Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
mezhepler gruplar anlayın beni yani bu meşhur hadisteki gibi "ümmetim yetmişiki fırkaya ayrılacak bunlardan biri kurtulacak" siz kendinizi bu 1 olarak mı tanımlıyorsunuz bilemiyorum ....(takvayolu yazdı)
Selam takvayolu
Yukarıdaki cümlenizde bahsini ettiğiniz hadis peygambere iftiradır.
Kuranda Rabbimiz -Bölünüp fırkalara ayrılmayın -demiştir.
Ayrıca gaybı Sadece Rabbimizin bildiğide kuranda bildirilmiştir
Allahın emrleri ve bildirdikleri bu.Buna rağmen siz inanıyormusunuz ki bunları tebliğ eden peygamber kalkıp tebliğ ettiği ayetlerin anlamını iptal edecek bir söz söylesin?
Allah bölünüp fırkalara ayrılmayın diyor .Peygamber bölünüp fırkalara ayrılanlardan yanlızca bir fırka kurtuluşa erecek diyor.Bölünüp fırkalara ayrılmayı bir anlamda meşrulaştırıyor.
o fırkalardan birnin cennete gideceğini söyleyip geleceğe dair kehanette bulup gaybı biliyor...
Lütfen !bunlar bizlerin kuranla tanıyıp bildiğimiz peygambere atılan iftiralardan başka bişey değildir.Bize kuranda anlatılan peygamber Allahın sözlerine muhalefet edip kendine ilahlık payesi çıkarmaz.
Bu siteyi ister okuyun ister okumayınız sizin bilceğiniz iş.Ancak bu sitede yazanların ortak görüşünü yolunu merak ediyorsanız sorunuzun cevabını bu sitede yazan yazılarda bulabilirsiniz.Başlık açıp söyleyin bakalım siz necisiniz diye sorarak olmaz bu iş.
Allah şirk koşmaktan kaçınan
Allahın emirlerine şartsız koşulsuz iman eden
Allahın indirdiği kuran bana yeter ben bundan sorguya çekileceğim
diyenlerdenseniz aramıza hoşgeldiniz.
__________________ O, yaratıp şekillendiren, âhenk veren ve düzene koyandır
|