Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
yazdığınız ayete gelince. Bu ayet kavulmuş ve taşlanmış olan şeytan'a söylenmiştir. Onun azabı belirli bir vakte kadar ertelenmiştir. İnsan için bu söz konusu değildir. İblis soyu şeytanlar şu anda aramızda bizlere görünmeden vesevese vermekle meşguller. Ve bu verdikleri veseveselerden onlar hesaba çekilmeyecekler. Onlar sadece bizler için bir sınav aracı, ve görünmezdirler. İnsan şeytanların kötüye yöneltmelerine yönelirse bundan hesaba çekilecekir. Allah'u Teala insan için böyle bir sınama seçmiştir. Allah-u Teala isteseydi elbette başka türlü sınardı. Bağışlanmaya gelince Kuran-ı iyi okuyunuz. Bağışlanma sadece tövbe edenler içindir. Hatta firavun ölmeden hemen önce tövbe etmiş fakat onun tövbesi kabul olmamıştır. Bir ayette Ahirette edilen tövbelerin kabul olmayacağı söylenmiştir.
Ayrıca cezaların kısa süreli olduğunu düşünenler için tam hatırlayamadığım şöyle bir ayette vardır. "Bize azap bir yada birkaç günden fazla dokunmaz." diyenlere Kuranda şöyle cevap verilmiştir. Onlar orada çok uzun bir süre kalıcaklar. Ayrıca Allah'u teala uzun dediyse o hakikaten uzun bir süredir. İnsan ömrü ile kıyaslanamaz bir süredir.
Katılma Tarihi: 30 nisan 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 1235
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
selam
Ben ne anlattım siz nelerden bahsetmişsiniz.
Hiçkimse onun bunun uydurduğu hadislerle kur'anda olmayan kabir azabını Kur'ana yamamaya kalkmasın.Kur'an da herşey apaçık anlatılmıştır ve O 'nda ne bir eksik ne bir fazla şey bulamazsınız.Ben kur'andan ayet örnek verip doğrusu böyle kuran böyle diyor yazıyorum ,bana hadisle cevap veriyorsunuz.Bu hadislere ne kadarda çok güveniyorsunuz. Hadis vahiy değildir insan sözüdür kaldı ki kabir azabıyla ilgili tüm haidsler uydurmadır.Peygamberimiz Hz.Muhammet(SAV)'in sözü kesinlikle olmaz.Peygamberimiz tebliğ ettiği ayetleri geçersiz bırakıcı açıklamalarda bulunmaz.
Ben müminim diyen bir kişinin kur'anı eliyle bir kenara itip kur'an daki ayetleri nesih(iptal )eden uydurma hadisleri kur'anın ayetlerine değişmesi gerçekten çok üzücü.
Allah akıl fikir versin
__________________ O, yaratıp şekillendiren, âhenk veren ve düzene koyandır
İnsan ölünce nasıl karşılanır? Eğer Kuran'da yazanlara uymuyorsanız Meleklerin sizi güzelce karşılayacağını ummayın.
Bekleyelim görelim bakalım. Münker ve Nekir adında melekler bize ölünce gelip dünyada ne yaptığımızın hesabını soracaklar mı? Bence soracaklar. Bugünlerin hatırını da sorarlar umarım. Daha şimdiye kadar hiçbiriniz buna inanmadız herhalde. Saçları bir anda ağırtan o güne inanın o zaman. Zaten insan için en önemli gün o gündür. Doğduğu gün değil.
Daha fazla cevap yazmıyacağım. Zaten maksadım sizinle tartışmak değildi. Belki birileri ders alır da Kuran'a yönelir diye uğraştım. Bu hadisenin varlığı yada yokluğu hiçbirşeyi değiştirmez. Ben bu olaydan çok korktum, dine daha da sarıldım. Birkaç günah'ımı daha yapmaz oldum. 2 gündür hiç sesli gülmedim. Peygamberimiz güldüğünde en fazla inci dişleri gözükürmüş. Hz.İsa için de anlatılanlar böyledir. Onları gülüp eğlenirken gören hiçkimse olmamıştır. Aksine ümmetleri için göz yaşı döken insanlardırlar.
Katılma Tarihi: 05 nisan 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 113
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
ilahi nergün kardeş.kabir azabı ile ilgili bir iddia attın ortaya.arkadaşlar ise sana kuran ayetleri çerçevesinde ve kuran sınırları içerisinde kabir azabının islam ve kuran dışı uydurma olduğunu sana izah ettikçe sen kuran ayetlerine uydurma hadislerle cevap veriyorsun.Cenab-ı Hak kuranda hiç bir şeyi eksik bırakmadık derken acaba kabir azabını anlatan,meleklerin sorgu sualllerinden neden tek bir ayette bile bahsetmemiştir.bak yiğidim.dini inanç ve yaşantımızda kuran emir hükümlerinden başka hiçbir hükmü,hiçbir rivayeti baz alamayız.tüm müslümanların tek kaynağı kuran olmak zorundadır.eğer bir konu,bir emir yada yasak kuranda varsa bizleri bağlar yoksa başkalarının hükmü bizleri bağlamaz.
güzel kardeşim:yazılarını okuduğumda bir anda aynada kendimi gördüm desem yeridir.insanın sevdiklerinden ayrılması çok ama çok zor olur.insan kardeşinden,ana babasından, bacısından,oğlundan kızından,eşinden aşık olduğu kızdan yada çok sevdiği bir arkadaşından ayrılırken çok üzülürler ve bu ayrılıklara alışmaya çalışırken manen acı çekerler.bu duyguyu tatmayanımız yoktur eminim.zaman geçtikçe bu ayrılıklar sıradan hale gelir ve alışırız.işte bu noktadan hareketle dini hayatımızda pek çok doğru bildiğimiz yanlışları kuran ışığında gördükçe ilk önce inanmak istemeyiz.ilk önceleri ümitsizce çırpınırız. kuran ayelerine uydurma hadislerle yada falanca filanca şeyhlerin sözleri ile karşılık verebilmek için.cevap vermeye kalkıştığımız şeylerin allahın ayeti olduğunu anlayıpta irkildiğimizde ayetler karşısında çaresiz teslim olup bir süre ayrılık acısı yaşıyorsunuz.uykularınız kaçıyor.yaşadığınız çevreden çekiniyorsunuz.ama kuran islamını anlamaya ve yaşamaya başlayınca içine huzur dolmaya başlıyor.gerçek islamın mezhep yorumları ve tarikat öğretilerinin olmadığını anladığında ise önceden yaşamış olduğun ayrılık acısının yerini artık tebessüm alıyor.
Şu internet sayesinde balonlar nasıl da hemen patlayıveriyor değil mi?
Desene bu "kabir azabı" falan değil, "morg azabı" :))
Müslümanlarla dalga geçmek isteyen din düşmanları bari rotten'den araklayarak değil de piyasada bulunmayan başka fotoğraflarla bu işe yeltenseler belki de daha fazla av bulacaklar ama...
Rottenden bir-iki fotoğraf ayarla ve altına da alengirli bir hikaye döşe, araya birkaç hadis de serpiştirdin mi al işte kabir azabının ispatı.
Bu hikayede geçen haberin asıl kaynağı mı? Tövbe tövbeee. Böyle kafirce sorular sormayın lütfen. Yoksa sitenin sonunda afişe edilen kalbi mühürlülerden misiniz sizler de?
Yeni cikan uydurma resim karsisinda muslumanlari ne kadar zavalli durumda ollduklari beni uzuyor. Bir resmin yanina bir ayet bir hadis koydugunuz zaman hemen kabulleniyoruz. Bu kadar mi cahiliz diye uzuluyorum. Hadi interneti olanlar sonucda sacmaligi goruyor. Ya interneti olmayanlar.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma