Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
melankol Yazdı:
kisa bir girise engelleme ve son yazimi gorememden sonra tekrar basarili bir giris yaptik.ben meslegimi one cikarmiyorum fakat kelimeleri kullanma konusunda ki rahatligimi izah icindi bu.asla argo kullnanarak hakaret etmedim bunu yapan sizin uyeniz...birde bizim deger verdigimiz insanlar hakkinda agir kelimeler kullnanan siz degilmisiniz.hatirlarsaniz sizi bu konu hakkinda uyarmistim.her neyse ...sinirlenmeyi kaldiramiyorsaniz sinirli halde yazi yazmayacaksiniz bu sozler pis herif ve ardamari catlamis seklinde cumleler kuran insana.muhtemelen bu yaziyida boykot edceksiniz ve girisimi engelleyeceksiniz...okadar yazilaninin icinde malum kelimeye takan insana...ve beni meslegimle one cikmakla suclayan sizlere TUM YAZDIKLARIMI TEKRAR OKUYUN VE YENIDEN DEGERLENDIRIN...HANIFDOSTLARIN FA SOZLER DUYMAYA TAHMMULU YOK ANLASILAN.,.KOLELIKLE SUCLADIGINIZ CEMATTLERIN HIC BIRISINDE SOZUM KESILMEDI KONUSMAM ENGELLENMEDI.BEYLER YAKALNDINIZ.SOBE SOBE SOBE....UYELIGIMI SIMDI IPTAL EDIN.SON YAZIMI SILEREK GOSTERDIGIZ TUTUM YETERINCE FIKIR SAHIBI ETTI BENI SIZLER KONUSUNDA.. BEYEFENDIYE ARGO KELIMELERLE HAKARET ETMEDIM KUFUR HIC ETMEDIM.SONUCLARA VARIS SEKLI BU KADAR OLAN INSANLAR KURANI NASIL YENIDEN YORUMLAYABILIR...ELVADA HANIF DOSTLAR |
|
|
Selam
Melankol paldır küldür geldiniz öylede gittiniz.Burada yapılan ne, bu insanlar ne diyor anlamadan ön yargıyla öfkeyle yazdınız döktünüz.
Öncelikle şunu bilmenizi isterim ki bu sitede kuran yeniden yorumlanmıyor.Yada birileri kuranı yorumlayıp diğerleri onu önder edinip onun yorumlarına amenna demiyor.Sizin bahsini ettiğiniz cemaatleşme hanif dostlarda yok.Varsada ben göremedim.
Sitenin genel amacı kuranı anlayarak okumaya teşvik etmek.Kuranı siz okuyup anlayamazsıznız alimler ulemalar okur anlar sizde o anlayışı kabul edersiniz söylemine cevabı kuran vermiş bu apaçık kurandır okuyup öğüt alan yokmu diye.
siteye geldiğinizde uyarıda ve eleştiride bulundunuz ben dokturum nur31 bu şekilde anlıyorum diye tesfir ettiniz.Bakın ne saçma tasfir oldu dimi sizde bunu yapıyorsunuz dediniz.Bu örneği gerekçe gösterip kuranı herkes okuyup anlayamaz herkes anlamaya kalkarsa binlerce farklı anlayış çıkar dediniz
Hiçte binlerce farklı anlayış çıkmaz bunda yanılıyorsunuz.Yüzlerce farklı anlayış, inanç detayları,kuran dışı haram ve helaller asıl tarikatlarda var.Ayetler açık ve net anlatılanlar ortada. Bazı kişilerin nefsine uyup farkında olarak veya olmadan şu ayetin anlamı öyle değil böyle olmalıdır diye ortaya çıkıp ayetin anlamını olduğundan farklı anlatmaya çalışması elbette çıkacaktır.Bu sizin bahsini ettiğiniz gibi tehlikeli bir durum değil.Herkes kuran okuyor kuranı takip ediyor ortaya atılan anlayışta kuran öğretisine aykırılık varsa herkes cevap yazıp yazanı eleştiriyor.
Kimse kimsenin hocası önderi değil burada.Kimse kimsenin fikirlerini yada anlayışınıda kabul etmek durumunda değil.Kuran eksenli din anlayışında hiç bir zaman cemaatleşme tarikatlaşma vs olmayacaktır.Olmamalıda zaten.Herkes kurandan öğüt alacak onu anlayarak okuyacak ve kurana göre yaşayacak ,,,,burada kural bu.
Nur31 i diğer başlık altında müzakere ettik sizin ortaya sürdüğünüz anlayışa göre ortaya çıkan örtünme tutarsızlığını sonunda sizde gördünüz ve dediniz ki bizim tartışıp çözeceğemiz konular değil bu konularda uzman kimseler yapmalı onlar tartışmalı.Bu konuda uzman en yetkili merci diyanet.Onlar şuan elek kurdular hadis eleme işiyle meşguller bir milyon hadisten sahihinde sahihini eleyip dindeki bidat ve hurafeleri ayıklamak yolunda çaba adına ilk adımı attılar.En yetkili merci dediğimiz diyanet kuranı anlamanın yolu sünnet hadis kıyas icma olarak gösteriyor.Yani sen ben gibi normal bir vatandaşın kuranı anlama yolu hadis icma sünnet kıyas yapabilme yetisine ve bilgisine sahip olmamız lazım.Her babayiğidin harcı değil tesfir kitaplarını su gibi okuyup yüzlerce hadisi okuyup ona göre kuran ayetlerini yorumlamak!ee ozaman bu işin ilmini yapmışlara uymak lasım dimi?Değil kardeş inanın değil kuran net ve açık kuranın ayetleri defalarca herkesi onu okumaya okuyup öğüt almaya davet ediyor başka kitap aramayın kuran size yeter diyor.Allahın sözü bu .
Artık bundan sonrası kişinin tercihine kalmış Ya Allahın kurandaki davetine uyup iman ve itikatla kurana uyar yada beşerin davetinin peşinden gider.
__________________ O, yaratıp şekillendiren, âhenk veren ve düzene koyandır
|