Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Hz. Davut bir peygamber ama aynı zamanda bir KRAL ve oğlu hz. Süleymanda hem peygamber aynı zamanda bir kral ve Hz. Yusufta Mısırda önemli bir makamda ve Firavunun sarayında... Hz. Musa çocukluğundan gençlik dönemine kadar sarayda yetişmiş ve büyümüş bir peygamber. Bu peygamberler ile ilgili o kadar rivayet ve efsaneler oluşmuşki onlardan sonra gelen peygamber Hz. Muhammed çarşı pazarlarda gezip alışveriş edip ve hiç MUCİZE göstermeyince defalarca = ya Muhammed bizede diğer peygamberlere gösterilen gibi mucize göstersene demişler. Çoğu insanlarda bu nasıl peygamber oysa onun emrine melekler verilmeliydi yada ona altından evler ve çok zengin bahçeler verilmeli idi değilmiydi demişlerdir. hz. Muhammedin onlara cevabı ise ben BEŞERden başka bir şeymiyim bana Allahın vahyi bildiriliyor ve ben size iletiyorum demekten öteye geçmemiştir. Asıl ilginç olan şey ise: Allah ne zaman bir Peygamber göndermiş, toplumu hemen onu dışlamış hatta öldürmeye kalkmış ve hatta bazı peygamberler öldürülmüşlerdir. Ne hikmetsede ne zaman peygamber ömrünü tamamlayıp gitmiş hemen ardından peygamberler o kadar yüceltilmişki onlara Allahlık sıfatı yada Allahın oğlu(üzeyr-İsa) uygun görülmüş. Hatta Allahın MUCİZE vermediğini Kuranda 9 ayette özellikle belirten Allahın sözlerine rağmen peygamberlerine 1000 lerce yalan mucizeler hikayeler uydurabilmişlerdir.
Bu kadar İlahiyat fakülteleri olmasına rağmen bu ülkede Diyanet işleri olmasına rağmen ve Kurandada bu ayetler açık seçik yazmasına rağmen içlerinden cesaretli insanlar yokmudurki bunları halka anlatıp bu yalan kitaplara karşı uyarılmalı ve gerçekleri anlatsın ?
Bakalım Kuranda hz. Muhammede MUCİZE verilmişmi verilmemişmi =
En`am Suresi 37 Dediler ki: "Ona Rabbinden bir mucize indirilseydi ya!" De ki: "Kuşkusuz, Allah bir mucize indirmeye Kaadir`dir. Fakat çokları bilmiyorlar. "
En`am Suresi 109 Tüm yeminleriyle Allah`a yemin ettiler ki, eğer kendilerine bir mucize gelirse ona mutlaka inanacaklar. Söyle onlara: "mucizeler ancak Allah`ın katındadır. " mucize geldiğinde de iman etmeyeceklerini anlamıyor musunuz? En`am Suresi 158 Neyi bekliyorlar? Kendilerine meleklerin gelmesini mi, Rabbinin gelmesini mi, yoksa Rabbinin bazı mucizelerinin gelmesini mi? Rabbinin bazı mucizeleri geldiği gün , daha önce iman etmemiş yahut imanında bir hayır sahibi olamamış kişiye imanı hiçbir yarar sağlamayacaktır. De ki: "Bekleyin! Doğrusu biz de bekliyoruz. " ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... .... . Yunus Suresi 20 Şöyle derler: "Ona Rabbinden bir mucize indirilseydi ya!" De ki: "Gayb, Allah`ın tekelinde. Hadi bekleyin; sizinle birlikte ben de bekleyenlerdenim. " ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... .... . Rad Suresi 7 Küfre sapmış olanlar şöyle derler: "Ona Rabbinden bir mucize indirilseydi ya!" Sen sadece bir uyarıcısın ve her topluluk için doğruyu ve iyiyi gösteren bir önder vardır. ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... .... . Rad Suresi 27 Küfre sapanlar derler ki: "Rabbinden ona bir mucize indirilseydi ya!" De ki: "Allah dilediğini/dileyeni saptırır. Doğruya yöneleni de kendisine iletir. " ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Ta-Ha Suresi 133 Dediler ki: "Rabbinden bize bir mucize getirseydi ya!" Peki, önceki sayfalardaki açık kanıt onlara gelmedi mi? ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Enbiya Suresi 5 Şöyle de dediler: "Saçma sapan rüyalar bunlar! Belki de uydurduğu bir yalandır. Belki de bir şairdir o. Hadi bir mucize getirsin bize, öncekilere gönderildiği gibi... ". ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... .... Şuara Suresi 154 "Sen de bizim gibi bir insansın. Eğer doğru sözlülerden isen, hadi bir mucize getir. " ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
Ankebut Suresi 50
Dediler ki: "Ona Rabbinden mucizeler indirilseydi ya!" De ki: "mucizeler Allah katındadır. Bana gelince, ben açıkça uyaran biriyim.
Görüldüğü üzere değişik zamanlarda sürekli MUCİZE istemiş o dönem insanlar Peygamberden ama MUCİZe geldiği ile lgili tek ayet yok fakat piyasalarda şöyle kitap bulabilirsiniz. Hz. Muhammed ve 1000 mucizesi !!!!!! Yalancılaramı yoksa Kuranamı inanmalı
Bir ayet vardi yerini tam hatirlayamacagim. Hatta dun hoca
soylemisti camide. "Hani seni bir gecede mescidi haramdan
mescidi aksaya goturmustuk" gibi birseyden yerler dogru
olmayabilir ama bir gecede normalde gidilmesi cok uzak bir
yere goturuldugu soyleniyordu. benimde sozunu etmek
istedigim tarafi burasi.
Bir ayet vardi yerini tam hatirlayamacagim. Hatta dun hoca soylemisti camide. "Hani seni bir gecede mescidi haramdan mescidi aksaya goturmustuk" gibi birseyden yerler dogru olmayabilir ama bir gecede normalde gidilmesi cok uzak bir yere goturuldugu soyleniyordu. benimde sozunu etmek istedigim tarafi burasi.
İsrâ Suresi:1.Ayet:
Bismillâhirrahmânirrahîm.
1.Kendisine âyetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu (Muhammed’i) bir gece Mescid-i Haram’dan çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa’ya götüren Allah’ın şanı yücedir. Hiç şüphesiz O, hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir.
__________________ Ben FEHMİ'yim âr etmem Kuş gibi karâr etmem
Isra suresi 1. ayet için bir şeyler söylemek isterdim.Şöyle ki:
''Bu ayet hakkında bütün bildiklerinizi kafanızdan atın ve bu şekilde peşin hükümlerden kaçınarak, ayeti bir daha okuyun. Şunu fark edeceksiniz.
İslamın anayasası Kur'an'ın tecdit edilmiş kuralları, yasaları, yani ayetleri'nin gönderilmesi devam etmekte ve bir ''gece'' yani Peygamber'in bir türlü çözüme kavuşturamadığı, zihinsel karanlıkta kaldığı bazı hususların aydınlanması için kendisine dolayısı ile bize bilgi verilmektedir.Aydınlığa kavuşturulamamış ve tatbik edilememiş konu 'çevresi bereketli olan mescid-i aksa', yani bir proje; çözüme kavuşmuş ve tatbik edilmiş olan ise (mevhumu muhaliften) çevresi bereketli olmayan 'mescid-i haram'.
Isra ayeti de bu projenin içeriğini anlatmaktadır.''
Sayın Kirpi. Bu konu açmış olduğunuz konunun dışında.Parantez içinde Isra suresinden bahsedildiği için katılmıştım.Devam etmemiz konunuzun bütünlüğünü bozar,çünkü apayrı konular.Eğer yeni bir başlık açılırsa seve seve katılacağım.
"....Şu halde mucize olağandışılık demek değildir. Bilakis mucize "Aciz bırakan" demek olup olağan olduğu halde görkem veya ihtişamı karşısında aciz kalışı ifade eder....."
yukarda verilen yerdeki yazıyı okudum.tam bir zırvalama yazısı olmuş.
kelimeleri soyutlaştıra soyutlaştıra her kelimeyle aynı şeyi anlatmaya başladınız.anlatır oldunuz.yok yahudilik mucize dini,nasaralık kehanetmiş.
görkem ve ihtişam karşısında aciz kalmakmış.peki hangi olağan dışılıkda görkeme ve ihtişam olmaz.?söylesene.olağan dışılık görkem ve ihtişamın bariz sergelenmesi değilmidir.?ülfet perdesinin yırtılıp arkasındaki güç,kudret ve ihtişamın sergilenmesi değilmidir?
bir ağacın mevsimi geldimi meyva vermesi normaldir.insanlar bundaki güç ve kudreti tam algılayamazlar.çünki bu artık normal birşeymiş gibi gelir.ama aynı ağaç ölü zamanında meyva verdimi bu bütün insanların ilgisini çeker.burda güç ve kudret insanı hayrete düşürür.insana bariz birşey anlatır.
VALLAHİ tuhaf insanlarsınız.dini soyutlaştırma taraftarısınız.
__________________ De ki: «Ey ehl-i kitap! Tevrat'ı ve İncil'i ve size Rabbiniz tarafından indirilmiş olanı ikame edinceye kadar hiçbir şey üzerinde değilsinizdir.» ALLAH HERŞEYİN EN DOĞRUSUNU BİLİR.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma