Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 07 haziran 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 450
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
GÜNÜMÜZ TÜRKİYE SİNE ÇOK UYGUN BİR FIKRA.OKUYUNCA ÇOK ŞAŞIRDIM.
Eskiden eşeklerin kendilerine özgü zengin bir dilleri varmış. Kendi ülkelerinde eşekçe konuşurlar, yazışırlarmış.
Günün
birinde kurt sürüleri, eşeklerin ülkesine saldırmış. Eşekler, kurtların
saldırıya geçtiğini haber almışlar ama ‘yok canım, kurtlar ne diye bize
saldırsın…’ diye kendilerini avutmuşlar.
Kurt sürüleri
yaklaştıkça kurt kokusunu da almaya başlamışlar ama, ‘yok canım, kurt
değildir, inşallah kurt değildir,’ diye yine kendilerini avutmuşlar.
Kurtlar
daha da yaklaşmış, ayak sesleri duyulmaya başlamış, eşekler yine
kendilerini avutmuşlar; ‘kurt değildir…ne diye kurt olacakmış…’
İyice
yaklaşan kurtları gözleriyle görmüşler, ama gönülleri el vermediği için
‘bunlar kurt değil, kurda benzer bir şeydir…’ diye savunmuşlar.
Sonunda kurtlar dişlerini sağrılarına geçirince eşekler de gerçeği anlayıp can acısından haykırmaya başlamışlar: ‘ Aaaaaa! Ooooo…’.
Korkudan
dilleri tutulduğundan başka bir şey konuşamıyor, salt ‘Aaa, oymuş,
kurtmuş…’ anlamına, salt ‘Aaaa!Oooo…’ diyebiliyorlarmış.
O zamandan beri eşekler dillerini unutmuşlar ‘Aaa-ooo!’ diye anırmaya başlamışlar.
Bizlerde yok canım bişey olmaz diyoruz,kurt ısırıncada haykırıyoruz.saflığımız da iyimselikten kaynaklanıyor bananecilik yapıyoruz.
Aydın Doğan'a gelen yüksek vergi cezasını gazetelerde okuyunca, bir hikâye hatırladım. Biri Ermeni, biri Kürt, diğeri Türk üç arkadaş yolda giderken susamış; o sırada gözlerine bir bağ ilişmiş. Salkım salkım üzümler... "Girelim bahçeye, sahibi varsa parasını verir afiyetle yeriz. Yoksa, bir iki salkım üzümden ne çıkar" diye düşünmüşler. Üzümleri tam yemeğe başlamışlar ki, bağın sahibi gelmiş. Ermeni'nin üzerinde papaz kıyafeti varmış. Onun, farklı bir dinden olduğu anlamış bağ sahibi; diğer ikisine sormuş: "Siz kimsiniz, nesiniz?" Biri Kürt, diğeri Türk olduğunu söyleyince, üçüyle bir arada başa çıkamayacağı için, basmış papaza dayağı. "Bunlar benim din kardeşim. Ya sana ne oluyor?" Papaz, "Parasını ödeyecektim" dese de, bağcının sopası sırtına inip duruyormuş. Kürt ve Türk, tepki vermeden bu dayağı seyretmiş. Papaz yere yıkılınca, bağcı bu defa Kürt adama dönmüş: "Sen benim din kardeşimsin ama, gene de kuyumuzu kazarsın. Arkadaşınla aynı ırktanız. Benim kanımdandır. Yesin malımı, helâli hoş olsun." Bu defa Kürt'ü dövmeye başlamış, Türk'ün sesi çıkmamış. Onu da hakladıktan sonra, bağcı, Türk'e yönelmiş: "Tamam anladık, Türksün, aynı kandanız, aynı dindeniz fakat, sahibi olmadan başkasının bağına girilir mi?" diye sormuş; bu defa ona vurmaya başlamış. Türk, bir yumrukla yere yuvarlanınca Kürt'e dönmüş ve "Biz" demiş "İlk başta, papazı dövdürmeyecektik."
Bu hikâyede, kim kimdir, ben değil siz tahmin edeceksiniz. Ama vicdanınıza uymayan bir nokta varsa karşılaştığınız olaylarda, dut yemiş bülbül gibi oturmanın da doğru olmadığını hatırlatmak isterim.
NAZLI ILICAK/SABAH
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma