Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Selam kardeş, Şimdi sen bu resüllerin arasını ayırmaktamı şeytan işi demeye çalışıyorsun?Bunu açıkça söylede resüller ve nebiler arasında ayrım yapma felsefesini ve anlayışını terk edelim.
__________________ ŞEYTANDAN VE ONUN EVLİYASINDAN KAÇINMANIN EN İYİ YOLU,ŞEYTANA KÜLAHINI TERS GİYDİRMEKTİR!
Katılma Tarihi: 30 nisan 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 1235
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Selam
Kuranda bahsi geçen peygamberlerin tümünün Allahun resulu(elçisi) olduğu Allah tarafından seçilmiş ve Allahın vahiylerini insanlara iletmiş oldukları gerçeği elbette iman eden her mümin tarafından kabul edilir.
Kuranın tebliğini yapan hz.Muhammet için bizim peygamberimiz ifadesini kullanmak ayrımcılık değil vurgudur.Peygamberimiz Hz Muhammet dediğinizde benim yolum onun tebliğ ettiği kuran yolu .O kuranda tebliğ edene uyarım ona göre amel işlerim demenin vurgusunu yapmış olursunuz.Kurandada belirtildiği üzere her topluma bir uayrıcı gelmiş ve Allahın varlığı ve birliğini tebliğ etmiştir.İşte o uyarıcıların yolundan gidip onlara uyanlar o uyarıcıları sayesinde şefaat edileceklerdir.Buradaki şefaat uyraıcının ahrette ümmetini kayırıp bağışlatması şeklinde değil ümmetin bu dünyada uyarıcının tebliğ ettiğine uyup iman etmesiyle mümkün olacaktır.
Neyse konu fazla dağılmadan kısaca vurgulamak istediğim şu dini İslam olan kimsenin peygamberimiz Hz Muhammettir demesi ayrımcılık değildir.Musayı, isayı ,davudu, nuhu,yunusu... bunları biz peygamber olarak kabul ederiz ancak onların tebliğ ettiklerine göre amel etmeyiz.Onların tebliğ ettiklerinden amel etmemiz uymamız istenen kısımlar kuranda kıstasarda belirtilmiştir.(Bu peygamberlerin tebliğ ettiği tevhid inancı Allahın varlığı ve birliğine iman vs.)Bunun dışında bu peygamberlerin gönderilmiş oldukları toplumlara tebliğ ettiği emir ve yasakların tamamı kuranda belirtilmediği gibi bu emir ve yasaklara müslümanların uyması istemide yoktur.Uyulması istenenler zaten kuranda belirtilmiştir.
__________________ O, yaratıp şekillendiren, âhenk veren ve düzene koyandır
91 Onlara: "Allâh'ın indirdiğine inanın!" denilse, "Bize indirilene inanırız." derler, ötesini kabul etmezler. Halbuki o, kendi yanlarında bulunanı doğrulayıcı bir gerçektir. De ki: "Gerçekten inanıyor idiyseniz neden daha önce Allâh'ın peygamberlerini öldürüyordunuz?"
4 Nisa 150-152 :
150 Onlar ki Allâh'ı ve elçilerini inkâr ederler, Allâh ile elçilerinin arasını ayırmak isterler, "Kimine inanırız, kimini inkâr ederiz!" derler; bu ikisinin (inanmakla inkârın) arasında bir yol tutmak isterler.
151 İşte onlar gerçek kâfirlerdir. Biz de kâfirlere alçaltıcı bir azâb hazırlamışızdır!
152 Ve onlar ki, Allah'a ve elçilerine inandılar, onlardan hiçbiri arasında ayırım yapmadılar; işte (Allâh), pek yakında onların da mükâfâtlarını verecektir. Allâh, çok bağışlayan, çok esirgeyendir.
Hakgelenek Yazdı :
Toplumda bana göre büyük bir ayrımcılık var,insanlar konusurken,allahımız bir,peygamberimiz bir diyor.allahın birliğinden şüphemiz yok ama peygamber konusunda muhammed resulu bizim öncesini başkalarının resulleri gibi, göstermek ancak cahil ve kuran dan habersiz, olan insanların işidir bu sitede fereç ve savana gibi bilgili ve konu uzmanı olan arkadaşlar hep bizim peygamberimiz diye konuşmaları, hiç de hoş değil.muhammedden önceki resuller bizim resullerimiz değilmi allahı halili ibrahim kim yada eyyup yada isa bunlar kimlerin resulu. bu konuda daha hassas davranmanızı rica eder
Selam HAKgelenek Kardeş,
şunu kesin olarak bilmeni isterim ki, bu iki kardeşimizde, '' bizim Peygamberimiz '' derken diğer Peygamberleri dışlamak amacıyla söylememişler.Savana Kardeş'in dediği gibi: burada vurgu var.ve bu vurgu bizi tek korunmuş vahy olan Kur'an'a götürmektedir. bu son derece açık değil mi? ve tek rehberimiz olan Kur'an'a baktığımızda , bütün Peygamberlerin aynı dava için gönderildiklerini , aralarında ayırım yapamıyacağımızı , esasen bu ayırımın anlamsız olacağını apaçık bir şekilde görmekteyiz. dolayısıyla '' bizim Peygamberimiz '' şeklinde söylenildiğinde , sizin çıkarmış olduğunuz olumsuz anlam çıkmamalıdır. yani, o şekildeki anlamaya / manaya hepimizin de karşı ve uzak olduğunu bilmenizi isterim kardeşim. yazılan yazıları bütünlüğü içinde değerlendirin lütfen.
Katılma Tarihi: 05 ocak 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 611
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
selam
savana ve fereç bey için bir suçlama yapmadım ama yazılarını takip ederken bu şekilde bir kanıya vardım ben bunun bir vurgu olduğunu sanmıyorum yaptığım bir hata varsa hak larını helal etsinler.
şu anki sistem için de kendilerini müslüman zanneden insanlar içinde aynı şekilde eleştiride bulundum sadece amacım diğer resul lere de aynı değerin verilmesi idi ama halen ilk insanın bile muhammed olduğunu idda eden bu topluluğa ne verebilirim hiç bir sey. allah resulleri arasıda ayrım yapanları allaha havale etmek en iyi çözüm ayrım yapmayanları tenzih ederim
allah yeni bir resul yollarsa nereye kaçacaklar çok merek ediyorum ona ne diyecekler oda ayrı bir sorun.
Hak gelenek yazdı: "Allah yeni bir resul yollarsa nereye kaçacaklar çok merak ediyorum ona ne diyecekler oda ayrı bir sorun." Rabbimizin gönderdiği bu kadar resul yetmedi de şimdi yeni resül arama çabasına mı geldi sıra?Oysa karşımızda okunup duran Kuran varken ve bizim cennete gitmemize yeterken? Bu sözünüzü tashih etmezseniz,sizin hak gelenekten çıkıp batıl geleceğe dalanlardan olacağınıza hükmedeceğim.
__________________ ŞEYTANDAN VE ONUN EVLİYASINDAN KAÇINMANIN EN İYİ YOLU,ŞEYTANA KÜLAHINI TERS GİYDİRMEKTİR!
Aleykümselam hakgelenek, Özür beklerken,sen üsteliyorsun.Benim karşı çıktığım senin yazdığın cümlen,konunun hepsi değil.Gerçi son kısımda cevap vermişsin ama işi daha da muğlak kılacak şekilde. Bu gidişle karşımıza birde biat edilecek bir resül çıkarırsanız şaşmam.Eğer..'li cümleler kurup cevap vermek yerine şu soruya cevap verirseniz konu daha pozitif bir mecrada seyreder diye düşünüyorum: Ahzab süresindeki ayete göre kavramsal olarak resüllük ve nebilik sona ermişmidir,ermemişmidir?Ermediyse niçin ve günümüzde kavramsal anlamıyla resül olduğuna inandığınız kişi yada kişiler varmıdır? Resülle ilgili alıntıladığınız yukarıdaki ayet,soruların cevabı gibi gözüksede daha açık olmanız için bu soruları soruyorum..
bugun hiç duydunmu lailahe illallah şuayp rasul allah diyen bir müslüman duyamassın çünkü şuayp bu sistemdeki müslümanım diye geçinen insanlara göre bizim resulumuz değil bizim için sadece muhammed vardır onun öncesi bize ait değildir.
Muhammedün resullah nedemektir?Muhammed,Allahın kulu ve elçisi demek değil midir?Kuran da bu tarifi verir üstelik.Muhammedin kul ve elçi olmasından başka bir şey de demez zaten Allah.Ve üstelikbütün peygamberleri de över.Bizim böyle dememizin nedeni ise alışkanlıktan kaynaklanır.Yoksa hepimiz bilirizki,bütün peygamberler ALLAH ın kulu ve elçisidir.Ve hepsi şerefli kılınmıştır.
birde rab bimizin gönderdiği resul yetmedimi diyorsun yetip yetmediğine allah karar verir ben değil.kavram açıktır gelir gelmez allah bilir gelirse eğer rabbim ona biat etmeyi nasip etsin.
O GÜN ALLAH ONLARA SESLENEREK RESUL LERİMİZE NE CEVAP VERDİNİZ DER KASAS 65
Şu söylediğiniz cümle akla mantığa sığar mı?Bugün sorsanız din kültürü dersi alan bir ilköğretim öğrencisi bile Muhammedin son peygamber olduğunu ve ondan başka peygamber gelmeyeceğini bilir.Allah bilir gelip gelmeyeceğini demek bile Allahın ayetlerinden şüphe içinde olduğunzu gösterir.Hala bir kararsızlık içinde olduğunuzu gösterir.
Ahzab 40:Muhammed, sizin erkeklerinizden hiçbirinin babası değildir; O, Allah’ın resulü ve nebilerin sonuncusudur. Allah herşeyi gereğince biliyor.
Selametle,
__________________ FATİHA: 6, 7/ Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet; gazaba uğrayanlarınkine ve sapıklarınkine değil.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma