Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Öncelikle böyle bir siteyi açtığınız için Allah sizden razı olsun kardeşlerim.
Sorumu sormadan önce bu sorumun cevabını sitede bulamadım eğer varsa hepinizden özür diliyorum.
Soruma gelince; Kuranda olmayan birtakım günahları gerçek günah gibi göstermenin şirk olduğunu yazılarınızdan ve ilgili Kuran ayetlerinden okudum. Ve Allah'ın şirki affetmeyeceğini de biliyorum. Bu siteyle tanışmadan önce ben de ne yazık ki :( bu saçma hadislere inanırdım ve Kuranda yazmayan şeylerin bilmeden günah olduğu söylerdim. Ama Allah beni bu siteyle tanıştırarak ve Kuranı tanıtarak bana yol gösterdi.
Şimdi benim geçmişte yaptığım hatanın sonucu ne olabilir? Tevbe etmenin bu konuda bir etkisivar mıdır?
(Sitede yeni olduğum için bir takım şeyleri eksik biliyor olabilirim. Kusura bakmayın)
Katılma Tarihi: 30 nisan 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 1235
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Selam ümit92
Önemli olan yapmış olduğunuz şeyin şirk yani Allaha ve onun hükümlerine ortak koşmak olduğunun ayırdına varıp ondan dönmek ve tevbe etmektir.
Kuran doğru olan Hak yola davettir.Siz bu daveti şimdi almış ve iman etmişsiniz.Bu yüzden önceden yapmış olduklarınızdan dolayı Rabbimizin bağışlayacağını düşünüyorum.
Kuranda tövbe ve tövbelerin kabul edilişine ilişkin ayetleri aşağıda belirttim.Bu ayetler ışığında iman edip durumunu düzeltenlerin tövbelerinin rabbimiz tarafından kabul edileceği sonucuna varılıyor.
(BAKARA suresi 37. ayet)
Y.N. Öztürk
Bunun üzerine Âdem, Rabb'inden bazı kelimeler öğrenip belledi de O'na yöneldi. O da onun tövbesini kabul etti. Gerçekten de O, evet O, Tevvâb'dır, tövbeleri cömertçe kabul eder; Rahîm'dir, rahmetini cömertçe yayar.
(BAKARA suresi 54. ayet)
Y.N. Öztürk
Hani Mûsa, toplumuna demişti ki: "Ey toplumum, buzağıyı tanrı edinmenizle öz benliklerinize zulmettiniz. Hadi, yaratıcınıza, Bâri'nize tövbe edin; egolarınızı öldürün. Böyle yapmanız yaratıcınız katında sizin daha iyidir; O sizin tövbelerinizi kabul eder. Hiç kuşkusuz O, evet O, tövbeleri çok kabul edendir, rahmeti sonsuz olandır."
(BAKARA suresi 160. ayet)
Y.N. Öztürk
Tövbe edip hallerini düzeltenlerle gerçeği açıklayanlar müstesna. İşte böylelerinin Tövbesini kabul ederim. Doğrusu ben Tövbeleri çok çok kabul edenim, rahmeti sınırsız olanım.
(ÂLİ IMRÂN suresi 89. ayet)
Y.N. Öztürk
Ondan sonra tövbe edip hallerini düzeltenler müstesna. Hiç şüphesiz, Allah, çok affedici, çok merhametlidir.
(ÂLİ IMRÂN suresi 90. ayet)
Y.N. Öztürk
İmanlarından sonra küfre sapmış, sonra da küfürde daha da azıtmış olanların tövbeleri asla kabul edilmeyecektir. Onlar, sapıkların ta kendileridir
(NİSA suresi 17. ayet)
Y.N. Öztürk
Allah'ın, kabulünü üstlendiği tövbe, bilgisizlikle kötülük işleyip de çok geçmeden tövbe edenler içindir. Allah, işte böylelerinin tövbesini kabul eder. Allah Alîm'dir, Hakîm'dir.
NİSA suresi 18. ayet)
Y.N. Öztürk
Yoksa, kötülükleri yapıp yapıp da her birine ölüm geldiğinde, "işte şimdi tövbe ettim" diyenler için tövbe yoktur. Küfre batmış olarak ölenlere de tövbe yoktur. Böylelerine biz korkunç bir azap hazırladık.
(NİSA suresi 146. ayet)
Y.N. Öztürk
Ancak tövbe edip hallerini düzelterek Allah'a yapışan ve dinlerini samimiyetle Allah'a özgüleyenler müstesnadır. İşte böyleleri, müminlerle beraber olacaktır. Ve Allah, müminlere yakında çok büyük bir ödül verecektir.
(A'RAF suresi 153. ayet)
Y.N. Öztürk
Günahlar işlendikten sonra tövbe ile iman edenlere gelince, o tövbe imandan sonra Allah çok affedici, çok merhametli olacaktır
(FURKÂN suresi 71. ayet)
Y.N. Öztürk
Kim tövbe edip hayra ve barışa yönelik iş yaparsa, hiç kuşkusuz tövbesi kabul edilmiş olarak Allah'a döner.
__________________ O, yaratıp şekillendiren, âhenk veren ve düzene koyandır
Selam savana, Bellirttiğin ayetler bir nebze beni rahatlattı. Çok teşekkür ederim. Ne de olsa ölene kadar Allah tan ümidi kesmemek lazım. Allah razı olsun Allah doğru yoldan kimseyi saptırmasın Teşekkürler
İmanlarından sonra küfre sapmış, sonra da küfürde daha da azıtmış olanların tövbeleri asla kabul edilmeyecektir. Onlar, sapıkların ta kendileridir
(NİSA suresi 17. ayet)
Şimdi burda küfür dediği günah işlemek mi ?
bazı arkadaşlarım var günah işlediklerini biliyorlar ama tövbe edemem diyor çünkü bir daha aynısını yapacağımdan eminim diyor iki yüzlülük yapamam diyor.
Bu durumda eğer kişi günah işlediğinin farkında ama ne zaman kesinlikle yapmayacağından emin olduğu zaman tövbe etse olur mu ?
Allah dilediğini bağışlar diye biliyorum eğer işlediği günah şirk değil , başkasına zararı da yok ama sadece kendine zararlıysa tövbe etmeden ölürsede bu günahı hiç bağışlanmaz mı ?
Arkadaşlar kusuruma bakmayın benm sizler kadar ilmim yok sizler sayesinde öğreniyorum teşekkür ederim şimdiden
Katılma Tarihi: 16 haziran 2006 Gönderilenler: 751
Selam meoc
Rastladığım sorularını samimi buluyorum
bende çok yaşadım bunları
duygularımı paylaşmak istiyorum
hayatım boyunca hiç içmedim ama; mesela,
içmek kötü bişi, ama dayanamıyorum, diyenle oturur içerim
imanımdan zerrece kuşku duymam.
ama ne güzel nimet diyenin yanından kaçarken ardıma bile bakmam,
yine imanımdan zerrece kuşku duymam.
iman ettikden sonra küfre sapanlar, inançlarını oyuncak edenler.
ben pisliğin içinde niye geziyorum diyen inançtır
neden çıkamıyorumun nedenlerinide soracaktır
cevaplarda yalana sapıp kendi kendini kandırmıyorsa
fıtratıyla (içine Allahın yerleştirdiği düzenle) pislikten çıkacaktır
------------------
Sen marangozssan
devamlı çekici eline vurup
ne işini bitirip ne yaranı sarıyorsan
inancında sorun var
ya marangoz değilsin (inancın yok)
ya malzeme hatalı (malzeme Hayat)
ya çekiçle çivi arızalı (Eğitimin berbat)
soruyu sorduğuna göre inancın var
delide değilsen, malzemedede yok kabahat
geriye kalan alet edevat, demekki bilgisizlikten meydana geliyor zayiat
sorduğuna göre, rahatsızlık samimi, öğrenecen yani
neyse bırakamadığın hata, onu ben bilmiyorum şimdi
ya çevreni değiştiricen (çekiç) ya alışkanlıklarını gözden geçirecen (çivi)
yani marangozluk yapacaksan, yani inancının gereği.
parmağın iyileşirken zamana ihtiyaç varsa,
çekici düzelttirip, çiviyi yenileyecen arada
demek küfür yok, hatada ısrarda yoksa
eğitim zayiatı sayılıyor yaralanan parmakda
Allah affediyor eğitim zayiatlarınıda
Ama Hem bunları biliyorsun
çevreni sorgulayıp, alışkanlıklarını değiştirmiyorsun
hem yaralı parmağa vurup
hem emanet malzemeyi harap ediyorsun
yazıklar olsun
işte şimdi ısrar ederek küfür ediyorsun
inancını oyuncak edip, hayatını mahvediyorsun
bilmiyorum yardımcı olabildimmi
sevgiyle selamlarımı sunuyorum...
İman senin stilini çok beğeniyorum çok değişik bir tarzla soruları cevaplıyorsun . Emeğine sağlık çok teşekkür ederim Allah ilmini daha çok arttırsın . Allah razı olsun senden ellerine sağlık. .
Katılma Tarihi: 30 nisan 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 1235
83. Hâlâ Allah'ın dininden gayrısını mı arıyorlar? Oysaki, göklerdeki şuurlular da, yerdekiler de ister istemez O'na teslim olmuşlardır ve yalnız O'na döndürüleceklerdir.
84. De ki: "Allah'a, bize indirilene, İbrahim'e, İsmail'e, İshak'a, Yakub'a, torunlarına indirilmiş olana, Mûsa'ya, İsa'ya ve diğer nebilere Rablerinden verilmiş bulunana inandık. Onlardan hiçbirini ötekinden ayırmayız. Biz O'na teslim olanlarız."
85. Kim İslam'dan/Allah'a teslim olmaktan gayrı bir din ararsa artık o, ondan asla kabul edilmeyecektir. Ve o, âhirette hüsrana düşenlerdendir.
86. İmanlarından, resulün hak olduğuna tanıklık ettikten ve kendilerine ayan-beyan deliller geldikten sonra küfre sapmış bir topluluğa Allah nasıl kılavuzluk eder? Allah, zalimler topluluğuna yol göstermez.
87. İşte böylelerinin cezası: Allah'ın, meleklerin ve tüm insanların laneti üzerlerine!
88. O lanet içinde sürekli kalacaklardır. Ne azap hafifletilecektir onlardan ne de yüzlerine bakılacaktır onların.
89. Ondan sonra tövbe edip hallerini düzeltenler müstesna. Hiç şüphesiz, Allah, çok affedici, çok merhametlidir.
90. İmanlarından sonra küfre sapmış, sonra da küfürde daha da azıtmış olanların tövbeleri asla kabul edilmeyecektir. Onlar, sapıkların ta kendileridir.
91. Gerçeği örtüp de küfre sapmış olarak ölenlere gelince, onların her biri kendini kurtarmak için dünya dolusu altın verse de asla kabul edilmeyecektir. Korkunç bir azap vardır onlar için. Hiçbir yardımcıları olmayacaktır.
selam MEOC
yukarıdaki ayetleri dikkatlice okuyup değerlendirirseniz aklınıza takılan sorulara cevaplar bulmanızda yardımcı olacaktır.
__________________ O, yaratıp şekillendiren, âhenk veren ve düzene koyandır
İçme ya da içmemek değildir imanın ölçüsü ancak Allah'la dalga geçer gibi yanlış olduğunu yüzde yüz bildiğiniz bişiyi yapmak ve hem bile bile yanlış yapmak hem de iman etmek diyerek insanları saptırmak da hiç iyi niyetli ve doğru gelmiyor bana
Din oyun ve eğlence değildir ve siz kendinizce bir iman tanımı yapamazsınız. Aşağıda iki yüzlü tutum takınanların durumu elirtilmiştir
BAKARA SURESİ: 14 Bunlar iman etmiş olanlarla yüzyüze geldiklerinde, "İman ettik" derler. Kendi şeytanlarıyla başbaşa kaldıklarına ise söyledikleri şudur: "Hiç kuşkunuz olmasın biz sizinleyiz. Gerçek olan şu ki, biz alay edip duran kişileriz."
BAKARA SURESİ: 100 Bir ahitle söz verdikleri her seferinde, içlerinden bir fırka ahdi kaldırıp atmadı mı? Doğrusu şu ki, onların çokları iman etmezler.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma