Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
"Kur'an'ı "anlaşılması için" metnin kendisinin yetmediğini defalarca yazdım, hanif dostlarda da yazdım"
Sevgili Rıdvan bey,Allah aşkına sen bunu yazarken bu forumun varlık sebebine eleştiri getirdiğini farketmiyormusun ki durma alınganlık gösterip bizim duruşumuzu,tarzımızı eleştiriyorsun?
Ben metnin yetmediğini söyleyen hiç bir forumda yazmadım,yazmayıda düşünmüyorum.Velevki birgün yazmış olayım!Nasıl olurda o insanlardan beni "yağım, balım" diye karşılamalarını beklerim,bu sana mantıklı geliyor mu?Kaldıki ne sana ne de başka bir arkadaşa söylediğin "tahkir" maksadını gütmedim.Ama sen/siz istiyorsunuz ki bizlerde İlahi metnin yetmediğini kabul edelim!!!
Ve durma tarihin rivayet çöplüğünde beraberce eşeliyelim.Size defalarca metnin yeterli olduğunu bir çok arkadaşımız kanıtladı.Ama maalesef görmezden duymazdan geldiniz.Ve hakkınızı teslim edeyim bunu yaparken çok kibardınız.
Şimdi senin yukarıdaki düşüncen bana göre şirk oğlu şirktir.Peki aynı şeyi senin bize söylemeye yüreğin tutuyor mu?
Selametle kal..
Not:Kuranın iradesi ifadesini Kuranda ki irade olarak değiştirdim.Maksadım zaten buydu,ancak konunun devamında söylediklerinede katılmıyorum.Tabi öncelikle Allahın gönderdiği metnin Ebukeremin deyimiyle (Haşa subhanallah) yettiği noktasında aynı noktaya gelmek kaydıyla konuşabiliriz.
Dermanbeg kardeşin söylediklerine aynen katılıyorum.Baybora,bilimsel kriterleri baz alacağım derken,bizzat kendisi ilmin ve İslamın son kaynağı olan Kur'an'a karşı oluşturduğu bu yaklaşım tarzı ile teslimiyetçilik yönünü netleştiremiyor.
__________________ "Bir kavme olan kininiz sizi adaletten ayırmasın.."
Ben konuyu tam olarak anlayamamakla birlikte,izin verirseniz Duruşumu
net olarak belli etmek isterim;
-Hadis,Rivayet ve türevlerini Red ediyorum.
-İçlerinde Gül Muhammed'in Güzel sözleri varsa da vebali "Yüzyılların yalancıları"na ait.
-Ben BirTek Kur'an,Yalnız Kur'an diyenlerdenim
-Ben Tek Çare Kur'an diyorum
-Bununla birlikte Tarihi,Edebi ve Bilimsel Eserlerin Tali yollar olarak
elbette faydasına inanıyorum.
sevgilerimle...
metehan
not:Konu başlığını açan değerli kardeşimden Rica;Başlığı Kişi hedef alınmayacak şekilde Uygun bir başlık
seçebilirmisin?
Kamplaşmalar,Ötekileştirmeler ve Kişiselleştirmelere açıkca karşıyım.
Hayatım boyunca Birlik,Beraberlik,Kardeşlik ve Ortak Aklı savundum.
__________________ Demek ki,gerçekten zorlukla beraber kolaylık da vardır,ŞERH-5
hakikati öğrenmek için elimize geçen her veriden istifade ederiz...
kuran da bu verilerden biridir...
sadece tek veri yeter demek kendi imkanlarını kısıtlamaktır...
hata yapma olasılığını artırır...
__________________ O halde yüzünü, Allah'ı bir tanıyarak dine, Allah'ın insanları üzerine yaratmış olduğu fıtratına doğrult. Allah'ın yaratışında değişiklik bulunmaz. Dosdoğru din budur. Fakat insanların çoğu bilmezler.
Selam Asım,işte sizinle aramızdaki fark bu."Kuran bu verilerden biri değildir" diye diye dilimizde tüy bitti.Ama sende haklısın çünkü bu binlerce yılın kavgası,sen üzerine düşeni yapacaksın biz de üzerimize düşeni.Ben yinede son tahlilde olumlu düşüneyim ve sizlerin henüz Allah sözüyle kul sözünü ayırt edemediğinizi düşüneyim.Çıkmayan candan umut kesilmezmiş.
asım Yazdı:
hakikati öğrenmek için elimize geçen her veriden istifade ederiz...
kuran da bu verilerden biridir...
sadece tek veri yeter demek kendi imkanlarını kısıtlamaktır...
Evet Metehan,bu arada sorumluluk duyacağınız merci Birken bir anda yüzlere binlere çıkıveriyor.Ve kişi yılgınlığa düşerek alanı din bezirganlarına bırakıyor.Sonuç ortada!Yaşar Hocanın deyimiyle "Allahın yanında bir sürü yedek ilahçıklar"Selamlar..
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma