Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Aşağıdaki alıntı,İlhan Selçuk'tan.Bu adam bizim siteden rol mü çalıyor neee??:)
Sünnetçiler, Kuranı Kerim'e Karşı!
Sünnet nedir?..Erkek çocuğun sünnet edilmesi bir töredir...Ancak sünnet sözcüğü temelde Hazreti Muhammet 'in söz, davranış,
uygulamalarını kapsar...Peygamberin sözleri hadis diye anılır. Konu işte
bu noktada sorunlaşır...
Çünkü matbaanın daha icat edilmediği, yazının bile yeterince
kullanılmadığı bir çağda, Hazreti Peygamber'in hangi sözleri söylediği,
hangi davranışları yeğlediği, hangi uygulamaları öngördüğü İslamda
büyük bir tartışma konusu oluşturmuştur...Temel kaynak bu nedenle, Allah'ın kitabı Kuranıkerim'dir...
Bir süreden beri bu köşede Kuranıkerim'den buyruklar aktararak bir yeni
açılım başlattık...Türkiye'yi Amerika ile birlikte BOP kapsamında
"Ilımlı İslam Devleti"
ne dönüştürmek isteyen türbancıların, Müslümanlık değil, sahtecilik
yaptıklarını Kuranıkerim'in sûrelerini ve ayetlerini çiğnediklerini
çeşitli kez sergiledik ve kanıtladık... Tepkileri ne oldu?..Çok ilginç
oldu...
AKP iktidarının hizmetine soyunan ve de hoca geçinen kesimden gelen
tepki bir sözcükle vurgulanıyor:- Sünnetsizler!..Neymiş?..Yalnız Kuran
yokmuş...Sünnet varmış..Bunlardan biri (Hayrettin Karaman)AKP iktidarının gazetesinde
apaçık yazıyor:
"- Eğer biri çıkar da 'ben şunu kabul etmiyorum; çünkü Kuran'da yok'
diyorsa ben bunlara 'sünnetsiz' diyorum ve halkıma da 'sünnetsizlerin
peşinden gitmemelerini' tavsiye ediyorum."
"Sünnetçi" nin tezgâhına bak sen!..
Kuranıkerim'in buyruklarına apaçık karşı çıkan türbancı iktidarı hem
malı götürdü, hem ülkeyi faize boğdu, hem yolsuzluklarıyla dosyalandı,
hem de sünnetçiler bunları destekliyorlar...
Bir de Müslüman geçiniyorlar...Gerçekte, çarpıttıkları kutsal Müslümanlığı politikaya alet ediyorlar...
Sünnetçiler bu işi öyle bir noktaya tırmandırdılar ki Kuranıkerim'e
bağlı yurttaşları "Sünnetsizler" diye suçluyorlar...Hem faizcilik
yaparsın..Hem ceza hukukunda Kuran'ı dışlarsın...Hem kadın konusunda
Kuranı kerim'i hiçe sayarsın...
Hem Hıristiyanla, Yahudiyle al takke ver külah para-pul-faiz işinde
cebini doldurup Kuranıkerim'in buyruklarını çiğnersin... Türbancılıkla
göz boyadıktan sonra da Müslümana dersin ki:- Kuran'a bakma; sünnete
bak; sünneti de ben bilirim; bana takıl... Kutsal Kuranıkerim'i dışlayıp kerameti kendinde gören sünnetçibaşılar
bugün Türkiye'nin tepesinde Amerikancı Müslümanlığı Atatürk
Cumhuriyeti'nin yerine "ikame" etmeye çalışıyorlar, çabalıyorlar...
Buna Müslümanlık denmez...Sahtecilik denir!..
__________________ "Bir kavme olan kininiz sizi adaletten ayırmasın.."
"- Eğer biri çıkar da 'ben şunu kabul etmiyorum; çünkü Kuran'da yok' diyorsa ben bunlara 'sünnetsiz' diyorum ve halkıma da 'sünnetsizlerin peşinden gitmemelerini' tavsiye ediyorum."
"- Eğer biri çıkar da 'ben şunu kabul etmiyorum; çünkü Kuran'da yok' diyorsa ben bunlara 'sünnetsiz' diyorum ve halkıma da 'sünnetsizlerin peşinden gitmemelerini' tavsiye ediyorum."
43/44 "Dogrusu o Kur'an, senin için de, kavmin için de bir ögüttür ve siz ondan sorguya çekileceksiniz."
Hadîd 9
Sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için kuluna apacik ayetler indiren O'dur. Şüphesiz Allah, size karşı çok şefkatli, çok merhametlidir.
Sayin Hayrettin Karaman,bakiniz Kuran apacik ve anlasilir,artik yutturamassiniz,gözümüz aciliyor Kuran sayesinde.
Katılma Tarihi: 07 haziran 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 450
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
SELAM ARKADAŞLAR, İLHAN SELÇUK GERÇEKTEN ÇOK ÖNEMLİ BİR KONUYA DEĞİNMİŞ MÜSLÜMAN GEÇİNEN DİNCİERİN FOYASINI YÜZLERİNE VURMUŞ... GERÇİ BU ADAMLAR O KADAR YÜZSÜSDÜRKİ HİÇ ETKİLENMEYİP Bİ KULUP BULURLAR ÇAMURUDA KARŞILARINDAKİ DOĞRU İNSANIN YÜZÜNE SIVAŞTIRILAR.ONLARA PARA GELSİNDE PARANIN DİNİ İMANI YOKTUR DERLER.MİLLETİ BANKALARIN TUZAĞINA İTERLER,BUNADA LİBERAL EKONOMİ DERLER.HER TARAF ÇEK SENET KIRAN TEFECİLERLE DOLDU ,ONLAR İÇİN ÖNEMLİ DEĞİL ONLARIN TÜRBANLARI VAR GERİSİ ÖNEMLİ DEĞİL,EŞLERİNE 5 YASINDAKİ KIZLARINA TÜRBANI TAKARLAR MÜDÜRLÜĞE YÜKSELİRLER BELEŞ İHALEYİDE KAPARLAR KENDİLERİ DIŞINDAKİ İNSANLAR EHLİGÜBÜR VEYA GAVUR OLDUKLARI İÇİNDE PARALARINI YEMEK İÇ ETMEK SERBESTTİR... SAYGILARIMLA.
Katılma Tarihi: 20 ekim 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 262
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Merhaba Arkadaşlar:
Ah ah biz bu sünnetlilerle günlerdir nasıl uğraşıyoruz bir bilseniz. Bergüzar ve saz heyeti diyorlar bizlere. O siteye gelenler bilir. Ne derseniz nafile. Çünkü bu iş rant, sadece bu başka birşey değil...
Hepiniz Allaha emanet olasınız...
__________________ benim namazım, bütün ibadetlerim, hayatım ve ölümüm bütün alemlerin rabbi olan ALLAH içindir.
Hayrettin Karaman da diğer din bezirganlarından biridir. Çok görmemek lazım. Toplumun kendisine atfettiği bir Hayrettin Hoca gömleği var.
İlhan Selçuk doğru şeyler yazmış ama umarım samimidir. Laikliği laikçilik olarak anlayan kendi arkadaşlarına da bir kaç kelam ederse samimi olduğu ortaya çıkabilir. Dincilerin yaptıkları ile ya da tarikatçıların yaptıkları ile laikçilerin yaptıkları arasında ne fark var. Tarikatları yerle bir etmiş olan Atatürkün türbesini ziyaret edip orada modern adaklar adadıktan sonra (çelenk), sanki Atatürk onları duyuyormuş gibi hükümetten bilmem kimden şikayette bulunmakla, ülkenin durumunu anlatmakla tarikatçıların ölmüşlerden yardım istemeleri arasında ne fark var.
Laik devletin görevi kendisine zarar verebilecek oluşumları ortadan kaldırmak değildir tabiki. Tersine bunları da koruması altına alması gerekir. Ve nihayet devletin artık dinden elini çekmesi gerekir. Bu işe anayasadaki dinle ilgili maddeleri çıkartarak başlayabilir. Sonra diyanet işlerini kapatır olur biter.
Sürekli eleştirdikleri tarikatlarla bilmem kimlerle aynı faaliyetlerde bulunmak ne kadar mantıklı?
Hayrettin Karaman sünnetsizler derken ben bunu söylediği anda içindeki kini ve nefreti görebiliyorum. Ancak işin güzel tarafı demekki Hayro da duymuşsa artık hanifleri Türkiye de ilgi artmış demektir. Hani derler ya reklamın iyisi kötüsü olmaz diye, aynen öyle. Belki hayro ne derse bunu ayet gibi anlayıp aynen yerine getirenler bildiklerini okumaya devam edecekler ama eminim bir çok insan merak edip Kuran da olmayan şey ne demektir diye araştırmaya başlayacaktır. Ben durumu çok vahim görmüyorum.
Din hakkındaki bilgilerimiz Kur'ana dayanmalı. Çünkü bu dinin sahibi ve öğreticisi Allah. Birilerinin kutsanmış yorumlarına ayetleri malzeme etmekle de dindarlığımızı Kur'ana dayandırmış olmayız.
Alemler Hz. Muhammed'in hürmetine yaratılmamıştır. Onun nurundan da yaratılmamıştır. Bu hikayeler muhammedperestliğin bir göstergesidir.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma