Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
ben sadece olağan vakitler için okunan ezanın ...o toplantı için okunan ezandan ayırd edebilmemizin yolunu soruyorum sadece...
Bir önceki iletinizde "şekilsel namazın" olmadığına inandığını söylemiştin bu durumda bu sorunun cevabı sizin için önemli olmasa gerek.
ve diyorum : bizde sàlà mı okuyalım cuma olduğu belli olsun diye? nasıl anlaşılacak çağrının neye yapıldığı?
İlgili ezanın cuma içinmi vakit namazı içinmi olduğunu anlamak için sadece mevcut tarihi konrol etmek yeterli olacaktır..Yani daha basit bir ifadeyle o gün cuma ve öle vaktiyse bu Cumaya çağrıdır.
sabah akşam O'nun katından da bir buyrukta olmadığı halde...neden bağırıp haykırarak inanmayanlara karşı bir rahatsızlık ve iticilik yaratmayı istiyor ki
Sabah akşam O'nun katından bir buyruk olduğuna inanıyoruz bu durumdan rahatsız olduğunu düşündüğünüz inanmayan kesim içinde yer aldığınızı düşünüyorum.Aksi halde Allaha ibadete yapılan bir çağrı hiçbir mümini rahatsız etmemeli.
onlara karşı adaletsizlik yapmamamız gerekmez mi?
Çoğu ezanı duymuyoruz duysak bile 1-2 dakikalık bir çağrı için kusurumuza bakmasınlar,rahatsız olanlar o saatlerde kulaklarına tıkaç tıkayabilir yada bir muz cumhuriyetinde ikamet edebilirler.
Son olarak Kur'anda olmayanları ayıklama misyonunun edinmiş haniflerin arasına sızan bu ve benzeri artniyetli zihniyetler bütün değerlerimize adım adım zarar vermek istiyor.Bu hususta tüm okuyucularımızı dikkatli olmaya davet ediyorum.
Not:Sayın tesliman mükerrer konu başlıkları lütfen açmayınız.Açılan bir konu kilitlenmişse muhakkak ilgili konu hakkında uzun bir tartışma vardır.Öncelikle forumu iceleyelim,gerekirse o başlık(lar) altında düşüncelerimizi paylaşalım.
Saygılarımla
Sevgilerimle
|