Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Bu ayetin nüzul şeklini tamamen kadınların haramilerden korunabilmeleri ve gerçek manada algıladığımız ziynetlerini koruyabilmeleri üzere indiğini düşünmeliyiz. Yani takılarının. Zaten son satırdaki ayaklarını yerlere vurmasınlar uyarısı HalHal denilen takının çıkaracağı sestir. Yani hırsızın dikkatini çekme deniliyor bir manada bizlere.
Yoksa burda kast edilen ziynet kadının avretleri olsa idi sorarım sizlere ALLAH niye avretlerini görebilme yetileri olarak ayette sayılan insanlara işaret etsin. Ve gene sorarım sizlere bu gün başını örtüp müslümanlığın emirlerini yerine getireceğim diye direnen hangi kadına göğsünü; Kız kardeşinin veya erkek kardeşinin oğlu görebilir, veya yaşlı baban görebilir bunda bir sakınca yok desen.????? Ve bu böyle anlaşılıyor ise emirdir desen; ?? KİM YAPAR, KİM UYGULAR. Öyle ya bu da bir EMİR SAYILIR o mantıktan hareket edecek olursak.
O yüzden aklımızı kullanınca çıkan sonuç şudur. Bir kadının avretlerini görebilme yetisi sadece onu doğuran ANA evli ise kocasına ve buluğa ermemiş çocukları ile tabibine haktır.
Nerden çıkıyor bu avret görme yetkisi babası, yok kardeşinin erkek çoçukları, veya kız kardeşinin erkek çocukları ve kölelesi lafı.
Burda kast edilen kişiler bu takı manasında algıladığımız ziynetlere çalma hasebi ile yaklaşmayacak güvenilir kan bağı olan insanlara işarettir.
Yeri gelmiş iken bir konuya daha parmak basmak istiyorum.
Kitabımızın bir çok yerinde (siz anlayasınız diye ap açık gönderdik) yani Arapça kast edilerek bize bir işaret veriliyor.
Nasıl oluyor da bu ap açık ayetleri anlamayarak ben şöyle anladım takıl peşime, o şöyle anladı takıl peşine gibi MEZEPLER denilen ve OLGUYU icat eden bu saygı duyduğumuz ve içtihatları vecibesine mazhar olduğumuz insanlar olabilmiş. Bence İslâmda ki tek öğreti olan Kur-an'nın kendi içinde bölünmelerine sebep olduklaları için, orasını ALLAH bilir ama suçludurlar. Tek bir Kitab ve tek bir uygulama olması gerekirdi. Buna vesile olanlar bu gün İslâmda bölünmelere sebep olmuşlardır. Günahları boynuna.
Bizler Hristiyanlar gibi KATOLİK, Protestan v.b. gibi olmayıp bir şemsiye altında olmalıydık. Saygılarımla...
__________________ Hayatta yegâne varlığım ve servetim TÜRK olarak doğmamdır.
(Mustafa Kemal ATATÜRK)
|