haniflik yok şimdi haşa ALLAH unuttumu yazmayı da bazıları cıktı bunun önüne içtihat yapıyor.Hem PEYGAMBER in içtihati kabel etmiyenler onun emirlerini kabul etmiyenler.Tabiri caizse yahudi ve nasara ları yerdigi kelamlar ve bu oyunu tezgah edenlerin iddialarini kabul olunmıyacak delillerle anlattıgı hadisleri yok öyle bişey deyip kendi oyunlarına düştüklerini içinmi ALLAH ın PEYGAMBER inin emirlerini dinlemezler.??? Tabiki dinlemezler cünki amcalar kızarlar.Nede olsa o müslümanların lideri ee onu ortadan kaldırırsak İbrahim a.s baglarız nasıl olsa hz Musa,İsa ona baglıder bütün insanları cennete sokarız tabi ALLAH ta onlarla aynı fikirdeyse
İnnemel mü-minunellezine amenu billahi ve rasulihı sümme lem yertabu ve cahedu bi emvalihim ve enfüsihim fı sebılillah ülaike hümüs sadikun .....
Mü'min olanlar, ancak o kimselerdir ki, onlar, Allah'a ve Resûlü'ne iman ettiler, sonra hiç bir kuşkuya kapılmadan Allah yolunda mallarıyla ve canlarıyla cihad ettiler. İşte onlar, sadık (doğru) olanların ta kendileridir. (Hucurat Suresi, 15
Bakın müminler (ancak o kimselerdirki)ALLAH ve RASUL üne iman ettiler.Burda hanif ligi genemi unuttular acaba??neden orda ALLAH ın PEYGAMVERİ İbarahim a.s tabi oldular sonrada RASUL üne tabi oldular yok ?aslında cvp acık öyle bi Din anlayışı olmadıgı için ama bu yontulmanı biyerleden yontmak lazım kii herkesi cennete sokalım ee müslümanda diycekki ya zaten bende nasaralarda ıvırlar zıvırlarda hepimiz bir olan ALLAH a iman ettik gerisini kabul etsen ne etmesen ne öyle ya hanif lige göre yani hocanız yaşar efendiye göre ALLAH a inanmak yeterli ALLAH ve ahirete inan dogru cennete hiç MUHAMMED MUSTAFA sav a gerek yok cünki amcalar parayı keserler.Sonra nerden bulcan parayı solmuş şöhreti??
Vemtazül yevme eyyühel mücrimun ** Elem ea-hed ileyküm ya beniiii edeme el la ta-büdüş şeytan innehü leküm adüvvüm mübin**
**Dediler ki: "Onlara heva ve arzularının kapılarını açarsın, ne tevbeye gelirler, ne de bağışlanmalarını dilerler. Bu durumda oldukları halde hak yolda olduklarını sanırlar." Şeytan lain bu duruma razı oldu. O halde: Şeytana tabi olmayınız. O sizin muhakkak apaçık bir düşmanınızdır." (Yasin; 60)
Özrü kabahatinden beter birde dogruyum demezmi al bi mısır daha patladı işte buyur burdan ye bendensin kampanyası bi insan nasıl olurda hiçbir ayet yokken hiçbir hadis yokken hanif olmadan mümin olunmaz der ??peki diyelim hanif oldu ama hrıstıyan oldu nolcak yada yahudi? hı nolcak ben diyimmi nolcak cennete gitcek cünki gaye zaten o ALLAH ı birledi hani diyorsunuzya LA İLAHE İLLALAH ı bütünlemek tir haniflik diye e ozaman adam bunu der birde üstüne tatlı olsun diye bende hanif im der.Ama aklıma takılan bişey var mümin olmak için gerekenler var peki ya hanif olmak için ne gerekiyor.? şey ben KURAN da bulamadımda hanif olmadan müminlik kabul edilirmi edilmezmi diyede bi sorayım size ne yapmak lazım birde neden siz LA İLAHE İLLALLAH MUHAMMEDUR RASULULLAH diye hiç bir yazı yazmıyorsunuz öylemi tembihler ettiler.Yoksa benmi yanlış okuyorum varmı o yazı sitenizde ayıp olmasın diye yazsanız nasıl olur.Nede olsa hanif lik için çalışıyorsunuz ee illaki teşbihte hata olmaz sazan küspeye gelirmiş aa kızma canım teşbih dedik..Dikkat ediyorum utanıyormusunuz da biz İbrahim a.s milletiyiz ondandız şuyuz buyuz hep yazmışsınızda neden PEYGAMBER imiz yok onu öven anlatan ama ben onu ALLAH ın övgüsüyle anlatacam o ihmal edilmez ama niyeti başka olanlar vede onların niyetini dogru bak ne diyom dogru zan edenler zan he bilirsiniz zan edenler onların peşinden gidenlerde okusunlar bi zahmet ben sizin için hep dua edecegim hurafe taifesinden kurtulun diye helede hurafe safsata diye herşeyi geçiştiren kabul etmiyenler için daha cok edecem
Le gad kane leküm fi rasulillahi üsvetün hasenetül li men kane yercüllahe vel yevmel haira ve zekerallahe kesira ,,
Andolsun, sizin için, Allah'ı ve ahiret gününü umanlar ve Allah'ı çokça zikredenler için Allah'ın Resûlü'nde güzel bir örnek vardır. (Ahzab Suresi, 21
Evet RASULULLAH ta güzel örnek vardır.Her şeyi güzel örnek her hali en büyük delil hz İbrahim i görenler İdris a.s görenler bunları görmüyormu yoksa görüyorda onun büyüklügünü kabul etmiyormu yoksa birileri ettirmiyormu??
Le kad mennellahü alel mü-minıne iz bease fihim rasulem min enfüsihim yetlu aleyhim ayatihi ve yüzekkihim ve yüallimühümül kitabe vel hikmeh* ve in kanu min gablü le fi dalalim mübin***
De ki: "Ey Kitap Ehli, bizimle sizin aranızda müşterek (olan) bir kelimeye (tevhide) gelin. Allah'tan başkasına kulluk etmeyelim, O'na hiç bir şeyi ortak koşmayalım ve Allah'ı bırakıp bir kısmımız (diğer) bir kısmımızı Rabler edinmeyelim." Eğer yine yüz çevirirlerse, deyin ki: "Şahid olun, biz gerçekten müslümanlarız." (Al-i İmran Suresi, 64)
Evet deki kitap ehli onu kabul etmeden olmazzz ona uymadan olmazzz Şayet müminler iseniz yoksa bi pazarlıklar Tevhid e gelelim ama ALLAH cc tevhid de İbrahim a.s degil PEYGAMBER imizi kılavuz gösteriyor papazlar cok kızar bunlara ama olsun hakka susan dilsiz şeytan dır.ALLAH ü zülcelal o benim RASÜL üm buyuruyor.Ehli kitap onu kabul etmiyor.Sizde hanif olmadan önce olmaz diyorsunuz ee bu nereye geliyor ??ne demeye geliyor.Nerden cıktı durup duruken bu hanif mecnuriyeti siz İman ın şartlarını kabul ediyormusunuz deliller varken ??6 degil 2 dir diyormu hoca larınız??e şimdi bi adam kalkıp deseki ALLAH a ahırete iman ettim ama Hz MUHAMMED i kabul etmiyorum PEYGAMBER sede ben İsa a.s dinliyorum dese nolcak hem ALLAH ı birledi hemde ahirete inandı ee hemde İsa a.s kabul etti ee oda hanif ya İsa a.s demi ee bide bu adam bende İbrahim a.s kabul etse noldu kardeşmi olduk ne demeye geliyor bu haniflik şimdi??nerden icap etti üstelik misyonerlerin tam full faaliyet gösterdigi TÜRKİYE de cok garipsedim bunu bi elma yiyim az müsade heh geldim şimdik nerde kalmıştık evet ben diyordumki neden icap etti bu hani lawrens mi geldi gene acaba??yok alperan arkadaş ne agır ithami bırak ta düşünme payım olsun öyleya insanım yani bişeyler düşünebiliyim demi arkadaşım??
Ve ma kane li mü-miniv ve la mü-minetin iza gadallahü ve rasulühü emran ey yekune lehümül hıyeratü min emrihim ve mey ya-sillahe ve rasulehü fe gad dalle dalalem mübına
Allah ve Resûlü, bir işe hükmettiği zaman, mü'min bir erkek ve mü'min bir kadın için o işte kendi isteklerine göre seçme hakkı yoktur. Kim Allah'a ve Resûlü'ne isyan ederse, artık gerçekten o, apaçık bir sapıklıkla sapmıştır. (Ahzab Suresi, 36)
Bakın ALLAH ve RASUL ü bi işe hüküm ettimi o iş bitmiştir.Kimsenin atma tutma hüküm koyup kaldırma hakkı yoktur.ALLAH ın PEYGAMBER i ne buyurduysa odur ve onlardan başkası şart degildir.Kimsenin bunun üstüne hüküm koyma yetkisi yok (içtihat kapısı hariç siz onu kabul etmediginiz için bahs e almıyom) yani hanif olmak lazım sonra mümin olmak falan,bak RAB bimiz ne buyurdu ne buyurdularsa odur.Başka yok EFENDIMIZ de (Yeryüzünden fitne ve fesad kalkana ve yanlızca hak din İslam olana kadar onlarla savaş ın)ayeti geregi ALLAH ın emirlerini tutmıyanlarla savaştılar.Peki madem haniflik vardi ne diye savaştılarki herkes aynı kardeşti İbrahim a.s soyundan onun yolundan ve onu kabul eden hrıstıyanlar ve yahudilerle niçin savastı eger sizin dediginiz dogru ise evvela hanif olmak var ise neden hanif olanlarla savaştı yok hanif oldularda mümin olmadılarsa bu nasıl haniflikki ikilemde kalıyor yani hanif ol mümin ol hanif ol İse vimi ol oluyor yada hanif olmak mümin olmamakla da aynımıdır.Dedimya adam ALLAH a inandı ahirete inanadı hanif te oldu ama mümin olmadı hristiyan kaldı ben nasıl olsa hanif immi diycek bu nasıl olcak?onuda beyan edin bi zahmet..Bilsinler bilelim...
Ve mey yaknüt minkünne lillahi ve rasulihı ve ta-mel salihan nü-tiha ecraha merrateyni ve a-tedna leha rizkan kerimaaaaa
ayete bak ne muaazzamm
Ama sizden kim Allah'a ve Resûlü'ne gönülden -itaat eder ve salih bir amelde bulunursa, ona ecrini iki kat veririz. Ve biz ona üstün bir rızık da hazırlamışızdır. (Ahzab Suresi, 31)
Ama sizden herkim ALLAH ve RASUL üne gönülden itaat ederse cık cık cık gene elma yiycem yok yemiyim bak ne buyurmuşlar ALLAH ve RASUL üne pekiniçin hanif ligin kaynagı olanlara degil? was gibt problem problem ne acaba şimdi sizin aklınıza gelenler acaba ALLAH ın aklınamı gelmedi niye hiç birinde hanif lige itaat yok ben diyim yo yo rica ederim derim tabiki arkadaşım lafımı olur.Zahmet olmaz cünki ve gene aynı noktadayız öyle bi itaat kavramı yok sadece cıkarılmak ve birilerinin işini kolaylaştırmak var.Bak ne kolay mış ne zahmeti veee
Ve edı ullahe ve etı ur rasule vahzeru fe in tevelleytüm fa-lemu ennema ala rasulinel belağul mübın
Allah'a itaat edin, peygambere de itaat edin ve sakının. Eğer yüz çevirirseniz, bilin ki, elçimize düşen, ancak apaçık bir tebliğdir. (Maide Suresi, 92)
Bakın ya itaat edersiniz yada osize gerekeleri teblig ediyor zaten !! tabiri revaysa hopa şınanay şınanay yar.Bu ayette herşey açık ve net demi cehennem üstü dondurma kaymagı zakkum aromalı hemde burdada yok iddia nız gibi olsaydı illaki hanif olmak ta olurdu içinde yani sen anlamıyorsun yaaa beni demeye gerek yok KURAN dan çıkan hanif ligin KURAN da olmasını umuyordum...Tabi sizin anlattıgınız gibi müşreklerden yüz cevir ve hanif ol dedik buyurdu tamam hanif oldu ama kendisine 10 sayfa inen PEYGAMBER e bukadar baglı olup onun yoluna girmeden Din olmaz deyip kendisine bütün kitapların hikmetini toplayan ve umumi bi hitap edenki kimseye gelmemiş bi kitap indirilen ve 114 süresi bulunan 600 sayfalik bi kitap indirilen bi PEYGAMBER i neden ikinci plan a koyuyorsunuz? buda oyunun bi parçasi olsa gerek yoksa neden önce haniflik? önce İbrahim a.s geldigi içinmi? eger evet se bende derimki neden ALLAH cc en son yolladıgı bi PEYGAMBER i KURAN da NEBİ leri sayarken RASUL um hatırlaki birzaman ALLAH senden sonra nuh tan ibrahimden söz aldı diye devam ediyor tesadüf oldugu içinmi? ben anladımda ALLAH bunu rast gele mi dedi haşa tabiki degil ve sonra neden miraç için kulu MUHAMMED MUSTAFA sav ı secti ve neden KURAN da sadece onun üzerine yemin etti ve neden sadece onu rahmet olsun yolladı?bunun gibi meseleleri sayarsam akşam olmaz ...Ama sizde onun namına hiçbir yazı yok anca uyduruk hadisler bulduk yok bilmem ne yakaladık diyorsunuz gecende dedim uzmanlardan biri secme sacma hadisleri yazmış sacma dedikleri kendi bilgisizligi evet sacma hadisler var ama emin olunki o sacma hadisler uyduruklar yahudilerin işi ve hocanızında pek hoşuna gitti zaten tevatür de mütevatürde olsa kabul etmiyorki neyse bakın işte can alıcı iki ayet iki nokta geldi...
gul in küntüm tühibbünellahe fettebiuni yuhbibkümüllahü ve yağfir leküm zünubeküm* vallahü ğafurur rahim
De ki: "Eğer siz Allah'ı seviyorsanız bana uyun; Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah bağışlayandır, esirgeyendir." (Al-i İmran Suresi, 31)
evet eger ALLAH ı seviyorsanız bana tabi olunki ALLAH ta sizi sevsin af etsin yani RASUL u seveni ALLAH af edecek burda siz okudunuzmu hiç hanif te olcak diye?yani ilk önce İbrahim,İdris a.s uyunki ALLAH sizi af etsin??İsa,Musa a.s uyunki ALLAH af etsin Yunus,Şuayb a.s uyunki af etsin?? Zekeriyya,Yahya a.s uuyunki af etsin? yok hiçbirine yok kime var.İsmini bile yazmaktan cekindiginiz veee ALLAH in ise ben ve meleklerim ona salat u selam ediyor.Biz onu selamlıyoruz durmadan diye hitap ettigi EFENDIMIZ var e sizde iyice saklayın anlatmayın hanif lik deyin sonra size yazanada niye böyle yazdın de niye bi hadis yok bu sitede illa KURAN diyorsunuz neden ben diyimmi neden bak hep dedim bi çay bile ısmarlamadınız ya böyle mi sizin haniflikte misafirperverlik yokmu??cıkcık cık neyse bidakine cay içerim ben diyim niye KURAN cünki tefsiri acık yönlü istedigini al istedigine yama mesela ben ALLAH tan korkmasam zinaya bile bi kaç ayeti cekebilirim işte az uz olcak cok olmıycak derim bi kılıf illaki bulurum yeterki bi oyun yapmak istiyim eger türban takmak fuhuş u artırıyor denebiliyorsa neler denmezki he anla işte....
Ve mâ yentıgu anilhevâ.O hevasından (nefsinden, kendi iradesinden) konuşmaz
Hiçbir PEYGAMBER e bu kelam edilmemiş ayete bak gökkuşagı seyret!!! yani ne demişşe benden demiştir.Oluyor MEVLA TEALA onu buyurdu ne buyurduysa benden buyurdu dinleyin onu onu dinlemeyen benide dinlemesin ona isyan eden banada etsin onu saymıyan benide saymasın onu övmiyen benide övmesin daha ne dersen de zaten ayetler beni haklı çıkarıyor.Hani haklıyım diye degil hak oldugu için diyorum..işte ne buyurduysa ALLAH buyurdu kabul edecegiz ee RAB bimiz öyle buyuruyor hevasından nefsınden konuşmaz ee nerden konuşur tabiki ALLAH tan onun için onun emri ile ALLAH ın emri arasında ALLAH ın ALLAH olma ve ona lutuf etmesi haricinde onun akıl vermesi ve onun konuşturması haricinde bi fark yok olmuş oluyor.Bunca büyük deliller varken siz ondan bah etmiyorda illa haniflik diyorsunuz bak bundan kıl kaparım cok pinpirikimdir. :) tüylendim abi derlerya ondan işte ve arkadaşlar yazmış çizmiş oldugunuz şeylerin hepsi sadece opet reklamı yani hayal ürünü onun için başörtüsü ve zırh meselsi hani dedimya gecen de ziynet korunması için ayet indiyse jandarmya da bi ayet gelsinde kuyumculara zırh getirsinler.Ne yani haksızsın deme aaa yapma şimdi neresinde haksız ım sonra sırat,kabir,azabı,mizan,gusul,KURAN daki İSLAM gibi mevzular bunlar hep temeli cürük binalar gibi hatta bi ayet vardı şey şey süre ayet onun içinde ne diyordu orda ankebut..
Meselüllezınet tehazu min dunillahi evliyae ke meselil ankebut ittehazet beyta ve inne evhenel büyuti le beytül ankebut lev kanu ya-lemun ....
Ne buyrulmuştu burda ALLAH tan başka dayanakları sahipleri oldugunu zananların evi örümcek evi gibidir.En ufak bi rüzgar ucuruverir sabun köpügü gibi üfte gitsin işte hak sel batıl köpük gibidir..Onun için temel saglam degilki bina saglam olsun hiç darılmayın kırılmayın iddialarınız sadece spor toto loto hatta iddiaa olur.Ancak o olur mantık,akıl yürütmeksizin bi oltaya binlerce balık malesef:((inş kurtulursunuz anlarsınız onların inyetini ne diyimki şu iddia lara bakın Adem a.s cennettenmi atılmışmış yoksa neymiş tabi uzman ımız diyorki Adem a.s dünya da idi cennette olsa cennette o haram agacın ne işi varmış bu imkansızmış dünya da yemiş o agactankı küllli hurafe bu iddia
..Biz: Ey Âdem! Sen ve esin (Havva) beraberce cennete yerlesin; orada kolaylikla istediginiz zaman her yerde cennet nimetlerinden yeyin; sadece su agaca yaklasmayin. Eger bu agaçtan yerseniz her ikiniz de kendine kötülük eden zalimlerden olursunuz, dedik.bakara 35
Bak atarken bari dikkat et ayette ne buyrulmuşberaberce cennete yerleşin!!!!ve ordaki agactan yemeyin!!!bak ordaki dünyadaki degil neyin peşindesin uzman cavuş um bizde bilelim etme gözün seviyim....her iddia nizda var bu tutarsızlıklar.Hepsi birbirinden tutarsız gelin daha akıllıca hareket edin derim...Onların bi derdi oda aşagıda yazdıklarım sizin sitenizin in iddiasi ben bunu zaten adım gibi biliyorum da genede sizin içinizde bunu fark edemeyen bi cok iyi insanlar vardır.Onlarda fark etsin bakın bunca ugraşın sadece bi gayesi var.Oda İslam ı hanif kılıfı altında yont mak ve misyonerlerin ekmegine bal sürmek başka izahı yok sabahtan beri iddia ettigim şey buydu işte hanif olmak mümin olmaya yetiyormu yoksa bu 3 din mensubu ALLAH inancında ittifak ettiginden cennete gireceklermi?ALLAH ı birliyen hanif olan Atamiz İbrahim a.s ın yolundan giden ehli kitap ama müslüman olmıyanlarda gidecekmi cennete ?bunca ugraşın niyeti nedir?ALLAH cc İNNEDDİNE İNDAHİL İSLAM derken başka Din kabul edilmiycek derken bu kefereleri cennetemi sokacaksınız hanif likle??bunca ugraşın işte bir tek niyeti var herkes kardeştir amentüde ittifak ettik deyip münafık ve tanınmış sözde bilmem ne cemaatinin yaptıgı gibi bizi hrıstıyanlaramı yamalamaya calışıyorlar büsürü soru var oyun larmı var bu işlerin içinde??cok merak ediyorum yazdıgım onca ayet ten sonra bu aşagıda yazılan şey in kabul edilemez oldugu acıkken hanif lik buna müsademi ediyor bi insan ALLAH a iman etse ahirete etse ama ehli kitap kalsa mümin olmasa PEYGAMBER imizi KURAN i kabul etmese ama ALLAH kabul etse İbrahim a.s Din i üzreyim dese odamı cennettedir??evet bütün bunlar cvp bekliyor.
innemel mü-minüne ihveh. ancak müminler kardeştir.
Tabi haniflik çıkmadan önceydi şimdi herkes kardeş oldu bu ayetide yontarlar artık hanif iz canım zaten deyipte arkadaşlar cok yanlıştasınız fark edin bu oyunları biliyorum bana kızıyorsunuz dur ama ben art niyetle konuşmuyorum yoksa ayet yerine aklıma geleni yazardım ama o mümin lere yakışmaz neyse sizlere güzel ve hayırlı cuma lar dilerim aa bu arada cuma dedim ya o vardir demi şaka şaka:)
mensubu için biricik referans noktası Ataları İbrahim'in Hanifliğidir, Hanif Karakteridir.
Allah'ı birlemeyi hayatın odağına oturtma anlayışı, Ehl-i Kitap ile aramızdaki "ortak söz"dür.
Haniflik kimsenin tekelinde değildir. Allah'ı birleyen herkes haniftir..buda demek oluyorki ALLAH birdir de yeter KURAN a iman etmene gerek yok tıpkı misyonerlerin istedigi şey bu zaten ve çark iyi dönüyor tabi dişleri MEVLA ya takılacak ama zamanı gelince neyse ben istirahat edeyim daha yazmama gereken cok sey ve yer var.. okuma nezaketini gösterdiniz tşk ederim ...
|