Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
SAHİH İ BUHARİ 41 BÖLÜM ZİRAAT ORTAKÇILIĞI (KİTABU L HARS VE L MUZARAA)
1077 EBU HUREYRE (R.A.) anlatır; Ensar, Hz. Peygamber (s.a.v.)e Medineye hicret ettiğinde "Hurma ağaçlarını bizimle Muhacır kardeşlerimiz arasında bölüştür." dedi, o da: Hayır olmaz buyurdu. Bu sefer Ensar Hz Peygamberin işareti ile "Hurmalığın bakım işlerini üstlenin, sizi ürüne ortak edelim. dediler. Onlar da İşittik ve itaat ettik dediler.
bunun yalan olduğunun yine kendi kitabında kanıtı
56 CİHAD VE SİYER (KİTABUL CİHAD VE S SİYER
1220 EBU HUREYRE (R.A.) anlatır Resulüllah (s.a.v.) Hayber i fethettikten sonra orada iken kendisin yanına geldim ve "Ey Allahın Resul ganimetten bana da hisse ver dedim. Bu sırada Said b. As ın oğullarından birisi (Eban b. Said) Ey Allah Resulü ona hisse verme dedi. Bunun üzerine Ebu Hureyre Bu adam İbni Kavkal ın katilidir. dedi Said b.As ın oğlu da Vay dağ kediciğine bak Yemen in Da dağından inip bize gelmiş Müslüman kimseyi öldürmemi başıma kakıyor...... vs vs
biliyorum hepiniz Sahih i Buharide birçok tezat birbirinin tersi hadisler olduğun biliyorsunuz BÜYÜK ALİMLER bunların tezat olmadığını bazı olayların hepsine ruhsat olduğun söylüyorlar ama buna ne diyecekler bende merak ediyorum bazı hadisçiler burada bir yanlışlık yok dediler ama eminim sizler bunu hemen görürsünüz
Selam,kocacnara kardesim kurani kerimde böyle bir hadise yada söz geciyormu?yok degilmi ölye ise,at cöpe,Bu kadar basit. Sevgi ve saygilarimla. Muhsin,gercek ismimdir.
Allahın selamı bütün kardeşlerime olsun Burada benim belittiğim anlam yönünden değil hadisin rivayetine bakın lütfen Ebu Hureyre 629 yılında Hayber gazasından sonra gelerek müslüman oldu ( Yemenden gelmişti ) 2 hadis bunun kanıtı ama 1. hadis hicretin olduğu dönemi anlatıyor yani bu hadisi Ebu Hureyre rivayet edemez çünki o zaman O ortalıkta yoktu yıl 622
1400 senesir aciklaya aciklaya bir hal olduk. ATin cope gitsin. Allahin kitabi yetmiyor mu ? Hani hadis uydurma hangisi sahih diye ayirdigimiz zamani Allahin Kitabi Kurana ayirsak daha iyi olmaz mi.
Allah resulu bize getirdigi Kuran ile yasadi, ondan baska yaninda gizli bir ikinci Kuran da yokdu. Allah acikca bizleri Kurandan sorumlu tutacaginida soyluyor.
Onun icin ben aaaaaaaaaatim bu hadisi cope. Neye gore Kurana gore.
__________________ Müslümanim diye hic utanmiyorum.... Mevsim Bahar..Ben artık özgur bir müslümanım. Bir elimde KURAN, Bir elimde bahar çiçekleri ve arkamda 1400 yıllık hurafe, hadis, mezhep ve şeyhlerın enkazı.
Sahihi Buhari adını görür görmez,ne olduğuna bakmadım bile..Vaktiyle bu şahıs beni dinimden çıkaracaktı nerdeyse.Ta ki Kuranla tanışıncaya kadar.O da erkek egosunu tatmin edenlerden biri kadınlara karşı..
Kuranda biçok yerde şöyle der.tek tek alıntılamak istemiyorum.Dikkat edin ama tabire:Akılsızsınız demiyor,"hala aklınızı işletmeyecek misiniz "diyor.Yani akıl herkese verilmiş,mühim olan onu işletmekte..
__________________ FATİHA: 6, 7/ Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet; gazaba uğrayanlarınkine ve sapıklarınkine değil.
selamün aleyküm,degerli Müslüman kardelerim su ayetler gayet acik vet net,Peygamber efendimiz sadece Kurani kerim ile Hükmetmisdir.O yüzden baska kitaplardan aldiginiz bilgilerin ne kadar güvenilir ve korumu varki?baska söze gerek yok TEK HÜKÜM SAHABI KURANI KERIM DIR,ALLAH´IN DIR
Sana da (Ey Muhammed) önündeki kitap(lar)ı doğrulayıcı ve ona 'bir
şahid-gözetleyici' olarak kitabı (Kuran'ı) indirdik. Öyleyse aralarında
Tanrı'nın indirdiğiyle hükmet
ve sana gelen haktan sapıp onların hevalarına uyma. Sizden her biriniz
için bir şeriat ve bir yol-yöntem kıldık. Eğer Tanrı dileseydi, sizi
tek bir ümmet kılardı; ancak (bu) verdikleriyle sizi denemesi içindir.
Artık hayırlarda yarışınız. Tümünüzün dönüşü Tanrı'yadır. Hakkında
anlaşmazlığa düştüğünüz şeyleri size haber verecektir.
Nisa 105 Şüphesiz, Tanrı'nın sana gösterdiği gibi insanlar arasında hükmetmen için biz sana Kitabı hak olarak indirdik. (Sakın) Hainlerin savunucu olma.
buyurun en güzel sözler Kurani kerimden.Sözlerin en Mukemmeli Allah in dir. saygi selamlarim ile.
Katılma Tarihi: 03 haziran 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 66
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Hanif dostlara selam !
Tasavvuf u savunan insanların rakam veya zaman ın tesirinden kurtılması muhtemel olduğunda ! belkide 629 - 622 = 7 yıllık bir geri ışınlanma ile reenkarnasyon olmuş olabilir
Hani varya Yunus Emre nin sözü = Her dem yeniden doğarız bizden kim usanır / bıkar .
Bir diğeri Celaleddin Rumi , onun da bitkiden hayvana tezahür / belirme , ortaya çıkma , sonrada insana belirme anlayışı var
Belki de Ebu Hureyre , bir yerde bitki iken olaya şahid olmuştur diğer yerde İnsan olarak , olamazmı yani , Tasavvuf dan ıspat mı istenir ?
Bunlar mizah ifade lerimdir , ne tasavvuf u nede reenkarnasyon u ciddi bulmuyorum !
__________________ Cinn 20= Deki Şüphesiz ben ancak Rabbime ibadet ederim ve O'na hiç kimseyi ortak koşmam
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma