Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Selam Arkadaşlar!
Sitenizi biraz inceledim. Aklını kullanmayı bilen insanlar bir araya gelmiş burada. Ancak gördüm ki bu muhakeme yeteneği farklı yönlere kanalize edilmiş. Nerdeyse tüm enerjinizi, aktivasyonunuzu, yorumlarınızı bi tepki üzerine oturtmuşsunuz.
Buradaki mücadele sanırım gerçeği bulmaktan ziyade, ben daha zekiyim , ben daha akıllıyım mücadelesi bir anlamda. Kendini bilmek basirettir, bu güzel. Ama sadece kendini görmek ise körlüktür. Üzülerek söylüyorum ki , tepkisel duruşunuz sizi körlük seviyesine getirmiş. En doğruyu bildiğinizi, en doğruyu yaptığınızı düşündüğünüz halde , aslında bi sapma noktasına gelmiş olduğunuzun farkında değilsiniz. Bir romantizmin peşinden koşuyor gibisiniz.
Ben 10 yılı aşkın süredir İslam Nedir? sorusunun cevabını arayan biri olarak , bilinen bilinmeyen bazı cemaatlerle diyaloğum oldu. Sizin de gördüğünüz bazı eksik ve yanlışlara bizzat şahid oldum. Bu anlamda size katılmıyorum desem yalan olur.
Ancak sizin tepkisel duruşunuz Peygamber Efendimiz(sav) i neredeyse sıradan bir insan konumuna sokmuş durumda. Sanırım biraz da kibir var sizde ve büyük insanların büyüklüğünü kabul edemiyorsunuz.
Peygamber Efendimiz(sav) bir insan olmakla birlikte , Allah’la birebir münasebette olan bir insan olması sebebiyle elbette ki diğer insanlardan ayrıcalıklı ve diğer insanlardan üstündür. Bir anlamda yaşayan bir Kur’an ve geride kalanlar için bir örnek olmuştur. Bir diğer ifadeyle Kuran’ı insana dökseniz Peygamber Efendimizi(sav) ve O’nu kitaba dökseniz Kuran’ı göreceksiniz. Bu anlamda o bizim için bir örnek, bir rehber vasfı taşımaktadır.
Hadislerin uydurma olduğu , günümüze doğru bir şekilde ulaşmadığıyla ilgili düşünceleriniz ise sanırım bir temenniden ibaret gibi. Hadis ilmi çok geniş olmakla birlikte, az çok araştıranlar bilir ki, hadisler zayıftan, sahihe kadar altı mertebede toplanmıştır. Zayıf hadisler olduğu gibi yüzde yüz sahih hadisler de vardır. Insaflı Yahudi veHristiyan araştırmacılar dahi tarihte en iyi korunan biyografinin Peygamber Efendimiz’e ait olduğunu dile getirmelerine rağmen, özür dileyerek söylüyorum sizdeki bu insafsızlığı ve cüreti kesinlikle hazmedemedim.
Bu konu başlığını silmemenizi ve varsa sorularınıza da bildiğim ölçüde cevap vermeyi isterim.
Bu bir yürek burukluğuydu ve istedim ki onu anlatayım.
Allah’ın Selamı Rahmeti ve Bereketi Üzerinize olsun.
|