Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 27 ekim 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 40
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
merhaba,
hak gelince batıl yıkılıp gider,bu ALLAH'ıh sünnetidir ama burda ne yıkılıp giden bir şey var nede bir şeyleri yıkan bir değer var,yani anlayacağımız batılın farklı,farklı yüzlerinin çatışması var.
yıkılıp giden bir şey olmadığı sürece ortada hak yoktur demektir,vermiş olduğunuz linkte hak adına ne var bizim göremediğimiz.
Milli Bağımsızlığı şiar edinmiş aydın kalemlerin yazılarıyla güç kattığı bu portal, sizin portalınız…
"Milli Bağımsızlık" mı??? bu kadar komik bir tanımlama duymamıştım şimdiye kadar..
kardeş, sen bilmez misin Kuran zulümlerin kökü diye her türlü asabiyeti an başta da ırk-millet asabiyetini tanıtır.
Allah'ın dinini paramparça eden zalimleri Arap Milliyetçiliği yapmakla eleştirenler tersinden bu kavramları nasıl slogan haline getiriyor ilginç..
Eğer bu dedikleriniz doğruysa, yani ABD, İsrail ve Batı düşmanınızsa neden onların boyası ile boyanıyorsunuz. aynı kakanın laciverti yani. siyahı kötü de laciverti iyi mi yani?
hani bir deyim var bildin mi sen onu, merdi kıpti şecaat arzederken sirkatin söylermiş..
nerden baksan tutarsızca..
__________________ yalnız Allah'a teslim ol ve şahitliği dosdoğru yap...
Katılma Tarihi: 05 ocak 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 611
tavilo yazdı,
hak gelince batıl yıkılıp gider,bu ALLAH'ıh sünnetidir ama burda ne yıkılıp giden bir şey var nede bir şeyleri yıkan bir değer var,yani anlayacağımız batılın farklı,farklı yüzlerinin çatışması var.
ebukerem yazdı,
Allah'ın dinini paramparça eden zalimleri Arap Milliyetçiliği yapmakla eleştirenler tersinden bu kavramları nasıl slogan haline getiriyor ilginç..
Eğer bu dedikleriniz doğruysa, yani ABD, İsrail ve Batı düşmanınızsa neden onların boyası ile boyanıyorsunuz. aynı kakanın laciverti yani. siyahı kötü de laciverti iyi mi yani?
hani bir deyim var bildin mi sen onu, merdi kıpti şecaat arzederken sirkatin söylermiş..
nerden baksan tutarsızca..
selam,
ağzınıza sağlık beyler ALLAH razı olsun,arap milliyetçiliği türk milliyetçiliği,alman milliyetçiliği,abd milliyetçiliği,hanimiş hak olan ibrahim milliyetçiliği.
hep aynı seneryo iblis görevini yapıyor ve hep batıl milliyetçiliği önplanda tutatark,üstüne düşeni yapıyor ve arkasından da kendine lazım olan kitleyi ardından sürüklüyor...
selamlar...
__________________ Nahl.6:Bir güzellik de vardır onlarda sizin için: Sabah saldığınız sırada, akşam topladığınız sırada. Ve lekum fîhâ cemâlun hîne turîhûne ve hîne tesrehûn
Şahsen ben Hakkı Yılmaz'ı,Arslan Bulut'u,Gondolcuyu,Eren Erdem'i (Kendisi bize husumet beslesede)Fethullahçılarla bir tutmam,kıyas bile etmem.Ancak değerli arkadaşlar, bu kavga abd'yi yanına alma,beraber çalışma,onlarla değil bizimle birlikte bölgeye dizayn ver kavgası değil mi?Genel anlamda bu iki kesimin egemenlerinin "Hak" adına ortaya koydukları ne var?
150 yıl batının uşaklığını askerliğini yapanlar şimdi batıya düşman oldu. sebep ne?
modernizm tesis edilirken batı bunları kullandı besledi, bunlar da ona malını canını verdi. şimdi 4. faza geçişte ( post liberal modernizme ) batı bunları tasfiye ediyor yerlerine islamcıları kullanıyor diye düşman oldular. düne kadar ABD AB uğruna milleti katledenler, işkenceciler, milletin evlatlarını korelerde afrikalarda bunların emelleri uğuruna öldürtenler şimdi bağımsızlıkçı düşman oluverdiler.
NATO'ya üye olan, NATO askerlerine kızlarını peşkeş çeken, İSRAİL ile GÜVENLİK İŞBİRLİĞİ YAPAN, TOPRAKLARINDAKİ ÜSLERE cumhurbaşkanı bile giremeyen, mazlumlara saldırıları topraklarından yaptıran, BATILILARIN EMRİ ile darbeler yapan, KURMAYLIĞI KAZANAN SUBAYLARI TAMPA (USA) da "İNTİBAK" eğitiminden geçmeden görev verilemeyen... siz ne bağımsızlığındna bahsediyorsunuz, komik olmayın. sizinki icazetli müstemleke.
diyorum ya koordinatların adamları bunlar, ilkelerin değil.
şimdi ABD AB strateji değiştirse birden islamcıları tasfiye edip bu ulusalcı-kemalist-ülkücü tayfayı taşeronluğuna tekrar alsa gene tapacaklar onlara.
iğdiş edilmiş idrakleri ile icazetli bağımsızlıkları ile daha çok ağlarlar. mesele duruş, özgürlük, bağımsızlık falan değil MESELE, RANT İKTİDAR neden bizden gitti, ihaleler, makamlar yani taşeronluğun kirli atıkları ile beslenmek neden elimizden alındı. kavga bundan.
Asıl üzücü olan kendine KURAN MÜSLÜMANI diyenlerin bir kısmının bu zalimlerin kirli oyunlarına alet olması, dinci zalimlerden korktukları için laik zalimlerin vereceği sahte güvenlik duygusu ile onlara asker yazılmaları.
siz akletmeyen bir kavimsiniz.
__________________ yalnız Allah'a teslim ol ve şahitliği dosdoğru yap...
Katılma Tarihi: 11 ocak 2009 Yer: Micronesia Gönderilenler: 474
selam Arkadaşlar,bende hanifliğin bir ırk olduğuna inanıyorum.Bu ırk her Milletin içine
az ve ya çok serpiştirilmiş.
Bana göre sonradan hanif olunmaz..hanif doğulur.
Kısacası bir insanın mayasında varsa vardır..yoksada o Allaha ne yapıp-edip bir veya
birkaç Şerik izafe edecektir.
Hüda hidayeti elbette dilediğine verir,nitekim daha Ademin sulbündeyken vermişse
vermiştir...Vesile-mesile hikaye.
Kur'an da Resule bu defalarca hatırlatılmıştır.Bazılarının cehenneme yakıt olmak üzere
yaratıldığı açıkca izah edilmiştir.Takdiri İLahi
__________________ "Allah dilemedikçe siz bir şey dileyemezsiniz"
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma