Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Yalnızca Kurana çağıran bütün siteler rakip değil,hanifdostların dostudur.Anladığım kadarıyla bir süredir burada yazmayan Safbilgi kardeşin kurduğu bu sitenin hayırlı olmasını diliyorum.Doğrularını desteklemek için üye oldum,inşallah Rabbim bizi ve bu yeni siteyi kuranları mahcup etmez,vesselam.
__________________ "Bir kavme olan kininiz sizi adaletten ayırmasın.."
Yalnızca Kuran deyip, sakıncalı siteler olduğunu son zamanlarda gördüm, yalnızca kuran deyip önceliklerini de Allahın istediği doğrultuda belirleyenleri farkedebilmek gerekiyor.
İnsanları ve biribirmizi neye davet ediyoruz, amacımız nedir, bunların farkında olarak sağlam adımlarla ilerlemek gerekiyor. ve yaşamsal olanla teorik olanlarıda farkedebilmek gerek..
__________________ Artık kim tağutu tanımayıp Allah'a inanırsa, o, sapasağlam bir kulpa yapışmıştır; bunun kopması yoktur.
"Yalnızca Kuran deyip, sakıncalı siteler olduğunu son zamanlarda
gördüm, yalnızca kuran deyip önceliklerini de Allahın istediği
doğrultuda belirleyenleri farkedebilmek gerekiyor.
İnsanları ve biribirmizi neye davet ediyoruz, amacımız nedir,
bunların farkında olarak sağlam adımlarla ilerlemek gerekiyor. ve
yaşamsal olanla teorik olanlarıda farkedebilmek gerek.."
Endişelerine katılıyorum.Bazı insanlar söylediklerinin daha iyi anlaşılması için gürültü ve kaosun egemen olduğuna inandıkları ortamdan uzaklaşıp daha sakin bir ortamı tercih edebilirler yada tek kutuplu bir anlayışı savunabilirler.
Mesela gerçek İslam sitesini kuranlar kötü niyetli değillerdi ama hayattan kopuk bir Kuran imajı çizdikleri için,sitelerine bir sürü i. kopuk girdi ve şimdide bildiğim kadarıyla kapandı.
Kapanmaları da belki yeni bir sorgulama sürecine girmeleri açısından yararlı olur da,kendilerine gelirler diye düşünüyorum.Çünkü rabbim kitabına temiz düşüncelerle gelenleri asla mahcup etmez,vesselam.
__________________ "Bir kavme olan kininiz sizi adaletten ayırmasın.."
Yalnızca Kurana çağıran bütün siteler rakip değil,hanifdostların dostudur.Anladığım kadarıyla bir süredir burada yazmayan Safbilgi kardeşin kurduğu bu sitenin hayırlı olmasını diliyorum.Doğrularını desteklemek için üye oldum,inşallah Rabbim bizi ve bu yeni siteyi kuranları mahcup etmez,vesselam.
Tamamen katılıyorum. Cümlesi Cümlesine.
Site Adresini alabilirmiyim sizden?
Selametle
__________________ "Onlara bir ilmin tanıklığında bütün serüveni mutlaka anlatacağız. Biz olup bitenlerden habersiz değildik." A'raf-7
Sitemizden ayrılan bir grup şahsın sitemizin adını taklit ederek yapmış oldukları site ile hiçbir bağlantımız bulunmamaktadır.
Bilgilerinize...
Saygılarımla
Selam,
Henüz sitenin adresini, açanları tanımıyorum ancak Bu misket kavgası düzeyinde olan mesajı da Rabbim katında tüm kalbimle kınıyorum. çok iğreti anlamsız ve hiç mi hiç yakışmamış. hiç yakışmamış. Sayın Mircan'ın yönetici konumunda bu cümleleri yazması ise Hanif Dostlara bakışımı dahi yerinden oynattı.
bir grup şahıs, adını taklit etme... düzeysizce.. ayrıca bağlantı iddiası mı var? varsa belirtilir.. yoksa ayrıca bir iftiradır.
çok berbat bir mesaj çok.
Selametle
__________________ "Onlara bir ilmin tanıklığında bütün serüveni mutlaka anlatacağız. Biz olup bitenlerden habersiz değildik." A'raf-7
Katılma Tarihi: 30 nisan 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 1235
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Selam
bilgi hikmet bu sitenin adı hanif dostlar ve 2004den beri açık.Buradan ayrılan bir kaç arkadaş site kurmuşlar çok hoş güzel hayırlı olsun.Miranın eleştirdiği bu sitenin adına hanif dostlar ibaresini koymaları .açılan sitenin içeriğiyle bu sitenin hiçbir bağlantısının olmadığını vurgulamaktı.
Bu siteye dışarıdan gelen doğru dürüst okuyup anlamayan bir çok kişi hakaret ve itham dolu yazı asıyor.bu sitede açılan başlıkların müzakere edildiğini anlamayıp bu sitede yazı yazan herkesin o başlıklarda savunulan fikirleri ileri sürdüğünü düşünüyorlar.Sizde bu sitede yazı yazan birisiniz sırf burada yazıyor olmaktan dolayı hakaret ve itham dolu yazılar asan yeni katılımcılarla kendi kendinizi ister istemez karşı karşıya buluyorsunuz.
Bu sitede şekilsel rüku namaz secde yok kabe dikilitaş kıble taşa tapıcılık mescidi haram haram mescid şeklinde idiaları savunan başlıklar altında bu konular uzun uzun tartışıldı.Bir taraf kuranı mecazi ve keyfi yorumlamakta ısrarlıysa artık ona daha fazla ne diyebilirsinizki?Bu başlıkların başka başlıklar altına taşınıp kısır döngü ve dayatmaya dönüşen bu tartışmalar sonunda site yönetimi tarafından engellendi.
Bu engelleme sonrası tepki olarak kurulmuş bir sitenin hanif dostlar ismini başlığında kullanması neden onuda anlamış değilim.
__________________ O, yaratıp şekillendiren, âhenk veren ve düzene koyandır
Acizane görüşümce bize düşen Erdem ve Olgunluktur. İftira mevcutsa bu elbette nefsi bir etki yapar. Kimse taş değildir ancak, Hanifdostlar.com sitesi yeryüzünün Kur'an ışığına ışıktır. Bu derece de abartıyorum. bilerek ve inanarak. Hiç yalakalık ya da göze girme gibi bir derdim de olmaz. Bu site Allah'ın Türk Müslümanlarına ve ileride yabancı dil birikimleri ile tüm dünyaya bir Rahmeti ve hediyesidir. Bu nedenle sizler de herşeyi Allah'a havale ediniz derim. Çünkü o tür yazılar farklı imaj veriyor. Mircan Kardeşimi de yanlışından dönmeye ve sizin paralelinizde daha olgun bir yazıyla yaklaşmaya davet ediyorum.
Saygılar.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma