Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Ahmed b. Hanbel'in Hz. Aişe'den rivayet ettiği bir hadis-i şerifte şöyle deniliyor. "Hz. Aişe'nin evinde dayalı bir süngü vardı. Bu kendisine soruldu da şunları söyledi:
"Biz onunla kertenkele öldürürüz. Çünkü Peygamber (s.a.) haber verdi ki: İbrahim (a.s.) ateşe atıldığı vakit yeryüzündeki bütün hayvanlar onu söndürmeye çalışmış, yalnız kertenkele buna katılmamıştır. Çünkü o ateşi üfürmüştür. Bu sebepten Peygamber (s.a.) onun öldürülmesini emir buyurmuştur."[402]
Yine Hz. Aişe'den rivayet edildiğine göre Beyt-i Makdis (Kudüs) yandığı vakit kertenkeleler ateşi üfürmüşlerdir.[403]
yahu kardeşim, adun nebi ( Peygamber düşmanı) olan bir hayvan'ı öldürmeyip, besleyecekmiydik yoksa...yukarıdaki açıkça görüldüğü gibi, en sahih-ul sahih-ul sahih-ul......hadis(!) iddiasına göre kertenkele su taşıyarak ateşi söndürmeyi bırakınız bir yana,( bunu YAPMADIĞI yetmezmiş kimi...) üstüne üstlük bir de ateş İbrahim'i daha çok yaksın diye bir de ateşi üfürmüş HA ÜFÜRMÜŞtür...e valla artık evlerimizde sırf kertenkeleleri öldürmek için değil süngü, icabında ve hatta!!!! keleş(!) bile bulundurmalıyız, bence...
Muhabbetle
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
Sormak lazım, "hocam ya öldüremezsek ve elden kaçırırsak nolur"
Cevap şu olurdu herhalde "Allah cezanı verecek, cehennemde kertenkeleyle bir olacaksın."
Kertenkeleye de sormak lazım, ne düşünüyorlar acaba bu konuda?
"İnsanların şerrinden ve iftiralarından Allah'a sığınırım. Şeytanı bile temize çıkaran, peygamberleri öldüren, Allah ve peygamberlerine iftira atanlar, bana iftira atmaktan mı geri duracaklardı. Bana da kafir demişler, pehhh. :) "
__________________ Karanlıkta Dile Getirmekten Çekindiğiniz Hakikat Bir Gün Aydınlıkta İşitilecek, Ve Gizli Mekanlarda Öğrendiğiniz İnancı Bir Gün Çatılardan Haykıracaksınız. ...
Katılma Tarihi: 05 ocak 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 611
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
mahzenin imzası,
Karanlıkta Dile Getirmekten Çekindiğiniz Hakikat Bir Gün Aydınlıkta İşitilecek, Ve Gizli Mekanlarda Öğrendiğiniz İnancı Bir Gün Çatılardan Haykıracaksınız. ...
selam mahzen kardeşim,
her insan azda olsa düşüncelerini imzası ile belli ediyor,senin imzanı çok beğeniyorum içeriği çok güzel ve mükemmel bir mesajı var,acaba sizin için bu imzanın evrensel bir mesaj özelliği varmı yoksa beğendiğiniz içinmi kullanıyorsunuz,paylaşım için teşekkür ederim.
selam üzerine olsun
__________________ Nahl.6:Bir güzellik de vardır onlarda sizin için: Sabah saldığınız sırada, akşam topladığınız sırada. Ve lekum fîhâ cemâlun hîne turîhûne ve hîne tesrehûn
Katılma Tarihi: 11 nisan 2009 Yer: Turkiye Gönderilenler: 49
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
bu tipler hadi neyse, ajan mıdırlar, yoksa çok saf-salak mıdırlar bilinmez ama, bunların takipçileri olan milyonlar, nasıl akıllarını kullanmadan böyle aşağılık sözlere hadis diye inanırlar ? aklı olmayanın, yada aklını kullanmayanın dini olur mu ? Yunus 100 ayetini bi kez daha tasdik etmek lazım.
bu tipler hadi neyse, ajan mıdırlar, yoksa çok saf-salak mıdırlar bilinmez ama, bunların takipçileri olan milyonlar, nasıl akıllarını kullanmadan böyle aşağılık sözlere hadis diye inanırlar ? aklı olmayanın, yada aklını kullanmayanın dini olur mu ? Yunus 100 ayetini bi kez daha tasdik etmek lazım.
Selam josephus, HOŞGELDİN
Muhabbetle
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma