Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Selam Tardu
Sevgili Dostum Maide 56'nın Ebced hesabına göre tarihleme yapanlar bu ayetteki şu kısmı referans almışlar: inne hızbellahi hümül ğalibun Ama sonra bu kısmın Ebced değerinin üzerinden süre geçmiş olması hesaba katılarak bu kısmın başındaki "fe" harfini de konuya dahil etmişler. Ve böylece 2008 yılını bulmuşlar. Yakın bir tarihteki savaştan, galibiyetten, zaferden vs. bahsedenler öncelikle bu 2008 yılını işaret ediyorlar. Konu ayetin tamamının Ebced değerine göre değerlendirilse tabiki yakın bir tarihten bahsedilemez.
Bu mevzuda "Maide 56'ya göre (Deccalin öldürülmesi çok yakın)" denilerek aktarım yapıldığından ben de aynı söylem tarzını beimseyerek "Maide 56'ya göre" dedim. Tabiki aslında "Maide 56'nın bir kısmına göre" demek daha doğru olurdu. Ben sadece bu söylemi üretenlerin ve sunanların diliyle konuştum. Aslında açıklama yapmak gerekiyordu ama şimdiye nasipmiş.
Tabiki bu 2008 yılında nelerin olacağını herkes kendi bakış açısına göre farklı farklı yorumluyor. Kimi Deccalle savaşı kastediyor kimisi de Mehdinin Faaliyetlerindeki ikinci devreyi. Muhtemel ki 2008 yılı geçtiğinde ve enteresan hiçbirşey olmadığında bu sefer de "fe" harfinden önceki kelimeler sırasıyla tarihlemeye dahil edilecek.
Konuyla ilgili bilgi Risale-i Nur kaynaklı. Ve Harun Yahya bu konuyu şöyle ele almış:
2008 – Hz. Mehdi önderliğinde Kuran ahlakının galibiyeti
Bediüzzaman, Kuran ahlakının galibiyeti ve hakimiyeti konusunda geleceğe yönelik olarak verdiği haberlerden bir diğerinde ise şöyle bildirmektedir:
Şu ayetin gizli imasına “Kim Allah'ı, Resûlü’nü ve iman edenleri dost (veli) edinirse, hiç şüphe yok, galip gelecek olanlar, Allah'ın taraftarlarıdır.” (Maide Suresi, 56) ayeti teyid ediyor. Çünkü “... hiç şüphe yok, galip gelecek olanlar, Allah'ın taraftarlarıdır.” ayetindeki şeddeli nun (Arapça şeddeli nun harfi) bir sayılsa tam evvelki ayete tevafuk ile (denk gelmesiyle) Hizb-ul Kur’an’ın (Kuran taraftarlarının) faaliyetine vasıta olan bir hadiminin (hizmet eden kimsenin) Kur’an okumaya başladığı 1302 tarihine iki fark ile tevafuk etmekle beraber şeddeli nun iki nun sayılsa binüçyüzelli (1350) eder ki; bu tarihte Kuran’dan muktebes (alınan bilgilerle hazırlanan) olan Risale-i Nur etrafında toplanan, bütün kuvvetleriyle Kuran hizmetlerine çalışan Hizb-ul Kur’an’ın faaliyeti ve delalet (sapkınlık) ve zındıkaya (dinsizliğe) manen galebe ettikleri (galip geldikleri) bir zamana tevafuku (denk gelmesi) ise istikbalde (gelecekte) tam galebelerine (tam galibiyetlerine dair) bir ima-i gaybidir (gizli bir işarettir). (8. Lem’a, Keramet-i Gasviye)
Bediüzzaman Said Nursi bu sözünde, ayetin “...hiç şüphe yok galip gelecek olanlar Allah’ın taraftarlarıdır” cümlesinin ebced değerinin, Hicri 1350 tarihini verdiğini ve bu tarihte Kuran ahlakının bir galibiyeti olacağına işaret ettiğini bildirmiştir. Ancak ayetin ayrıca, bunun gibi gelecekte de yine Kuran ahlakının üstün geleceği bir başka dönem olacağına dair gizli bir işaret içerdiğini de hatırlatmıştır. Nitekim ayetin bu cümlesinin Arapça yazılımında yer alan baştaki “fe” harfi de hesaba katılarak ebcedine bakıldığında, bu sefer de ebced değeri 80 çıkmaktadır. 1350 üzerine 80 ilave edildiğinde de Hicri 1430 etmektedir ki, bu tarih de miladi olarak 2008 yılını vermektedir. Allah’ın izniyle bu tarih Bediüzzaman’ın sözlerinde belirttiği, ayetin Kuran ahlakının gelecekteki, Darwinist, materyalist ve ateist felsefe gibi dinsiz akımlar karşısındaki tam galibiyetine işaret etmektedir (En doğrusunu Allah bilir). (Harun Yahya, Hz. İsa’nın Geliş Alametleri)
http://www.harunyahya.org/Makaleler/mujdelenenmehdi.html
Saygılar
__________________ Yunus 105. Şu da emredildi: "Yüzünü dine bir hanîf olarak çevir. Sakın müşriklerden olma!"
|