Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
KÜTÜB-İ SİTTE'NİN ELEŞTİRİSİ VE KUR'ANDAKİ DİN KİTAPLARINDAKİ MANTIK HATALARI
Öncelikle şunu belirteyim ki, hakikate (Kur'an'a) dönmek ve sünneti gerçek manasıyla yaşamak kaçınılmaz bir gerekliliktir. Bu çerçevede yapılan Kur'an İslam'ına yönelik çalışmaları destekliyorum. Ve bu görüşü savunmamın neticelerini sizinle paylaşmak istiyorum...
Ben Kütüb-i Sitte'nin Eleştirisi ve Kuran'daki Din kitaplarını defalarca araştırdım. İkisinde de mükemmel varsayımlara, neticelere ulaşıldığını ve dinimize karışan hurafeleri yıkmak amacıyla bir takım uygulamaların süzgeçten geçirildiğini gördüm; lakin bu iki kitapta da büyük bir mantık hatasıyla karşılaşmamak mümkün değil.
Hata şurdan kaynaklanmakta ve bu bariz yanlışlık kişiyi peygamberden uzaklaştırmaktadır.
Kitapların ikisi de peygamberimizin gerçek uygulamalarını bulmaktansa, bir takım karşılaştırmalarla tüm uygulamaları yok saymaktadırlar. Gerçi reddedilen uygulamaların bir kısmı gerçekten takdire şayandır; ama tümünü reddetmek doğru olamaz.
Yazar Fereç Hüdür kitabında bir takım karşılaştırmalara yer vermiştir. Lakin bu karşılaştırmaların bir kısmının tamamen kağıt üzerinde kaldı ortadadır. Fakat kendisine bazı gereksiz tabuları yıkan biri olarak saygı duyuyorum. Ve bir çok araştırmasını destekliyorum.
Ama şunu belirtmek isterim ki; gerçeğe, yanlışlar ve doğrularla dolu bir kitabı tamamen referans alıp bunu eleştirmekle ulaşılamaz.
Hele ki bu mantık, insanı iki yanlış bir doğruyu götürür ve böylece Kur'an'dan başka bir şey kalmaz düşüncesine sokarsa...
Tamam, kütüb-i sitte ve diğer bir çok hadis kitabı hatalarla dolu olabilir, lakin bu hataları doğruların içinden ayıklamak, elma ve armut hesabından daha öte bir olay olmalıdır.
Aynı mantık çıkmazı Kuran'daki Din kitabında da açıkça ortaya çıkmaktadır. Bu kitabın yazarları da doğruyu bulmaktansa varolmuş olanı yok saymak ve iki yanlış bir doğruyu götürür anlayışını yaşatmaktadırlar.
İçinde bulundukları bu düşünce akımı onların doğru söylemlerini bir kara bulut gibi kuşatmakta ve kitabı okuyanlar, -hangimiz Resul'ün uygulamalarını tamamen yok sayabilir ki- diyerek mantıklı olan görüşlere de eleştiri getirmekten kaçınmamaktadırlar.
Sevgili site yöneticileri, size bir site sahibi olarak seslenmek istiyorum. Çalışmalarınız Kur'an rehberliğinde devam etmeli ve bu çizgide hakikatte gizli olan sünneti karanlıktan aydınlığa çıkarmaya devam etmelisiniz. Ama bu ulvi görevi lütfen elma-armut hesabına çevirmeyelim.
Tabi ki bazı karşılaştırmalar doğruyu göstermek için kaçınılmaz bir gerekliliktir. Lakin bu karşılaştırmaların sünneti bulmaya da bir yararı, bir faydası olmalıdır. Ancak bu doğrultuda İslam dinine hizmet edebiliriz.
__________________ bulenttttttt
|